njelajah New york, USA

Jelajahi New York, Usa

Jelajahi New York uga diarani "Apple Big", kutha sing paling akeh pedunung ing Amerika Serikat, salah sawijining wilayah metro 15 paling gedhe ing donya. New York City minangka pusat kanggo media, budaya, panganan, mode, seni, riset, keuangan, lan perdagangan. Nduwe salah sawijining skyline paling gedhe lan paling misuwur ing bumi, sing dikuasai bangunan Gedung Kakaisaran sing apik.

Boroughs

New York City kasusun saka limang distrik, yaiku limang kabupaten kapisah. Saben borough duwe kabudayan unik lan bisa dadi kutha sing gedhe dhewe. Ing saben tetanggan borough, sawetara ukuran persegi, lan liya-liyane mung pirang-pirang blok, duwe kapribaden sing dipuji ing musik lan film. Ing ngendi sampeyan manggon, kerja, lan main ing New York, ujar manawa ana ing New Yorkers babagan sampeyan sapa.

Manhattan (New York County)

  • Pulo sing misuwur ing antarane Hudson lan East Rivers, kanthi akeh tetanggan sing beda-beda lan unik. Manhattan minangka papan dununge bangunan Negara Kekaisaran ing Midtown, Central Park, Times Square, Wall Street, Harlem, lan tetanggan sing trendi ing Greenwich Village lan SoHo.

Brooklyn (Kings County)

  • Distrik paling padhet, lan biyen kutha kapisah. Dumunung kidul lan sisih wétan Manhattan ing sebrang Kali Timur. Dikenal kanggo Taman Botani Brooklyn, Taman Prospect, Museum Brooklyn, Akuarium New York lan landmark utama NYC Coney Island.

Kepulauan Queens (Queens County)

  • Dumunung ing sisih wétan Manhattan, nyabrang Kali Timur, lan sisih lor, wétan, lan kidul Brooklyn. Kanthi luwih saka basa 170, Queens minangka wilayah sing beda-beda sacara etnik ing Amerika Serikat, lan salah siji sing paling maneka warna.

Bronx (Bronx County)

  • Dumunung sisih lor Pulo Manhattan, Bronx dadi papan ing Zon Bronx, Kebun Botanical New York, lan tim baseball profesional New York Yankees.

Pulau Staten (Richmond County)

  • Pulo gedhe ing Pelabuhan New York, sisih kidul Manhattan lan mung ngliwati Kill Van Kull sing sempit saka New Jersey. Boten kados ing tlatah New York City, Staten Island duwe karakter suburban. Sampeyan iki dikenal minangka borough taman. Wis duwe tim baseball dhewe, pirang-pirang mall, lan kebon binatang.

New York City minangka salah sawijining pusat global finansial, politik, komunikasi, film, musik, busana, lan budaya. Bebarengan London iku salah siji saka rong negara sing diakoni minangka "Kutha Donya" - kutha sing paling penting lan pengaruh ing Bumi. Omah-omah kanggo akeh museum kelas dunia, galeri seni, lan bioskop. Akeh perusahaan ing donya sing duwe markas ing kene. Markas PBB ing New York lan umume negara duwe konsulat ing kene. Pengaruhe kutha iki ing jagad iki, lan kabeh pendhudhuk, angel banget overstate, amarga keputusan sing ditindakake ing wates dheweke asring duwe pengaruh lan ramadhan ing saindenging jagad.

Para imigran (lan turunane) saka negara-negara 180 manggon ing kene, dadi salah sawijining kutha paling kosmopolitan ing saindenging jagad. Wisatawan kepincut ing New York City kanggo budaya, energi lan kosmopolitanisme. Basa Inggris minangka basa utama sing diomongake dening sebagian besar New Yorkers sanajan ing pirang-pirang komunitas umume kanggo ngrungokake basa liya sing umume dingerteni. Ing pirang-pirang lingkungan, ana akeh wong Latino / Hispanik sing akeh, lan akeh wong New York sing nganggo Spanyol. Umume para driver taksi bisa nganggo basa Arab, Hindi utawa Bengali. Ana uga akeh tetanggan ing saindenging kutha sing nduwe konsentrasi imigran Tiongkok sing dhuwur ing ngendi Mandarin utawa Kanton bisa uga migunani. Ing sawetara tetanggan kasebut, sawetara warga lokal bisa uga ora ujar nganggo basa Inggris sing apik banget, nanging pamilik toko lan wong-wong sing sering ngobrol karo turis utawa pengunjung kabeh bakal nganggo basa Inggris.

