njelajah Thailand

Jelajahi Thailand

Jelajahi Thailand kanthi resmi Karajan Thailand minangka negara ing Asia Tenggara.

Kanthi panganan sing apik banget, iklim tropis, budaya sing nggumunake, gunung sing nggumunake lan pesisir sing apik, Thailand dadi magnet kanggo para pelancong ing saindenging jagad, lan cukup pas.

Thailand minangka negara ing Asia Tenggara sing paling akeh dikunjungi turis, lan kanthi alasan sing apik. Sampeyan bisa nemokake apa wae ing kene: alas sing tebal kaya ijo, banyu biru kristal sing dirasa kaya adus sing anget tinimbang nglangi ing segara, lan panganan sing bisa nggulung rambut irung nalika nari ing pucuk rasa. Eksotis, durung aman; murah, durung dilengkapi saben amatir modern sing dibutuhake, ana kanggo saben kapentingan lan saben kurungan rega, saka banglo pantai backpacker menyang sawetara hotel mewah paling apik ing donya. Lan, sanajan aliran pariwisata sing gedhe, Thailand tetep duwe Thai-ness sing nduweni kuoso, kanthi budaya lan sejarah kabeh lan wong sing seneng seneng karo mesam lan gaya urip sanuk sing nyenengake. Akeh wong sing seneng lelungan menyang Thailand lan nglampahi papan sing luwih becik tinimbang rencana sing asli lan liya-liyane ora tau nemokake alasan kanggo budhal. Apa wae tuwung sampeyan, dheweke ngerti carane nggawe ing Thailand.

kutha

  • Bangkok - Ibukutha Thailand sing kesusu, frenetic, sing dikenal ing basa Thailand minangka Krung Thep
  • Ayutthaya - kutha sejarah, Situs Warisan Donya UNESCO lan ibukutha lawas Siam
  • Chiang Mai - ibukutha Thailand Lor lan jantung budaya Lanna
  • Chiang Rai - gapura menyang Triangle Emas, minoritas etnis lan trekking gunung
  • Chumphon - gapura menyang Kepulauan Chumphon, pesisir pantai Pathio lan Pulau Ko Tao
  • Kanchanaburi - omah jembatan ing Kali Kwai lan akeh museum Perang Dunia II
  • Nakhon Ratchasima - kutha paling gedhe ing wilayah Isaan
  • Pattaya - salah sawijining tujuan pariwisata utama, sing dikenal kanthi wilujeng wengi
  • Sukhothai - ibukutha kapisan ing Thailand, kanthi reruntuhan sing apik tenan
  • Surat Thani - omah saka Kakaisaran Srivijaya, gapura menyang Ko Samui, Ko Pha Ngan, Ko Tao, lan Taman Nasional Khao Sok
  • Ko Chang - nalika dadi pulo sepi, saiki wis ngalami pembangunan pariwisata utama
  • Ko Lipe - pulo cilik ing tengah Taman Nasional Tarutao, luar biasa ora ditandur karo karang lan pesisir gedhe.
  • Ko Pha Ngan - situs pesta Full Moon sing misuwur kanthi pesisir pantai sing sepi
  • Ko Samet - pantai pesisir paling cedhak saka Bangkok
  • Ko Samui - hippie hangout, hiburan, lan hiburan
  • Ko Tao - dikenal kanthi nyilem lan alam, kanthi gampang tekan saka Surat Thani utawa Chumphon kanthi katamaran kacepetan dhuwur
  • Khao Lak - gapura menyang Kepulauan Similan, diluncurake dening tsunami 2004, nanging sregep maneh
  • Taman Nasional Khao Sok - salah sawijining cadangan satwa liar sing paling apik ing Thailand
  • Taman Nasional Khao Yai - njupuk wayah wengi 4 × 4 safari spotting kidang utawa ngunjungi air terjun sing luar biasa
  • Provinsi Krabi - hub pantai lan pesisir ing sisih kidul, kalebu Ao Nang, Rai Leh, Ko Phi Phi lan Ko Lanta
  • Phuket - pulo swarga Thailand asli, saiki wis dikembangake, nanging isih ana sawetara pesisir sing apik
  • Khon Kaen - ing jantung Esaan (Isan) sing dikenal ing papan sutra lan dinosaurus.
  • Mae Sot - kutha perbatasan budaya sing berkembang maju, lan akeh taman nasional kanggo njelajah
  • Mae Sariang - urip kutha cilik ing tapel wates Burma Thailand kanthi trecking lan Taman Nasional Salween
  • Taman Marin Nasional Tarutao - Objek Wisata Tarutao, Ko Lipe, Ko Tarutao, Mo Lae Bay, Ao Son Bay, Taman Laut Ko Kai Tarutao

