Jelajahi Tanzania

Jelajahi Tanzania

Jelajahi tanzania negara paling gedhe ing Afrika Timur, sing diwatesi Kenya lan Uganda ing sisih lor; Rwanda, Burundi, lan Républik Démokratik Kongo ing sisih kulon, lan Zambia, Malawi, lan Mozambik ing sisih kidul.

Sajarah

Iki minangka salah sawijining wilayah sing paling tuwa sing terus dikenal ing bumi; Sisa fosil manungsa lan hominid pra-manungsa ditemokake wiwit wiwit rong yuta taun kepungkur. Tanzania dipercaya diakoni dening komunitas pengumpulan pemburu, mungkin wong sing ngomong Cushitik lan Khoisan. Udakara taun 2000 kepungkur, dipercaya masarakat sing ngomong Bantu wiwit teka saka Afrika barat ing pirang-pirang milai. Banjur, pastoralis Nilotic teka, lan terus pindhah menyang wilayah kasebut menyang abad 18th.

Geografi

Tanah sing ekstrem geografis, Tanzania nempuh pucuk sing paling dhuwur (Gunung Kilimanjaro), titik paling ngisor (tlaga tlaga tlaga Tanganyika), lan bagean saka tlaga paling gedhe (Lake Victoria, dituduhake karo Uganda lan Kenya) ing bawana Afrika.

Climate

Cuaca Tanzania beda karo lembab lan panas ing wilayah sing murah, kayata Dar es Salaam, dadi panas nalika awan lan adhem ing wayah wengi Arusha. Ora ana musim sing bisa dingerteni, kayata musim dingin lan musim panas - mung musim garing lan udan. Tanzania duwe rong musim udan: Udan cendhak wiwit akhir bulan Oktober nganti akhir bulan Desember, alias Udan Mango, lan udan dawa wiwit wulan Maret nganti Mei.

Kaping paling apik kanggo ngunjungi yaiku:

Juni nganti Agustus: Iki minangka pungkasan musim udan lan cuaca paling apik ing wektu taun iki - bisa tahan nalika awan lan adhem ing wayah sore. Nanging, iki ora mesthi wektu paling apik ing taun kanggo safaris, amarga banyu akeh ing taman lan kewan ora kepeksa ngumpul ing sawetara lokasi supaya regane, kaya sing ditindakake ing tengah musim garing sawise Natal.

Januari nganti Februari: Iki minangka wektu sing paling apik kanggo ngunjungi Serengeti. Biasane ing jaman saiki, akeh ternak wildebeest, zebra lan kebo pindhah menyang wilayah sing luwih grey. Sampeyan bisa mirsani sawetara wildanest 1.5 yuta sing manggon ing Serengeti nglakoni perjalanan epik. Menehi menehi saran iki umume wektu paling panas ing taun, ing Tanzania, sanajan warga setempat sambat babagan panas. Sampeyan wis dielingake!

kutha

  • Dar es Salaam
  • Arusha
  • Dodoma
  • Kigoma
  • Mbeya
  • Moshi
  • Morogoro
  • Mwanza
  • Tanzania

Tujuan liyane

Ana rong bandara utama; siji ing Dar es Salaam, Bandara Internasional Julius Nyerere (biyen dikenal minangka Mwalimu Julius K. Nyerere Bandara Internasional Dar es Salaam), lan siji ing Kilimanjaro, Bandara Internasional Kilimanjaro, sing tengah ana ing antarane Arusha lan Moshi.

Dening mobil

Yen sampeyan nyewa mobil nalika sampeyan teka ing kene, pilihan sing paling apik yaiku kendaraan olahraga 4 × 4 kanthi reresikan dalan sing apik, utamane yen sampeyan rencana arep safari ing taman nasional. Mangga madosi Land Cruiser, Hilux Surf (4Runner), lan kendaraan Range Rover.

Yen sampeyan pengin nyewa mobil kanggo safaris hidupan liar ing Tanzania, dianjurake njaluk mobil 4 x 4 kanthi pandhuan safari profesional. Sawetara pandhuan safari nganggo luwih saka siji basa kaya Inggris lan Jerman, Inggris lan Perancis, Spanyol lan Italia. Mupangate mbukak safari kanthi pandhuan yaiku kawruh babagan lingkungan amarga wis biasa, kawruh babagan spesies satwa, ngurus mobil amarga sampeyan lagi liburan, sampeyan ora kudu ngupaya ngganti ban rata.

