njelajah Gunung Kilimanjaro, Tanzania

Jelajahi Gunung Kilimanjaro, Tanzania

Jelajahi Gunung Kilimanjaro minangka strato-gunung gunung sing saiki ora aktif ing sisih lor Tanzania, cedhak wates karo Kenya. Ing meter 5,895 ing sadhuwure segara, Kilimanjaro minangka puncak paling dhuwur ing Afrika lan gunung gratis sing paling dhuwur ing jagad iki. Kaya ngono - lan dibantu dening pendakian sing gampang - Kilimanjaro wis dadi tujuan utama kanggo pendaki gunung lan trekkers saka saindenging jagad.

Sanajan posisi ing cedhak Khatulistiwa (330 km sisih kidul), Gunung Kilimanjaro misuwur minangka gunung salju sing ana salju sing diluncurake ing pesisir savannah. Ing taun-taun pungkasan, asu kasebut wis ilang cepet banget. Taman Nasional Kilimanjaro nglindhungi area ing ndhuwur meter 2,700, ing gunung lan kalebu zona moorland lan highland, Shira Plateau, Kibo lan Mawenzi pucuk. Taman iki uga nduwe enem koridor utawa hak dalan liwat Reserve Kilimanjaro Forest Reserve. The Forest Reserve, sing uga dadi Game Reserve, diadegake ing 1921; Taman iki diadegaké ing 1973 lan dibukak kanthi resmi ing 1977.

landscape

Lanskap ing Kilimanjaro apik banget. Gunung kasebut bisa dipérang dadi zona iklim 5, saben ana fauna lan flora. Dhuwur gunung kasebut dikuasai dening alas evergreen. Ing kira-kira. 3,000m malang wiwit owah dadi setting lemah semak. Ing sekitar 4,000m malang dadi cepet banget lan ana watu, meh padha karo lanskap lunar. Zona kaping papat dumadi saka setting pencuci / kelulut glasial sing apik banget. Ing sisih ndhuwur Kilimanjaro sebagian salju kanthi salju nganggo glasier gedhe sing ana ing antarane kawah gunung. Glasier wis surut sajrone taun-taun 40 kepungkur, sanajan.

Flora lan fauna

Gunung iku sugih flora lan fauna. Sampeyan bisa ndeleng macem-macem kahanan iklim sing wiwit saka grumbulan ing sisih ngisor gunung menyang tlatah es artik ing ndhuwur gunung. Sampeyan duwe alas udan tropis, hutan evergreen, moorlands lan wilayah gurun alpine. Kayadene mlaku-mlaku saka khatulistiwa menyang kutub artik ing sawetara dina. Sampeyan bisa ndeleng sawetara tanduran lan kembang sing unik ing gunung kang spesifik Mt Kilimanjaro. Sanajan ora akeh satwa ing gunung, sampeyan bisa ndeleng sawetara kebo liar, gajah lan macan tutul nalika ngliwati Rute Lemosho. Sampeyan diiringi para perjurit bersenjata nalika dina awal trek nalika arep liwat rute Lemosho.

Preparation

Ayo disiapake & maksimalake pengalaman!

Dadi apa sing nyiyapake persiyapan Kilimanjaro kalebu? Kanggo nyariosaken kanthi jelas: sing cocog karo sampeyan, luwih sampeyan bakal seneng lelungan lan kemungkinan ana puncak sukses. Sampeyan bisa munggah ing Kilimanjaro sapisan, yen sampeyan mutusake njupuk petualangan kasebut, mesthekake yen sampeyan bakal nggawe paling ora! Puncak kasebut mesthi dadi petualangan sing eling ... nyana pemandangan sing apik banget, udara gunung seger ing langit sing jelas, nanging uga tantangan fisik lan mental.

Amarga jarak cedhak gunung Kilimanjaro ing khatulistiwa, wilayah kasebut ora ngalami musim salju lan musim dingin, nanging musim garing lan udan. Januari lan Februari minangka wulan paling panas, April lan Mei yaiku wulan paling apik, wulan Juni lan Juli minangka wulan sing paling adhem, lan Agustus lan September minangka wulan paling kering. Januari, Februari, lan September dianggep dadi wulan sing paling apik kanggo menek Kilimanjaro babagan cuaca.

Bandara Internasional sing paling cedhak yaiku Kilimanjaro.

biaya

Biaya peralatan, visa, vaksinasi lan obat-obatan asring dilalekake dening para pendaki. Umumé sampeyan bakal nglampahi papan ing antarane $ 500- $ 1,500 ing peralatan amarga umume pendaki kudu tuku tas turu cuaca sing ekstrem, tas duffle, sandhangan sing cocog lan aksesoris menek liyane.

