njelajah Usa

Jelajahi AS

Jelajahi Amerika Serikat utawa kanthi resmi diarani Amerika Serikat ing Amerika, negara sing gedhe ing Amerika Lor. Omah sing paling gedhe ing jagad nomer telu ing jagad, kanthi luwih saka 318 yuta wong, kalebu kutha-kutha padunung sing ana desa sing subur lan wilayah alam sing nduwe omah.

Kanthi sejarah imigrasi massa wiwit abad 17th, minangka "pot lebur" budaya saka saindenging jagad lan nduweni peran sing unggul ing lanskap budaya jagad iki. Iki minangka papan kanggo tujuan wisata sing populer, wiwit saka bangunan pencakar langit Manhattan lan Chicago menyang kamulyan alami Yellowstone lan Alaska, ing pantai Florida sing panas lan anget Hawaii.

Amerika Serikat ora bisa ditetepake kanthi mung televisi lan film. Gedhe gedhe, kompleks, lan maneka warna, kanthi sawetara identitas daerah sing béda. Amarga jarak sing beda, lelungan antarane wilayah asring tegese ngliwati macem-macem deso, iklim, lan malah zona wektu. Perjalanan kaya kasebut asring mbutuhake wektu lan larang regane nanging asring banget maringi hadiah.

Amerika Serikat duwe total zona wektu.

Geografi saka Usa

Sejarah Usa

budaya

Amerika Serikat dumadi saka pirang-pirang kelompok etnik sing beda-beda lan budaya beda-beda ing saindenging wilayah sing jembar lan malah ing kutha-kutha - kutha kaya New York bakal duwe puluhan, yen ora atusan, macem-macem etnik sing dituduhake ing tetanggan. Sanajan prabédan iki, isih ana rasa identitas nasional lan sipat budaya sing penting. Umumé, Amerika seneng percaya kanthi tanggung jawab pribadi lan manawa individu nemtokake sukses utawa kegagalan dheweke, nanging penting kanggo dicathet manawa ana akeh pengecualian lan manawa negara dadi maneka warna kaya Amerika Serikat kanthi harfiah ewonan budaya sing béda-beda. tradhisi.

Preinan ing Usa

Wilayah Usa

kutha

Amerika Serikat duwe luwih saka kutha, kutha, lan desa 10,000. Ing ngisor iki minangka dhaptar dhaptar sing paling misuwur.

  • Atlanta - Omah ing bandara paling sibuk ing jagad iki, minangka host menyang Olimpiade Panas 1996
  • Boston - misuwur kanthi sejarah kolonial, semangat kanggo olahraga, lan siswa universitas
  • Chicago - kutha paling gedhe nomer telu ing negara (sanajan isih dikenal minangka "Kutha Kaloro"), jantung Midwest lan hub transportasi bangsa, kanthi bangunan pencakar langit lan permata arsitektur liyane.
  • Las Vegas - kutha judi ing ara-ara samun Nevada, sing nduwe setengah saka hotel paling gedhe 20 paling gedhe ing donya; populer kanggo casino, nuduhake lan wilujeng wengi
  • Los Angeles - kutha paling gedhe nomer loro ing negara, panggonane industri film, musisi, seniman, lan paselancar, kanthi cuaca sing entheng, kaendahan alam sing gedhe banget saka gunung dadi pesisir, lan kendharaan tanpa wates, lalu lintas, lan smog
  • Miami - narik kawigaten srengenge sing kepengin banget karo srengenge lan omah sing sugih, sregep, dipengaruhi Latin, Caribbean budaya
  • New Orleans - "Gampang Gampang" minangka papan kelairan Jazz, lan dikenal amarga quarter Prancis Quater lan perayaan Mardi Gras taunan
  • New York Kutha - kutha paling gedhe ing negara, omah jasa finansial lan industri media, kanthi masakan kelas, seni, arsitektur, lan blanja
  • San Francisco - Kutha ing Teluk Teluk, nampilake Golden Gate Bridge, lingkungan kutha sing sregep, lan pedhang sing serem
  • Washington, DC - ibukutha nasional saiki, kapenuhan museum lan monumen utama, bebarengan karo komunitas budaya multi

Iki minangka sawetara tujuan paling gedhe lan misuwur ing njaba kutha-kutha utama:

  • Grand Canyon, Arizona ing Green Canyon paling dawa lan paling kerep dibukak
  • Taman Nasional Denali - taman nasional terpencil nampilake pucuk paling dhuwur ing Amérika Lor
  • Taman Nasional Mesa Verde - kediaman tebing Pueblo sing dijaga apik
  • Gunung Rushmore - peringatan lambang presiden 4 tilas sing ngukir menyang wajah tebing
  • Niagara Falls - air terjun sing gedhe banget ing wates karo Kanada
  • Taman Nasional Pegunungan Pegunungan Smoky - taman nasional ing sisih kidul Appalachians
  • Walt Disney World - tujuan wisata liburan sing paling populer ing donya
  • Taman Nasional Yellowstone - taman nasional pertama ing AS lan omah geyser Old Faith setya
  • Taman Nasional Yosemite - omah saka El Capitan lan wit Giant Sequoia sing misuwur

Nyawang

Ukuran AS lan jarak antarane sawetara kutha utama ndadekake modhatan saka hawa kanggo lelungan jangka pendek kanthi jarak sing dawa. Yen sampeyan duwe wektu, lelungan nganggo mobil, bisa uga narik.

Hubungan katresnan ing Amerika karo mobil iku legendaris lan umume Amerika nggunakake mobil nalika obah ing kutha kasebut, lan nalika lelungan menyang kutha-kutha ing wilayah kasebut utawa wilayah. Nanging, akeh wong Amerika sing bisa lan nindakake lelungan antarane wilayah sing gedhe banget ing negarane kanthi otomatis - asring ngalami zona wektu, mujur lan wilayah. Ing wulan mangsa (Dec sanajan Maret) mayuta-yuta wong Amerika ngumbara ngidul menyang gurun sing anget lan iklim subtropis ing kabeh saka mobil menyang omah motor (diarani "RV's").

Umume, sampeyan kudu dadi 25 utawa luwih lawas kanggo nyewa mobil tanpa larangan utawa biaya khusus. Agen mobil sewa ing sawetara negara bisa uga nyewa kendharaan menyang supir kaya 21, nanging bisa uga mbayar surca gedhe. Negara-negara New York lan Michigan duwe undang-undang meksa agensi mobil sewa kanggo nyewa driver kaya 18.

Sakbenere mobil saka saben agensi sewa ing AS nganggo bensin sing ora diweruhi lan ngirim transmisi otomatis.

Umume agensi mobil sewa duwe kantor pusat ing kutha-kutha utama uga kantor ing bandara utama. Ora kabeh perusahaan ngidini njupuk mobil ing salah sawijining kutha lan ngeculake ing kutha liyane (sing meh tansah mbayar biaya tambahan kanggo hak istimewa kasebut); mriksa karo agensi sewa nalika nggawe leladen.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Usa

music - Ukuran pertengahan menyang kutha-kutha gedhe asring nggawe konser tiket gedhe, utamane ing amfiteater ruangan gedhe. Kutha cilik kadhangkala dadi konser ing taman kanthi band lokal utawa lawas. Pilihan liyane kalebu festival musik kayata San Diego's Street Scene utawa South dening Southwest ing Austin. Konser musik klasik ditindakake saben taun lan ditindakake dening simfoni profesional lan profesional. Contone, Boston, sok-sok nempelake konser gratis ing Taman Umum. Akeh kutha lan wilayah duwe swara unik. Nashville dikenal minangka Music City amarga akeh seniman negara sing manggon ing kutha kasebut. Omah kasebut ing Grand Ole Opry, salah sawijining papan musik sing paling misuwur ing negara kasebut. Musik negara populer ing saindenging negoro nanging luwih fokus ing sisih kidul lan Kulon Kulon. Seattle minangka omah grunge. Akeh band sing paling populer adhedhasar ing Los Angeles amarga ing ngarsane hiburan gedhe lan konsentrasi perusahaan rekaman.

Marching Band - Saliyane konser musik tradisional, pengalaman Amerika quintessensial yaiku festival band perarakan. Siji wong bisa nemokake acara kasebut meh saben akhir minggu antara September lan Thanksgiving ing saindenging negara lan maneh wiwit Maret nganti Juni ing California. Priksa dhaptar lan kertas acara lokal kanggo golek spesifik. Apik banget yaiku Bands of America Grand National Championship sing diadani saben musim gugur ing Indianapolis. Sing kepengin weruh sing paling apik kudu nduwe tiket menyang kinerja "final", ing ngendi rolas band paling apik kanggo saingan lomba kasebut. Acara iki saiki dianakake ing Stadion Minyak Lucas. Kaloro "paraga" utawa band martsa uga "lapangan" utawa acara pertunjukan ditemokake ing meh kabeh sekolah menengah lan universitas ing Amerika.

Pesta lan Pameran - A sawetara cepet prayaan bangsa-sudhut. Dheweke kalebu Hari Peringatan, Hari Kemerdekaan (aka Papat Juli), lan Labor Day. Preian utama liyane kaya Day Thanksgiving ditandhani karo prayaan pribadi. Akeh kutha lan / utawa kabupaten sing mbuwang pameran, kanggo mèngeti panyiapan kutha utawa kabupaten kanthi nitih, game, lan obyek wisata liyane.

Memorial Day - mèngeti pengorbanan utama sing digawe dening perang Amerika mati. Ora kena bingung karo Veteran Day (11th November) sing dadi pengetan jasa para veteran militer Amerika, sing urip lan uga tiwas. Iki uga wiwitan musim panas sing ora resmi - ngarepake lalu lintas abot ing panggonan sing populer, utamane Taman Nasional lan taman hiburan.

Independence Day - Ngrameke kamardikan Amerika saka Britain. Dina biasane ditandhani dening parades, festival, konser, masak ruangan lan panggangan lan firework. Meh saben kutha nempatake pesta kanggo ngrayakake dina. Kutha gedhe asring duwe pirang-pirang acara. Washington, DC mengeti dina ing mall kanthi parade lan pertunjukan kembang api nglawan Tugu Washington.

Labor Day - AS ngrayakake Dina Tenaga Kerja ing dina Senin pisanan September, tinimbang Mei 1st. Labor Day menehi tandha pungkasan mangsa musim panas. Sawetara papan, kayata Cincinnati, mbuwang pesta kanggo ngrayakake dina.

Taman Nasional. Ana macem-macem taman nasional ing saindenging Amerika Serikat, utamane interior sing akeh, sing nawakake akeh kesempatan kanggo nyenengake kegiatan ruangan favorit sampeyan, kalebu shooting rekreasi, tunggangan ATV, hiking, nonton manuk, prospek, lan nunggang jaran. Ing wilayah kutha liyane, sawetara taman nasional pusat ing landmark bersejarah.

Trailer Nasional iku klompok saka rong puluh siji 'National Scenic Trails' lan 'Trailer Sejarah Nasional' uga liwat 1,000 sing luwih cendhak 'Trailer Rekreasi Nasional' kanthi dawa saka 50,000 mil. Nalika kabeh mbukak hiking, umume uga mbukak papan kanggo mancal gunung, nunggang jaran, lan kemah lan uga ana sing mbukak kanggo ATV lan mobil.

Papan kanggo blanja

Pusat blanja lan pusat blanja. Amerika minangka papan dununge "blanja modern" uga open-online "pusat blanja". Kajaba iku, pinggiran pinggiran Amerika ana mil lan kothak mall cilik, utawa larik toko cilik kanthi parkir sing dituduhake, biasane dibangun ing sadawane dalan sing kapasitas dhuwur. Kutha-kutha gedhe isih njaga distrik belanja pusat sing bisa navigasi ing transportasi umum, nanging lurung-lurung sing rame ing pedestrian ora umum lan biasane cilik.

Pusat outlet. AS ngrintis toko outlet pabrik, lan uga, pusat outlet, mall sing kalebu umume toko-toko kasebut. Pusat outlet ditemokake ing dalan gedhe Interstate ing njaba kutha paling Amerika

Pengecer Amerika cenderung duwe sawetara bisnis paling dawa ing donya, kanthi rantai kaya Walmart asring nampilake toko sing mbukak 24 / 7. Toko departemen lan pengecer liyane biasane mbukak saka 10 AM nganti 9 PM paling dina, lan nalika musim liburan musim dingin, bisa tetep mbukak sajrone 8 AM menyang 11 PM. AS ora ngatur wektu promosi adol kaya ing negara liya. Pengecer AS asring ngumumake penjualan sajrone kabeh preian utama, lan uga ana ing antarane sebab apa wae utawa ora ana sebab apa wae. Toko eceran Amerika apik banget dibandhingake karo toko eceran ing negara liya, lan impen pembeli dadi kenyataan.

Pasar Flea (sing diarani "swap meet" ing negara-negara Kulon) duwe puluhan yen ora atusan vendor sing adol kabeh jinis barang dagangan sing murah. Sawetara pasar kutu khusus banget lan ngarahake para kolektor kanthi cara tartamtu; liyane mung adol kabeh jinis barang. Maneh, nyang-nyangan nawarake.

Amerika ora nemoni lelang kasebut, nanging bisa uga wis nyampurnakake. Kadadeyan sing cepet-cepet, nyanyi lagu saka lelang negara, sing adol apa wae saka kewan ingon-ingon menyang perabotan harta pusaka, dadi pengalaman khusus, sanajan sampeyan ora duwe tujuan tuku. Ing kutha-kutha gedhe, tekan kamar lelang Christie utawa Sotheby, lan nonton lukisan, barang antik lan karya seni sing adol sawetara menit kanthi rega sing wis jutaan.

Apa sing kudu dipangan ing Usa

Apa sing kudu ngombe ing Usa

Nightlife

Nightclubs ing Amerika nglakokake gamut biasanipun macem-macem adegan musik, saka diskon karo nada tari 40 top-XNUMX kanggo klub-klub rahasia sing ngladeni irisan musik musik sing canggih. Klub musik musik negara, utawa ton honky, ditata cukup kenthel ing Kidul lan Kulon, utamane ing wilayah deso lan adoh saka pesisir, nanging siji utawa loro bisa ditemokake ing meh kabeh kutha. Akeh klub wengi ing Amerika duwe wilayah sing gedhe utawa "lantai Karawitan" ing ngendi wong-wong asring klumpukne lan nari ing musik sing dimainake dening DJ, sanajan ing sawetara wilayah ing sisih kidul, wong-wong uga nari musik sing dimainake uga dening band live. Akeh klub wengi uga duwe macem-macem langit-langit dipasang langit-langit musik kanggo padhangi swasana tarian. Biasane akeh pasangan lan klompok menyang klub wengi, sanajan jomblo uga ana ing kana. Nanging, yen sampeyan lunga minangka wong siji menyang klub wengi, elinga yen ing Amerika Serikat, pancen sopan kanggo para wanita njaluk wong lanang supaya bisa nari.

dipatèni

Wong ora duwe kabisan dianggep ngormati lan kebecikan ing AS. Takon marang wong apa kekurangane, kepiye carane, lan liya-liyane dianggep ora sopan. Mung kanca raket sing kudu takon. Ngalahake utawa moyoki wong sing ora duwe kabisan ora ditampa. Asu layanan asring digunakake kanggo ora mung cacat fisik, nanging uga ora katon. Petting asu iki, ngganggu utawa njupuk foto tanpa idin dibuwang. Ora cacat kabeh wong katon, lan sampeyan wis samesthine ora nggatekake asu kasebut. Yen sampeyan kudu, takon wong kasebut kanthi ora ngganggu kewan kasebut. Dheweke nggarap asu, dudu kéwan.

Water

Banyu tutul umume klorida lan bisa uga kalebu fluorine. Nanging, sawetara wong Amerika nggunakake mesin pit Filter. Sanajan toya banyu ora mbebayani, sawetara wong Amerika luwih seneng nyaring (lan kadhangkala kudu ngombe banyu) sadurunge ngombe. Iki luwih ana gandhengane karo rasa tinimbang safety nyata.

Es ing restoran biasane digawe nganggo mesin es. Banyu mesthi diladeni gratis ing restoran.

Sampeyan bisa nggawa botol banyu sing bisa digunakake maneh (plastik abot utawa logam) lan ngisi banyu saka sumber banyu ngombe, sing saiki uga disaring kanggo rasa, utawa duwe spout vertikal supaya banyu dispensing langsung menyang botol.

Layanan ponsel Amerika (dikenal minangka ponsel tanpa nggunakake teknologi sing digunakake) ora cocog karo sing ditawakake ing luar negeri. Nalika GSM wis entuk popularitas, AS nggunakake 1900 lan 850MHz sing ora biasa; priksa karo operator utawa bakul ponsel sampeyan kanggo ndeleng manawa ponsel sampeyan minangka model tri-band utawa quad-band sing bakal bisa digunakake ing kene. Ragad roaming kanggo mobiles manca kalebu pesen teks dhuwur lan bisa uga ora tetep amarga ana masalah kompatibilitas ing antarane jaringan.

Umume Amerika duwe akses Internet, umume ing omah lan kantor. Kafe intern, ora umum ing njaba area metropolitan, turis lan resort utama. Nanging, sampeyan meh mesthi duwe sawetara pilihan kanggo akses Internet, kajaba bisa uga ana ing wilayah sing adoh banget.

Situs web pariwisata resmi USA

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan AS

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]