Apa sing kudu ditindakake ing Tanzania

  • Nalika sampeyan ana ing Tanzania, sampeyan bisa ngatur safari menyang Serengeti lan taman Nasional liyane kanthi rega terjangkau. Yen ana siji trip sing bakal ngganti perspektif sampeyan babagan urip, iku safari Afrika. Hubungi sawetara operator wisata kanggo Rincian Safari.
  • Wisata Budaya sing njelajah Tanzania kanggo budaya apik banget amarga kalebu luwih saka 150 + etnik. Ana akeh panganan tradisional, praktik budaya (kayata mburu karo bushmen, beekeeping, obat tradisional) sing disenengi ing wates. Sampeyan uga bakal ngunjungi sawetara lokasi sing biasane ora dingerteni wong. Yen sampeyan dadi wong sing seneng njelajah ing jagad iki lan ketemu wong anyar supaya bisa ngerteni kawruh babagan adat sing beda, tur budaya mesthi jinis liburan sing paling apik kanggo sampeyan. Layanan kasebut ora larang lan bisa dadi luwih murah tinimbang sing diarepake yen sampeyan entuk informasi sing cocog kanggo tetep nginep, perusahaan tur paling apik lan mung kawruh babagan apa sing dikarepake. Kanthi cara iki, sampeyan bakal ngirit wektu lan biaya uga.
  • Ana pirang-pirang Taman Nasional kanggo pengin nonton satwa Tanzania. Sampeyan bisa entuk udakara $ 100 US lan entuk manfaat saka wisata (lan mungkin akomodasi wengi). Taman sing luwih apik, sanajan dikepung karo turis, ditemokake ing sisih lor negara kasebut. Taman Nasional Ruaha minangka sing paling apik ing sisih kidul (bener manawa wong-wong lokal iki taman sing paling apik, utamane yen sampeyan pengin ndeleng kewan-kewan liar kaya sing semi-jinak ing taman sisih lor). Aja mung nyedhot menyang sirkuit turis ing sisih lor; sisih kidul nawakake taman lan kutha-kutha sing gedhe (base dhewe saka Iringa), lan sampeyan bakal rumangsa kurang turis lan luwih akeh tamu yen lelungan kanthi cara iki.
  • Nyilem Scuba ing lan sekitar Pemba lan Zanzibar minangka pengalaman liyane.
  • Sampeyan uga bisa ngunjungi pirang-pirang situs Perdagangan Budhak Sejarah, sing bisa narik kawigaten, yen sithik depresi, dolan.
  • Pantai: Apa sampeyan ngerti manawa Tanzania duwe sawetara pantai sing paling apik lan paling apik ing donya? Dheweke nggumunke, kanthi pasir putih, wit palem, lan banyu segara India sing adhem!
  • Kayak banyu pesisir sing apik karo operator wisata.
  • Tanzania duwe rong situs Age Age sing paling apik ing donya: Isimila Gorge (cedhak Iringa) lan conto seni manungsa sing paling misuwur ing antarane lukisan batu, cedhak Kolo, sisih lor Dodoma - sawetara sing dianggep umur sekitar 30,000 taun .
  • Kilimanjaro minangka salah sawijining obyek wisata utama ing Tanzania. Kilimanjaro minangka gunung paling dhuwur ing Afrika. Akeh pengunjung sing teka ing Tanzania kanggo nggawa gunung sing gedhe iki. Puncak utama diprakirakake dhuwur 5895m dadi tantangan nyata kanggo gunung.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Tanzania.

