Jelajahi Venice

Jelajahi Venice, Italia

Jelajahi Venice kutha ing Veneto, wilayah North-East Italia.

Kutha iki meh padha karo nem atus taun kepungkur, sing nambahi karakter sing nggumunake. Venice wis musna wiwit jamane lan wis turis banget (ana warga 56000 lan turis 20 yuta saben taun).

Panggonan iki bisa uga ora katon gedhe, nanging bisa, lan digawe saka biro sing beda-beda.

Sing paling misuwur yaiku wilayah sing kalebu pulo 118 ing kabupaten utama sing diarani "Sestieri": Cannaregio, Castello, Dorsoduro, San Polo, Santa Croce lan San Marco, ing papan sing ana ing tugu lan pemandangan utama. Distrik utama liyane yaiku Isola Della Giudecca lan Lido di Venezia. Sawetara pulo sing paling penting ing laguna yaiku Murano, Torcello, San Francesco del Deserto, lan Burano.

Industri

Warga Venice wis melu, lan wis unggul ing pirang-pirang industri sajrone pirang-pirang abad, kalebu perdagangan, percetakan, seni rupa, manufaktur lan ngatur jemaah ing Tanah Suci. Dina iki, sawetara industri sing isih kalebu: pambangunan kapal, perdagangan, produksi kaca Murano lan produksi renda Burano.

Nanging, pariwisata minangka industri nomer siji, lan Venice minangka salah sawijining tujuan wisata sing paling ditekani ing planet. Khusus, ana rangking 29 ing antarane kutha pariwisata donya lan ndeleng sekitar 20 yuta pengunjung saben taun. Gambar utama yaiku arsitektur sing apik, koleksi seni lan landmark sejarah sing penting. Terusan lan gondola romantis, nanging minangka sebab paling utama turis 50,000 ngunjungi Venice saben dinane.

Venice dilayani kanthi telung bandara:

  • Bandara komersial sing paling cedhak yaiku Bandara Marco Polo, ing daratan cedhak Mestre (teknis bagean kutha Venice nanging ing daratan lan tanpa struktur unik Venice).
  • Bandara Treviso minangka 25km (16 mi) saka Venice lan isih cilik nanging dadi saya sibuk amarga tujuan utama kanggo penerbangan anggaran Ryanair, Wizzair, lan Transavia.
  • Bandara San Nicolo minangka lapangan terbang ing Lido. Mung nganggo pesawat cilik, amarga landheane suket lan mung udakara 1km. Ora duwe penerbangan sing dijadwalake, nanging bisa uga narik kawigatosan kanggo pilot pribadi (tekane saka negara Schengen mung) amarga kepenak karo kutha kasebut; iku mung mlaku cendhak menyang pendaratan uap.

Nyawang

Venice, mung siji-sijine pedunung pedunung jagad, gampang mlaku, lan ora ana mobil ndadekake pengalaman iki nyenengake. Nanging, mlaku lan mandheg sedina muput uga bisa kepenak, saengga bisa luwih becik. Pulo Rialtine - bagean 'utama' ing Venice - cukup sithik kanggo mlaku saka siji mburi menyang sisih liyane sajrone udakara sejam, yen ora ilang (kedadeyan umum).

Wilayah kasebut yaiku bagean saka munggah lan mudhun ing jembatan - tingkat banget. Obyek wutuh ora bakal miwiti pindhah dhewe. Angin, nanging bisa uga ana perkara sing beda.

Kabeh transportasi melu mlaku utawa prau.

Éling-eling yèn umume terusan ora duwe jinis mangetan lan masarakat turis bisa uga ngalami kemajuan banget.

Ora kabeh terusan sing bisa diluncurake dening taksi banyu (yen ragu, priksa karo host sampeyan sadurunge).

Gumantung saka jinis kebangkrutan lan pasang, sampeyan bisa uga kudu negesake (beda-beda utawa mudhun)) ing tingkat ing antarane kebangkrutan lan prau sikil 30cm / 1 utawa luwih utawa ora rata lan asring ora lunyu.

Kapal kasebut bakal wobbly, wong sing ora biasa utawa wong sing duwe kabisan winates butuh tangan

Kapten kapal kudu tetep dadi kerajinan, supaya dheweke ora bisa nggawa tangan karo barang sing ana ing njaba kapal

Dina iki, gondolas biasane digunakake kanggo tujuan sing apik tinimbang transportasi nyata saka titik A nganti titik B.

Akeh sing mandheg ngubengi wilayah sing asring dikunjungi turis lan gampang ketok, sanajan gondolieri nganggo gaun sing luwih panas banjur boat boat lan pucuk belang.

Mlaku-mlaku mesthi cara paling apik kanggo ngalami Venice.

Venice dhewe dudu kutha gedhe. Umume tujuan ing saindenging kutha bisa dicapai ing menit 20, yen sampeyan ngerti dalan lan bisa tetep kemacetan wisata.

Kajaba sampeyan wis tekan wektu, mung wiwit mlaku lan supaya sampeyan bisa ilang ing mbingungake leren yaiku Venice. Suwe-suwe, sampeyan bakal tansah nemokake landmark sing akrab utawa mandheg vaporetto.

Sadawane dalan, sampeyan bakal nemokake seni sing apik banget, arsitektur sing apik banget lan uga landskap kutha sing apik banget, uga bar, kafe lan restoran kanggo rendhem swasana lokal lan ngaso sikil sing kesel.

Tujuan utama, kaya Piazza San Marco, Rialto, Ferrovia (stasiun sepur) utawa Piazzale Roma (terminal bus) ditandhani dening panah sing dipasang ing tembok.

Apa sing kudu dilakoni ing Venice, Italia - acara.

Venice wis mesthi wae (lan mesthi dadi) salah sawijining kutha sing paling romantis ing donya, saengga kegiatan romantis kudu ditindakake yen sampeyan lagi karo wong sing dikasihi. Salah sawijining ide populer yaiku pelayaran nedha bengi ing Venice kaya Galleon Dinner Cruise ing Venice ing njero Galleon Venetian.

Apa sing kudu dituku

Venice mesthi dadi pedagang. Akibate, umume warga Venice sing makarya ing Venice isih duwe utawa kerja ing sawijining toko. Yen kebanggaan Republik Venice yaiku macem-macem lan kualitas barang lan layanan sing bisa ditemokake ing Venice, dina iki, pariwisata massa nyebabake Venice dienggo karo akeh toko sing adol cenderung regane murah. Toko-toko lokal saya akeh kahanan kaya ngono lan ora gampang ngerteni ing toko-toko sing adol barang sing diimpor mbebayani.

Toko umume kabuka ing sekitar 10am lan tetep mbukak paling ora nganti 7pm, kadhangkala mengko, gumantung karo haunts wisata. Sawetara toko (utamane ing wilayah sing luwih cedhak bisa uga awan wiwit awan nganti 2pm.

Sing pengin beya luwih terjangkau bisa nemokake ing toko trinket murah lan butik pasar sing kasebar ing saindenging kutha. Ing Pasar Rialto, umpamane, sampeyan bisa nemokake kaos T-shirt lan plastik plastik sing murah banget. Umume toko Venice, khusus kanggo produk artisan lokal, busana gedhe Italia lan kabeh "butik."

Ati-ati nalika tuku produk mewah palsu saka wong sing nyebarake barang ing trotoar (utamane tas, sunglases lan liya-liyane). Saliyane ngrusak industri kasebut, barang-barang bermutu kaya kasebut bisa uga dirampas ing adat lan sampeyan bisa uga didenda.

Yen sampeyan wis tekan Venice mikir yen sampeyan ora bakal bisa nindakake belanja desainer, pikir maneh! Kaya ing saben kutha ing Italia, sampeyan uga entuk jeneng merek gedhe. Kanggo blanja sandhangan label, wilayah sing paling apik yaiku ing sekitar Piazza San Marco, ing ngendi sampeyan bisa nemokake Versace, MaxMara, Gucci, Armani, Louis Vuitton, Prada (lan akeh liyane) jeneng gedhe.

Apa sing kudu dipangan - ngombe ing Venice

Mobile Phone

Nalika resepsi njaba biasane apik, ing njero ruangane asring banget ora bisa ditindakake, amarga tembok sing kandel lan lorong-lorong sing sempit. Sampeyan bakal gumantung banget ing Wi-Fi nalika ing njero ruangan, utamane kanggo surfing internet. Sampeyan bisa kerep ndeleng warga lokal sing mlaku ing njaba supaya bisa telpon.

Internet

Venice duwe sawetara kafe internet, nanging luwih larang tinimbang Eropa liyane.

Wi-Fi

Cantik saben bar, restoran, hotel, B&B, lan sapiturute, bakal kasedhiya Wi-Fi. Mung takon. Coba dingerteni manawa ing jero ruangan resepsi mobile biasane miskin (amarga tembok sing kandel) lan Wi-Fi bakal dadi pilihan siji-sijine.

Mobilitas

Venesia minangka monumen kuno lan ora kanthi gampang cocog karo syarat modern.

Umume wilayah ing njaba obyek wisata utama (ing sekitar alun-alun San Marc) ora kalebu macem-macem pitulung mobilitas, yaiku stroller, kursi rodha, walker utawa kapal.

Sapa wae sing nandhang kekurangan bakal mbutuhake pitulung sing kuat kanggo ngrembug permukaan sing ora rata lan langkah-langkah saka kreteg, jembatan sing sempit lan restoran sing rame.

Sawetara jembatan ing pinggir dalan ing cedhak alun-alun San Marc utawa Zattere wis dipasang ramps (paling ora ing wektu wisata pucuk), sampeyan bakal bisa tekan landasan prau. Nanging dalan-dalan sing wis ditimbulake nalika kenal alta bakal dadi ora mungkin digunakake. Penting kanggo takon sadurunge lan rencana rute saben dinane.

Layanan uap biasane diakses kanggo bantuan roda (kanthi kursi khusus lan ruang), sanajan bisa uga nyoba menyang kapal cilik (kaya garis 4.x utawa 5.x).

Isih, ngarepake sudut rampokan beda karo pasang lan mesthi uga langkah menyang prau sing obah.

Njaluk metu

Ing sekitar laguna Venice ana pulo cilik liyane, sing wiwit sepi nanging kudu dikunjungi. Ana uga Lido, sing minangka pulo sing sempit kanthi bangunan modern, sing dadi hostel pemuda lan hotel.

Nearby

  • Burano minangka pulo cilik sing misuwur kanthi omah lan produksi renda.
  • Mestre - Kutha ing daratan.
  • Murano - kutha pulo sing misuwur ing produksi kaca.
  • Lido minangka pulo sing tentrem, distrik pantai mung menit 10 kanthi prau saka San Marco, lan ing festival festival Venice ditindakake.
  • San Lazzaro minangka pulo sing cedhak karo biara Arménia lan koleksi seni sing apik banget, sawetara potongan kelas donya.
  • Torcello - pulo sing meh sepi, sugih seni lan sejarah
  • Vicenza - Kutha Andrea Palladio lan struktur Neoklasik, kutha sing apik banget
  • Padova (Padua) - 40km sisih kulon ing Venice, karya karya Renaissance Giotto, katedral Saint Anthony, Chapel Scrovegni, taman botani pisanan ing donya, lan universitas paling tuwa nomer loro ing donya.
  • Lake Garda minangka lelungan dina gampang. iku tlaga paling gedhe ing Italia lan pemandangan sing apik banget.
  • Po Delta - Wilayah marshy sing tentrem lan apik ing sisih kidul-kulon Venice kanthi tilase sepeda motor.
  • Riviera del Brenta - Palladian Villas ing sekitar Kali Brenta, mung menit 20 saka Venice kanthi mobil, menehi saran menyang dolan sepedha gampang karo toko sewa mobil lokal. Sampeyan uga bisa ngunjungi Riviera del Brenta sing apik banget lan villa sing apik banget kanthi prau. Kapal Burchiello minangka prau kuna sing digunakake dening kulawarga Venisian aristokrat kanggo nggayuh villa ing kali Brenta.
  • Eraclea - Khusus kanggo pinewood lan Laguna del Mort, mung menit 55 saka Venice kanthi mobil utawa prau.
  • Jesolo - Jesolo minangka salah sawijining pantai sing penting Italia, mung menit 45 saka Venice kanthi mobil utawa kanthi prau (kapal saka Treporti nganti Venice).
  • Treviso - setengah jam kanthi sepur saka Venice, iku kutha sing apik ing ngendi sampeyan bisa ngrasakake anggur Prosecco (diprodhuksi ing bukit-bukit) lan Radicchio Tardivo.
  • Cortina d'Ampezzo - kutha alpine sing apik banget, situs Olimpiade Musim 1956 Musim. Pemandangan gunung sing apik banget. Saperangan jam numpak mobil ing sisih lor ing Venice, luwih saka telung jam kanthi sepur lan bis.

Situs web pariwisata resmi Venice

Watch video babagan Venice

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]