Sampeyan uga kudu njaluk vaksinasi Demam Kuning amarga iki prentah wajib mlebu Tanzania yen sampeyan lelungan liwat negara endemik kayata Kenya. Sampeyan bisa uga pengin njaluk injeksi nyurung kanggo Hepatitis A lan penyakit liyane sing ana gandhengane. Tanzania minangka zona malaria, lan jinis malaria ing Tanzania bisa nyebabake lara. Nalika nyamuk ora kedadeyan ing papan sing dhuwur (luwih saka 1,800 meter) ing ngendi sampeyan bakal mbuwang akeh perjalanan sampeyan, sampeyan bakal kapapar sadurunge lan sawise pendakian. Mulane, disaranake sampeyan njupuk tablet malaria.

Pungkasane, sampeyan bakal njaluk visa visa Tanzania. Sampeyan bisa entuk visa sadurunge budhal utawa tekan ing Tanzania.

Kanggo menek Kilimanjaro, sampeyan kudu nggunakake pandhuan sing dilisensi. Yen ora trampil ing logistik Kilimanjaro minggah, mung cara nyata kanggo trek Kilimanjaro yaiku liwat operator wisata. Ora dina-dina 5, 4 rame ing rute Marangu ditawakake saka sekitar $ 1,100. Nanging, yen sampeyan ora biasa karo papan sing dhuwur, luwih disaranake sampeyan njupuk perjalanan 7 utawa 8 dina sing diwiwiti kanthi luwih saka $ 1,600 gumantung ing rute kasebut. Coba dingerteni, biaya ora mung beda amarga rute lan dawa pendakian, nanging gumantung saka kualitas operator tur lan pangiriman layanan. Apa riset lan takon babagan akeh sing bisa sadurunge sampeyan milih operator wisata. Operator wisata sing tanggung jawab sing ngrawat staf lan kanthi sopan lan nuntun pandhuan profesional sing dilatih kanggo ngurus kesejahteraan sampeyan luwih larang. Ing rega wiwitan ing ndhuwur, ora mungkin bisa nggayuh pendakian kanthi bathi, kanthi sah, lan ora bisa nggunakake eksploitasi.

Tipping kanggo panuntun lan kuli minangka standar. Siji climber mung siji pandhuan rata-rata, telu nganti limang portor lan juru masak. Minangka ukuran klompok nambah tim dhukungan mundhak kanthi rasio sing padha. Taman Nasional Kilimanjaro (KINIPA) nyatakake rasio minimal siji pandhuan kanggo saben pendaki 2 lan bobot maksimal saben porter 20kg. Operator tur tujuane kanggo netepi standar kasebut. Umumé, sampeyan kudu menehi anggaran $ 20- $ 25 kanggo pandhuan, $ 15- $ 20 dina kanggo panuntun asisten, $ 15 dina kanggo masak lan $ 10 saben dina kanggo saben porter. Gumantung saka dawa pendakian lan ukuran klompok sampeyan, anggaran tip sampeyan paling ora $ 250- $ 500.] Apike sampeyan ngitung pira tim dhukungan sadurunge tekan gunung lan nyiyapake amplop individu kanggo saben anggota dhukungan pendakian sing sampeyan lebokake ing mburi pendakian. Gear sing digunakake portofolio biasane substandard lan asring ora cocog kanggo trek kasebut. Yen sampeyan bisa nylametake peralatan sampeyan bakal bisa ditampa kanthi portofolio utawa tuntunan sampeyan.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Gunung Kilimanjaro

  • Saliyane saka petualangan Kilimanjaro sing biasa dikenal, ana akeh liyane kanggo ndeleng ing Gunung Kilimanjaro. Ing sisih kulon Kilimanjaro ing rute lemosho bisa lelungan 2 dina utawa dina kanggo wisata satwa lan drive game.
  • Ing Gunung Kilimanjaro ana grojogan alam sing bisa katon kaya banyu terjun Materuni lan air terjun Kinukamori. Cedhak utawa ing teluk Kilimanjaro iki, ana manuk, kethek lan kewan kewan sing akeh. Ing lereng gunung Kilimanjaro ana tlaga gunung kaya tlaga Chala lan demo budaya kanggo njelajah suku Chagga ing lereng gunung Kilimanjaro
  • Wisata dina Taman Nasional Kilimanjaro kasedhiya kanggo wong-wong sing ora kepengin munggah menyang ndhuwur Kilimanjaro, nanging pengin ngalami ekosistem khas taman, nemokake sawetara satwa liar lan ndeleng gegaman cedhak.

Apa sing arep dipangan

Macem-macem syarat panganan ditemokake dening portofolio lan tukang masak sing nyampurnakake sampeyan ing gunung. Nanging, kualitas pangan gumantung karo reputasi operator tur sing sampeyan tawarkan. Kualitas panganan cenderung mudhun menyang mburi trek amarga nyuda jatah sing ditindakake dening kuli lan uga amarga panganan dadi bosen ing pungkasane trek kasebut. Apike kanggo nggawa sawetara panganan energi sing dhuwur kaya coklat lan kacang kanggo ngrampungake lan sukses ngrampungake trek kasebut. Sampeyan bakal migunani kanggo nggawa sawetara paket mie sing wis disiapake lan kaya barang kanggo masak ing pungkasan trek kasebut.