  • Tanzania minangka negara sing nduwe taman nasional sing apik, mula sampeyan bisa ndeleng flora lan fauna Afrika sing paling apik. Tanzania minangka papan kanggo sawetara taman nasional lan cadangan game. Safaris ing Tanzania bisa dilebokake dadi rong kategori, yaiku Circuit Lor (Serengeti, Ngorongoro, Manyara lan Tarangire) lan Lautan Kidul (Selous, Mikumi lan Ruaha). Iki mesthi minangka oversimplification lan ora kalebu taman liyane sing angel nanging angel banget kanggo tekan taman kayata Katavi lan Gombe, mung kanggo menehi jeneng loro. Kanggo turis, rong kelompok pertama luwih gampang diakses.
  • Camping safaris Tanzania: Camping safari minangka pilihan akomodasi sing disenengi para penjajah sajrone abad pertengahan amarga ing wektu kasebut Lodges lan Hotel durung maju. Wong ngulandara ngumbara ing saindenging jagad kanggo nemokake fitur Geografi utama ing Afrika kaya Gunung Kilimanjaro, Lembah Rift, Lembah Ngorongoro lan kémah sing luwih digunakake. Camping safari nggunakake tenda minangka papan perlindungan kanggo njelajah ruangan lan riset ing ara-ara. Saiki kemah safari digunakake minangka akomodasi kanggo safaris liar ing Tanzania lan Afrika ing Gedhe. Ana jinis safaris kemah kayata kemah kemah mewah, safaris kemah mobile lan safaris kemah anggaran. Camping kemah safari uga dikenal minangka kemah dhasar lan kemah safarene Tanzania. Kasedhiyan perkasa taman liburan yaiku liburan safari liar sing apik lan wisata petualangan ing Afrika.

Kanggo ndeleng papan sing sampeyan kudu Pindhah, Nyewa Mobil yaiku kesepakatan.

Sewa mobil ing Tanzania bakal mbantu sampeyan pindhah saka sawijining papan menyang papan liyane kanggo wisata dolan utawa wisata satwa. Akeh agensi nyewa mobil nawakake sewa mobil kanggo macem-macem tujuan. Sampeyan bisa nyewa mobil kanggo wisata Town utawa safaris taman game.

Safaris camping budget

Iki minangka taman kemah dhasar sing turis ngunjungi taman nasional lan cadangan game lan akomodasi kasebut ana ing kemah tenda anggaran. Safaris camping budget beda karo Operator Tur liyane.

Kewan liar ing Tanzania:

  • Taman Nasional Serengeti, misuwur kanthi pirang-pirang spesial Discovery Channel, dadi akeh satwa liar, kalebu singa, cheetah, leopards, hippopotamus, gajah, zebra, kebo, ember banyu, buaya, gazelle, warthog, lan wildebeest. Siji obyek tarik utama yaiku migrasi wildebeest, sing terus-terusan antara Serengeti lan Masai Mara (Kenya). Ragad parkir udakara $ 50 / wong / dina wiwit Juli 2008, lan pandhuan karo kendharaan roda 4 dibutuhake. Yen pindah kasebut minangka tujuan utama kanggo ngunjungi Serengeti, sampeyan kudu menehi saran menyang perusahaan wisata amarga iki mbutuhake lelungan luwih akeh lan bisa uga luwih larang.
  • Area Konservasi Ngorongoro uga akeh satwa liar, utamane ing kawah Ngorongoro. Diwangun dening kegiatan vulkanik sing padha sing digawe Kilimanjaro lan Lembah Rift, Ngorongoro kasusun saka wilayah sing dhuwur ing kawah (sugih gajah) lan kawah dhewe (kewan sing padha karo Serengeti, nanging ana ing papan sing luwih dhuwur lan kanthi pirang-pirang pedalaman badhak ireng). Bayaran taman yaiku $ 50 / dina / wong wiwit Juli 2007, ditambah $ 200 saben kendaraan kanggo drive game enem jam ing kawah.
  • Taman Nasional Ruaha lan Selous Game Reserve adoh luwih populer nanging seneng banget. Sampeyan bakal nemokake macem-macem jinis satwa sing luwih gedhe tinimbang sing sampeyan tindakake ing Serengeti, yen sampeyan lagi golek tujuan karo turis sing luwih murah taman iki kanggo sampeyan. Ruaha dikenal amarga duwe gajah lan jerapah paling gedhe ing taman apa wae ing Afrika lan asring dijenengi 'Taman Giraffic', uga minangka papan sing apik kanggo ndeleng para singa gedhe lan asu mburu sing angel lan langka. Kajaba iku, Selous mung siji-sijine papan liyane kajaba Ngorongoro ing ngendi sampeyan bisa ndeleng badhak. Sampeyan uga bisa ngunjungi Taman Pagunungan Uduzungwa kanggo kenaikan sing bener banget liwat pemandangan sing ora ana gondho lan spektakuler. Ana sawetara panggonan ing donya kaya ngono. Kanthi gerbang anyar dibukak ing sisih Iringa taman kanthi kemah gedhe iku minangka tambahan kanggo riko ing Tanzania.
  • Taman Nasional Tarangire ana ing segara sisih lor Tanzania lan dijenengake Kali Tarangire sing mili ing taman kasebut. Wilayah taman sekitar 2,600 sq km. Mirip karo Serengeti; taman kasebut duwe konsentrasi satwa ing musim garing. Kajaba iku, luwih saka spesies manuk 570 wis dingerteni, lan papan kasebut mesthine swarga manuk manuk. Akomodasi Safari kasedhiya ing akomodasi safari lan kemah sing bermutu.

Nalika ngunjungi taman liar satwa, tetep cedhak karo wilayah sing deleng (tengah taman) sabisa lan metu sanalika esuk amarga kewan biasane aktif paling aktif sawise awan.

Pulo - gunung ing Tanzania

Dhiskusi

Basa resmi lan lingua franca yaiku Swahili, sing diomongake luwih saka 90% saka populasi. Inggris duwe status resmi - digunakake ing perdagangan manca, diplomasi, pengadilan sing luwih dhuwur, lan minangka media pandhuan ing pendhidhikan sekunder lan luwih dhuwur, sanajan pamrentah Tanzania ngrencanakake ngilangi basa Inggris minangka basa pandhuan.

Kertu Kredit mung bisa digunakake ing hotel, resort, lan agen perjalanan tartamtu. Singkatnya, Tanzania isih dadi warga awis.

Blanja

Ana akeh pasar ing kutha turis sing adol barang "Afrika" standar. Perhiasan manik, sabun sing diukir, lan kemul Masai nggawe hadiah sing menarik. Aja ngerti manawa umume kayu "ebony" iku palsu (polish sepatu) - kajaba ana ing sisih kidul-wetan ing negara, yaiku suku Makonde saka Tanzania lan Mozambique Lor nggawe topeng lan ukiran liyane saka kayu ebony lan mpingo. Dadi disiapake nyang-nyangan kabeh. Topeng ora khas saka pirang-pirang klompok Afrika Timur, lan sing paling akeh ditemokake ing pasar uga diimpor saka Afrika Kulon utawa ana sing aneh kanggo para turis, kajaba uga topeng Makonde.

Lukisan Tinga Tinga, kanthi jeneng pelukis sing asline gaya kasebut, didol ing endi-endi. Gaya lan warna sing khas nggawe kanggo souvenir sing menarik. Ana sekolah Tinga Tinga ing Dar es Salaam, ing ngendi sampeyan bisa tuku lukisan saka seniman kasebut.

Apa sing kudu dipangan - ngombe ing Tanzania

bab

Umumé, turis kudu nganggo klambi sing sederhana utawa konservatif, utamane ing Zanzibar, sing dadi komunitas Muslim konservatif. Wanita Barat ora kudu nganggo sandhangan sing mbukak kulit sing akeh banget. 'Kangas', kain sing nganggo warna sing padhang kanthi warna-warni, terjangkau, kasedhiya ing saindenging negara, lan bisa dadi penutup sing wicaksana.

Masyarakat Masai, kanthi sandhangan warna-warni, target kanggo wisata apa wae nganggo kamera. Nanging, dheweke ngarep-arep mbayar, lan sampeyan kudu terus takon sadurunge njupuk gambar.

kontak

Tetep sesambungan nalika lelungan ing Tanzania jarang masalah. Sampeyan bisa entuk resepsi ponsel sing prayoga sanajan ing sawetara taman nasional.

Internet

Kafe internet luwih umum ing saindenging Tanzania. Dheweke gampang ditemokake ing wilayah kutha utama, kaya Dar es Salaam lan Arusha.

Komunikasi telekomunikasi internasional nduweni kapasitas sing kurang, lan ora bisa dipercaya.

Situs web pariwisata resmi Tanzania

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Tanzania

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]