Climate

Thailand umume tropis, saengga panas lan lembab ing saindenging taun kanthi suhu ing kisaran 28-35 ° C, gelar relief mung kasedhiya ing gunung ing sisih lor Thailand.

wong

Masyarakat Thailand umume pribumi, sanajan ana minoritas sing penting saka etnis China lan asimilasi Thai-Cina ing saindenging negara, umat Islam ing sisih kidul cedhak wates Malaysia lan suku bukit kayata Karen lan Hmong ing sisih lor negara kasebut. Agama sing paling dominan (95%) yaiku agama Buddha Theravada, sanajan ana sing nganut agama Confucianisme, Islam, Kristen lan iman animisme.

budaya

Budaya Thailand daratan gedhe dipengaruhi agama Buddha. Nanging, ora kaya negara-negara Buddha ing Asia Timur, Buddha Buddha ngetutake sekolah Theravada, sing bisa uga cedhak karo Indian akar lan nempatake penekanan sing luwih abot marang monastisma. Candi Thailand sing dikenal minangka wats, ora cocog karo emas lan gampang dingerteni kanthi atap hiasan sing akeh, macem-macem, pointy akeh lan dadi biksu wungu oranye kanggo wektu sing cendhak, biasane musim udan telung wulan, minangka upacara umum kanggo sawetara wong enom Bocah lanang lan Thai.

Preian

Thailand nduwe akeh preinan, biasane ana hubungane karo agama Buddha lan monarki. Ora ana sing ngrameke kabeh, kajaba bank-bank, sing meh ditutup akeh.

Numpak pesawat

Bandara internasional utama ing Thailand yaiku ing Bangkok lan Phuket, lan kaloro ditawakake nganggo penerbangan antar benua. Saben-saben maskapai penerbangan sing mabur menyang Asia uga mabur menyang Bangkok, iki tegese akeh layanan lan kompetisi ing rute mbantu supaya harga tiket mudhun.

Mobil nyewakake

Nyewa mobil kanggo njelajah dhewe minangka cara sing larang regane kanggo nyingkirake trek sing dikalahake, lan ngindhari kerusuhan sing terus-terusan karo pembalap taksi utawa pembalap lokal.

Mobil mobil sampeyan ing Thailand ora kanggo ati sing apes, lan akeh perusahaan sing nyewa bisa nyedhiyakake supir kanthi rega sing cukup.

Umume perusahaan nasional bisa ditemokake ing Thailand bebarengan karo sawetara perusahaan sewa mobil lokal sing misuwur, sing asring murah. Mobil bisa disewa tanpa kangelan ing pirang-pirang lokasi. Sampeyan bisa uga kudu mbayar luwih sithik tinimbang minimal mutlak kanggo nggunakake salah siji waralaba internasional (umpamane Avis, Budget, lan Hertz) kanggo nyuda risiko gangguan, lan mesthekake yen asuransi sing kalebu bener-bener migunani.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Thailand.

Kuil Thai dikenal minangka wat. Biasane candhi ora kalebu siji bangunan, nanging koleksi bangunan, kuil lan monumen sing dipasang dening tembok. Ana ewu kuil ing Thailand, lan meh kabeh kutha utawa desa paling ora ana. Tembung "wat" secara harfiah tegese sekolah, lan candhi dadi siji-sijine pendhidhikan formal sajrone pirang-pirang abad. Wat khas Buddha khas dumadi saka struktur ing ngisor iki:

  • Bot - ruangan pandonga paling suci, biasane mbukak kanggo biksu. Arsitèktur padha karo viharn, nanging biasane dihiasi luwih akeh lan ana wolung watu pojok kanggo nyegah piala. Iki uga dikenal minangka "dewan oraneasi" ing endi para wiku kasebut sumpah.
  • Viharn - biasane ruangan paling sibuk ing wat, yaiku papan gambar Buddha utama candhi lan ing ngendi wong teka kanggo menehi pisungsung. Bukak kanggo kabeh wong.
  • Chedi utawa stupa - Struktur berbentuk loncong dhuwur sing umume omah-omah peninggalan Buddha.
  • Prang - spike kaya driji Khmer lan Ayutthayan sing duwe tujuan agama sing padha karo chedi.
  • Mondop - bangunan terbuka lan alun kanthi papat lengkungan lan payon piramida. Kerep digunakake kanggo nyembah teks utawa obyek agama.
  • Sala - paviliun sisi terbuka sing digunakake kanggo ngendhokke lan minangka papan pertemuan (lan asring digunakake minangka papan perlindungan kanggo udan).
  • Chofah - Hiasan kaya manuk ing mburi payon candhi. Dheweke tegese kanggo makili Garuda, makhluk mitos sing setengah manuk, setengah wong.

Objek sejarah lan budaya - pantai - pantai - pulau - pemandangan alam ing Thailand

Itineraries

  • Chiang Mai nganti Chiang Rai ing 3 dina - demo telung dina liwat Thailand Lor sing ora ditemokake
  • Limang dina ing Triangle Emas - demo limang dina wilayah Triangle Emas liwat Thailand, Laos lan Myanmar
  • Mae Hong Son Loop - rute sing populer liwat gunung Mae Hong Son Province
  • Sawijining dina ing Bangkok - yen sampeyan mung sedina kanggo nylametake lan pengin ngramal rasa kanggo kutha kasebut
  • Siji akhir minggu ing Bangkok - kanggo wisata sing mung mbukak ing akhir minggu
  • Wisata Rattanakosin - tur cepet ing distrik bersejarah Bangkok
  • Yaowarat lan Phahurat Wisata - wisata sing mlaku-mlaku sajrone distrik multikultural

Pampering - njobo - golf - tinju ing Thailand

Dhiskusi

Basa resmi Thailand yaiku Thailand.

Amarga Thailand durung tau dijajah, ora akeh wong Thai sing bisa ngucapake basa Inggris, nanging wiwit taun 1980 akeh wong Thai sing mulai sinau basa Inggris. Ing 2011, Inggris wajib ing paling sekolah, lan guneman ing kutha-kutha sing luwih gedhe, sanajan ing wilayah deso, wong Thai mung bisa digunakake. Ing njaba Bangkok, siswa sinau basa Inggris wiwit umur 13 lan sinau ing tingkat dhasar, saengga ora sithik banget wong sing bisa nganggo basa Inggris.

ATM bisa ditemokake ing kabeh kutha lan kutha gedhe, lan pengeluaran internasional ora dadi masalah. Nalika nggunakake kertu debit, ATM biasane nyedhiyakake kurs sing luwih apik tinimbang kontol tukaran dhuwit, lan iki utamane yen sampeyan duwe kertu sing ora ngisi biaya transaksi kanggo mundur luar negeri (dadi umum ing negara kayata Australia). Wiwit wiwitan 2009, ana minimal surut 150 baht kanggo nggunakake kertu ATM asing ing kabeh bank. Ayudhya Kuning (Krungsri) ATM kudu nyingkiri. Ora mung ngisi biaya tambahan 150 THB, kurs kasebut bisa dadi miskin.

Kertu kredit ditampa sacara umum ing industri turis, ing restoran sing berorientasi turis sing luwih gedhe, mall lan toko grosir, lan toko sing wis diisi turis, nanging umume toko lokal ora nrima.

Apa kanggo toko ing Thailand

Apa sing arep dipangan ing Thailand

Apa sing kudu diombe ing Thailand

Sampeyan kudu ngerti ing Thailand

Internet

Kafe internet nyebar lan paling ora murah. Prices kurang lan kacepetan sambungan umume cukup nanging akeh kafe ing tengah wengi. Yen sampeyan rencana online kanggo wektu sing cendhak, sampeyan kudu takon dhisik yen ana biaya minimal.

Situs web pariwisata resmi Thailand

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Thailand

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]