Apa sing kudu diombe

Tetep dihidrasi ing gunung iku penting banget. Alesan utama kenapa wong-wong sing lara amarga Sakit Gunung Akut amarga dadi kurang banyu. Sampeyan kudu ngombe paling ora 3L banyu sedina. Pandhuan sampeyan bakal nyediakake banyu ing Dina 1 ing undhak-undhakan lan wiwit saka portebel ngumpulake banyu saka lepen ing gunung. Penting, sampeyan ngresiki banyu iki nggunakake tablet pembersihan banyu. Apike kanggo nambah bubuk energi sing dhuwur kanggo nambah rasa lan menehi daya tambah tambahan. Kajaba iku, akeh uyah rehydration oral (ORS) dianjurake kanggo nyegah dehidrasi nalika trek ing gunung.

Camping

Iki dienggo kemah ing Gunung Kilimanjaro nganti pirang-pirang dina sing dikarepake kanthi mbayar biaya sing ditemtokake menyang panguwasa Taman Nasional Kilimanjaro lan kemah ing sembarang kem sing paling cedhak kaya Machame Hut utawa Mweka Hut.

kontak

Jangkoan ponsel GSM kasedhiya ing puncak gunung kasebut. Manéka jaringan kaya Vodacom, Zaintel lan Tigo beroperasi ing wilayah kasebut lan bisa diakses saka macem-macem titik ing gunung kasebut. Nanging, kanthi ora ana sumber listrik ing gunung, disaranake nggawa pengecas lelungan mobile kanggo ngakses layanan seluler ing gunung kasebut.

Tetep aman

Akeh imunisasi sing disaranake kanggo demam kuning, tetanus, typhoid, polio, Havrix (Hepatitis A Vaccine), lan prophylactic anti-malaria.

Sajrone trek ing Kilimanjaro kemungkinan luwih saka 75% trekkers bakal ngalami paling ora sawetara jinis penyakit ketinggian entheng sing disebabake kegagalan awak bisa ngganti kanthi cepet menyang tingkat oksigen sing suda ing udhara kanthi dhuwur.

Penyakit ketinggian jinis iki dikenal minangka altoxia, istilah sing meh digunakake khusus kanggo Kilimanjaro, amarga iki minangka gunung sing paling biasa ditelusuri ing endi gunung sing gedhe banget iki ditemoni kanthi cepet.

Milih rute sing luwih dawa luwih becik nalika milih pendekatan sing aman kanggo puncak kasebut. Loro Lemosho Rute lan Lautan Lor nyedhiyakake pendaki kanthi wektu sing luwih dawa sing bisa milih luwih apik kanggo menehi variasi ketinggian nalika Climbing Mount Kilimanjaro. Kayadene pendhapa sing paling dhuwur, butuh wektu sing cocog supaya awak sampeyan kanthi bener bisa nyetel pangowahan inggil.

Nyiyapake petualangan trekking Kilimanjaro kudu nganyari informasi babagan sifat pembentukan Kilimanjaro, cuaca ing Kilimanjaro, gunung berapi, ketinggian kilimanjaro ing rute pilihan sing dipilih, Kilimanjaro njelajah rincian rute, keamanan lan keamanan, alas lan satwa liar, aklimasi lan malah rega rega kanggo menek kilimanjaro. Informasi kasebut bisa ditemokake online kanthi gratis lan liwat kontak online. Liyane menyang kene blog Gunung Kilimanjaro: - Babagan Gunung Kilimanjaro lan Tanzanite

Ana pitung faktor utama sing mengaruhi kedadeyan lan keruwetan penyakit ketinggian Kilimanjaro:

  • Tingkat munggah
  • Kasedhiyan ngrampungake
  • Dawane cahya
  • Tingkat eksas
  • Hydration lan diet
  • Kerentanan fisiologis batin
  • Panganggone sistem oksigen utawa obatan

Tansah disiapake lan gunakake dhaptar kit sing dicoba lan diuji. Priksa manawa sampeyan nindakake prekara lan nate duwe kabeh kabutuhan. Terus karo cuaca ing Kilimanjaro. Kahanan bisa uga ora pati nate mbebayani lan sarujuk, lan perjalanan sing direncanakake kanthi becik kudu nggatekake pola cuaca.

Tipping lan Pendhita Etika

Apa sing diarani Kilimanjaro? Yen sampeyan nggoleki tintingan Kilimanjaro minangka cara sing utami lan mbayar kanggo kru gunung sampeyan. Iki ngerteni kekiyatane kanggo mbantu sampeyan golek. Iki dianggep minangka adat universal ing Kilimanjaro.

Situs web pariwisata resmi Mt. Kilimanjaro

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Mt. Kilimanjaro

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips