njelajah Teotihuacan, Mexico

Jelajahi Teotihuacan, Mexico

Jelajahi Teotihuacan uga dikenal minangka Kota Dewa, sawijining situs arkeologi 40 km sisih wetan lor Mexico City. Náhuatl kanggo "papan kanggo dadi dewa", Teotihuacán minangka papan kanggo sawetara piramida kuno sing paling gedhe ing donya. Miturut legenda, ana ing kene para dewa sing padha nglumpukake rencana manungsa.

Teotihuacán minangka kutha Pre-Columbian paling gedhe ing Amérika, tekan total 150,000. Jeneng iki uga nuduhake peradaban kutha sing dikuasai, sing ana ing Mesoamerica paling akeh.

Konstruksi Teotihuacán diwiwiti sekitar 300 SM, kanthi Piramida Srengenge dibangun 150 SM. 150 – 450 AD.

Akeh artefak saka situs kasebut wis dipindhah menyang Museum Antropologi Nasional, ing Mexico City. Elevasi: 2,300m.

Nyawang

Ana ragad mlebu kanggo mlebu taman kasebut (kalebu museum). Iki minangka situs sing gedhe, mlaku-mlaku dibutuhake amarga ana sawetara cara liyane kanggo navigasi kompleks, kajaba sampeyan duwe mobil, mula sampeyan bisa bebas ngubengi perimeter (yen sampeyan tetep ing hotel ing taman utawa menyang ing. salah sawijining akeh restoran). Ana gerbang sing ditarik traktor kanthi kursi lan papan perlindungan sing digunakake ing jadwal sing mung dikenal dheweke. Yen sampeyan liwat bus, dheweke bakal ngirim sampeyan menyang titik mandheg, mula sampeyan kudu mlaku. Yen gampang ban, bungkus lampu kanggo dolan iki.

Elinga manawa situs iki gratis kanggo penduduk ing Mexico ing dina Minggu, dadi sampeyan bisa uga pengin ngunjungi dina sing sulih. Dina Selasa lan Rebo biasane dina paling alon ing minggu.

Ana pandhuan sing dilisensi sing nganggo basa Inggris sawise sampeyan menehi tiket mlebu. Tur iki cukup wawasan nalika lagi nyritakake sawetara detail babagan Temple of the ula sing sampeyan bakal ora kejawab yen sampeyan langsung menyang sisih ndhuwur candhi Matahari.

Ana polisi taman sing ramah ing kono sing uga ngontrol lalu lintas mobil. Pembalap taksi ora bisa nyetir sampeyan ing situs kasebut, kajaba sampeyan duwe tujuan, kaya sing ana ing njero taman. Yen petualang lan begja, sampeyan bisa nyewa sepeda kanggo nunggang ngubengi perimeter ing dalan watu cobble (rada bouncy). Yen sampeyan ora duwe kesempatan kanggo njelajah perimeter ing endi toko, restoran lan bangunan lawas, sampeyan wis ora ana. Kreativitas sethithik kudu mbantu nemokake sawetara transportasi ing komplek kasebut. Pendhudhuk kasebut ramah banget lan sawetara peso bakal adoh. Coba paling ora bisa nitih ngubengi keliling kanggo ndeleng kompleks; larang regane.

Sampeyan bisa menyang kutha sing cedhak ing San Juan Teotihuacan kanggo restoran, ATM, utawa layanan liyane. Kutha rame ing 5 ~ 10 menit numpak taksi. Sampeyan bisa nyekel taksi ing sembarang gapura.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Teotihuacan, Mexico

Situs iki nduwe akeh piramida cilik, nanging ana papat atraksi utama:

  • Candi Bulan - Piramida ukuran medium saka tengah komplek.
  • Kuil Srengenge - Piramida paling gedhe ing struktur kasebut kanthi tampilan gunung-gunung sekitar. Nganggo sunscreen, dheweke ora ngarani Padamangan Sun.
  • Kuil Quetzalcoatl - Salah sawijining candhi sing paling suci ing kompleks kasebut. Candhi iki dihiasi nganggo kepala ula watu.
  • Museo Teotihuacán - Museum ing taman kanthi tampilan sing luar biasa lan rekreasi miniatur ing kabeh situs. Uga riko. Cedhak karo Puerta 5.

Ana uga sawetara struktur sing luwih cilik sing ngubengi kompleks kasebut, ora luwih saka papat utawa limang meter. Pandu ing saubenging perimeter, ing dalan ing sadawaning taman bakal menehi akeh kejutan lan rego perjalanan. Nitik numpak utawa malah mbayar sawetara payon kanggo ditunggangi bakal larang.

Ana uga konstruksi sing apik ing sadawane Avenue of the Dead sing mlaku ing tengah-tengah situs, mula aja mung mlaku-mlaku saka siji candhi menyang candhi liyane. Ing sisih kiwa plaza ing ngarepe Candi Bulan yaiku sawetara wilayah kalebu Kraton Jaguar sing akeh lukisan tembok, patung, lan ruangan bawah tanah.

Apa sing kudu ditindakake ing Teotihuacan, Mexico

Sampeyan bisa metu ing salah siji gapura mburi menyang kutha sing cedhak karo San Juan Teotihuacán. Ana ing kono sampeyan bisa tuku barang-barang konsumen kaya barang-barang barang, banyu, barang bakeri, OJ seger lan liya-liyane.

Terbang ing balon udara panas liwat piramida lan nikmati roti panggang tradisional sawise pesawat kasebut. Flying Pictures Mexico minangka perusahaan Inggris, wis nglakokake penerbangan balon sajrone pirang-pirang taun, lan ora duwe masalah kanggo ngomong babagan basa Inggris lan menehi layanan sing sampeyan ngarepake. Dheweke uga aman banget; kabeh balon kasebut yaiku Balon Cameron.

Apa sing kudu dituku

Museo Teotihuacán duwe toko hadiah resmi kanthi pilihan buku, sandhangan, lan cenderamata.

Ana akeh vendor sing adol produk "salaka" ing kene; sanajan ing jaman saiki, wong Mexico percaya perak murah lan turis, mula saiki ngumpul lan nganggo salaka. Mesthekake yen perak ditandhani ".925" utawa / lan "Sterling" - lan yen banget mengilap bisa uga "Alpaca", sing uga diarani "Silver Jerman" lan ora ngemot perak. Toko paling apik yaiku toko museum lan toko perhiasan salaka sing luwih apik ing Mexico City, Taxco, lsp.

Sampeyan bakal nemokake bathi ireng lan perak ireng (kaca gunung) lan ukiran sing didol. Sawetara bakal dadi watu bunder, utawa sing luwih rumit kaya patung utawa sirah. Kajaba iku, bakal ana wong sing dodolan ing endi wae kanthi suling "Aztec", brahala lempung (sawetara isih ditemokake saiki), ukiran watu, lan liya-liyane. Iki umume ngasilake barang-barang sing wis tuwa, nanging yen sampeyan entuk asli sampeyan nglanggar undang-undang sing ketat lan bisa nemoni masalah lan denda kaku saka panguwasa ing situs utawa ing bandara.

Ing saubengé situs perimeter utama, sampeyan bakal nemokake sawetara toko sing ora mung adol, nanging uga ngasilake, seni obsidian lan obyek watu liyane. Blanja lan mbandhingake kualitas lan rega sadurunge tuku. Sampeyan bisa nemokake reproduksi kualitas ing kene lan ing toko FONART ing kutha kasebut.

Apa sing arep dipangan

Ana akeh restoran cedhak njaba kompleks, ing jero lan njaba taman lan ing hotel-hotel ing San Juan Teotihuacan uga toko Grosir lan roti. Coba sampeyan nyiapake piknik kanggo sampeyan lan nikmati taman kasebut.

Museo Teotihuacán duwe area sing cedhak karo kamar mandi umum uga pirang-pirang mesin vending kanthi omben-omben lan panganan cemilan.

Apa sing kudu diombe

Ana vendor cilik ing njaba lan njaba kompleks sing adol banyu, jus, lan sod. Alkohol kasedhiya ing hotel lan sawetara vendor ing saubenging perimeter (ing dalan) adol bir sing adhem. Ombenan kasedhiya saka mesin vending cedhak Museo.

Situs web pariwisata resmi Teotihuacan

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Teotihuacan

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]