New York City duwe iklim subtropis lembab lan ngalami kabeh patang musim, kanthi musim panas lan lembab (Jun-Sep), musim semi sing adhem lan garing (Sep-Dec), musim panas adhem (Dec-Mar), lan musim semi udan (Mar-Jun) ).

wong

Populasi maneka warna gamut saka sawetara selebriti paling sugih ing Amerika lan sosialis menyang wong sing ora duwe omah. Ana mayuta-yuta imigran sing manggon ing kutha. Pedunung New York wis macem-macem wiwit pendeta kutha dening Walanda. Gelombang imigrasi sukses saka meh kabeh negara ing saindenging jagad nggawe New York dadi eksperimen sosial raksasa kanthi harmoni budaya.

Kutha iki wis nyambung banget karo udhara kanthi penerbangan saka meh kabeh penjuru jagad. Telepon bandara sing gedhe lan sawetara cilik sing ngawula wilayah kasebut.

Bandara Internasional John F. Kennedy lan Bandara Internasional Newark Liberty (sing terakhir ing New Jersey) bandara internasional sing gedhe, dene Bandara LaGuardia minangka bandara domestik sing sibuk.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing New York, Usa

Kaya dene kutha-kutha ing saindenging jagad gedhe, New York duwe akeh atraksi sing apik banget - saengga akeh, yen ora mungkin dhaptar kabeh ing kene. Sing dibukak minangka conto saka atraksi paling dhuwur ing New York City.

Akeh obyek wisata ing New York City nawakake gratis utawa diskon diakses sawetara dina, umpamane Museum of Art Art Gratis Gratis, utawa Museum ing Us® dening Bank of America. ndeleng liyane ing New York

Bioskop lan seni ing New York

film

New York minangka salah sawijining kutha film paling gedhe ing saindenging teater, sing dadi program bioskop sing muter program mandiri lan repertory. Akeh studio utama AS sing dibukak awal ing New York tinimbang ing panggon liya (utamane ing musim gugur) lan bisa ditemokake ing cineplexes utama ing saindenging kutha. Kayane kabeh liyane ing New York, film-film kasebut kondhang, lan film sing rada canggih ing wektu sing ora nyenengake saiki isih bisa didol. Luwih becik njaluk karcis luwih awal nalika bisa.

parades

New York City dadi tuan rumah akeh parade, festival jalanan lan pageants ruangan. Iki sawetara sing paling misuwur:

Parade Halloween Village New York. Saben Lebaran (31 Oct) ing 7PM. Parade lan pageant jalanan iki narik kawigaten para pamirsa 2 yuta lan para peserta 50,000 kostum bebarengan Sixth Ave antarane Spring St lan 21st St. Sapa wae ing kostum olèhé diparengake; sing pengin, kudu nuduhake 6PM-9PM ing Spring St lan 6th Ave.

Parade Day Thanksgiving Macy Esuk saben Thanksgiving ing Central Park W, parade iki narik kawigaten para penonton lan disiarake ing televisi ing saindenging negoro.

Parade Day Saint Patrick Perarakan St. Paddy paling gedhe ing donya! Rute munggah ing 5th Ave saka 44th St nganti 86th St lan tahan saka 11AM nganti kira-kira 2: 30PM. Perayaan ing pub kutha ing saindenging awan lan wengi nganti bir ijo ilang.

Day Labour (uga dikenal minangka West Indian Day Parade utawa Karnival Karibia New York). Perayaan taunan sing dianakake ing Crown Heights, Brooklyn. Acara utama yaiku West India-American Day Parade, sing narik kawigaten antarane siji lan telung yuta penonton, saéngga njupuk lalu lintas sikil ing sawetara dina tinimbang ing festival Caribbeanana ing Toronto. Para penonton mirsani pawai ing rute kasebut ing dalan Eastern Parkway. Parade sing gedhe ditindakake ing Dina Pekerjaan Amerika, dina Senen pisanan ing wulan September.

Apa sing kudu dituku

New York bisa uga dadi ibukutha fashion ing Amerika Serikat, lan minangka pusat blanja utama kanggo wong-wong ing saindenging jagad. Kutha iki duwe sawetara toko sing ora padha, toko, lan toko khusus. Sawetara wilayah gumunggung opsi blanja tinimbang sing akeh kutha Amerika liyane lan wis misuwur minangka tujuan konsumen. Apa wae sing pengin sampeyan tuku bisa ditemokake ing New York, kalebu sandhangan, kamera, komputer lan aksesoris, musik, alat musik, peralatan elektronik, persediaan seni, barang olah raga, lan kabeh jinis panganan lan peralatan pawon.

Tuku seni

Sapa wae bisa nggawe, nampilake, lan adol seni, kalebu lukisan, cetakan, foto, patung, DVD, lan CD, adhedhasar hak kabicara. Ewonan seniman golek lungguh ing dalan-dalan NYC lan taman. Papan umum kanggo nggoleki seniman dalan sing adol yaiku SoHo ing Manhattan lan cedhak Metropolitan Museum of Art ing 81st Street.

Toko njaba

New York City duwe sawetara lokasi outlet eceran, nawakake diskon substansial lan kesempatan kanggo tuku ujung-ujung lan detik pabrik. Century 21 ing Manhattan minangka salah sawijining toko paling gedhe ing ngendi New York entuk sandhangan desainer kurang.

Toko kagungan

Panganan dhasar, omben-omben, jajanan, obat, lan jamban bisa ditemokake kanthi rega sing apik ing toko Walgreens / Duane Reade, CVS, lan toko Rite Aid. Kanggo pengalaman New York sing luwih asli, mandheg kanthi salah sawijining ewu toko barang-barang bodegas / delis / grosir.

Dagang

Ing New York City umum kanggo para vendor dalan nyiyapake meja ing trotoar, cedhak karo curb, lan adol barang. Dheweke njaluk ijin kanggo nindakake kegiatan iki, nanging sah legal. Tuku saka vendor iki umume sah, sanajan tuku barang merek saka vendor iki (utamane sandhangan lan film larang) ora disaranake amarga produk sing adol bisa uga produk imitasi sing murah. Sampeyan dianggep aman kanggo tuku barang sing luwih murah saka vendor kasebut, nanging sing paling ora bakal nampa pembayaran kanthi kertu kredit, dadi sampeyan kudu nggawa dhuwit. Coba ati-ati karo vendor dalan sing ora adol saka meja (utamane vendor sing nyedhaki sampeyan kanthi barang ing tas cilik) amarga barang-barang kasebut meh mesthi produk imitasi sing murah.

Apa sing kudu dipangan ing New York

Bar - Ngombe ing New York

Wi-Fi kasedhiya ing taman kutha lan cukup sawetara perpustakaan umum. Toko Apple duwe puluhan persiyapan komputer lan ora mikir manawa akeh wong nggunakake akses internet gratis, nanging bisa uga sibuk banget. Kafe Internet Gampang lan Kantor FedEx mung sawetara kopi internet sing nawakake internet broadband kanthi rega cukup. Nggoleki toko kanthi outlet listrik mbukak bisa angel dadi manawa piranti sampeyan wis kebak lan baterei wis mlaku kanthi bener.

biaya

New York minangka kutha paling larang ing Amerika Serikat sing urip lan ngunjungi, sanajan saka sudut pandang wisata, sampeyan bisa nyana biaya sing bisa dibandhingake karo "kutha donya" liyane kayata London, Paris lan Tokyo. Salah sawijining biaya paling gedhe nalika ngunjungi New York yaiku akomodasi - tarif median kanggo kamar hotel sing apik ing Manhattan jarang nyuda ing ngisor $ 200 sewengi. Ing sisih flip, mangan ing restoran - cukup murah amarga kompetisi lan pilihan sing ditawani. Kayata tujuan wisata sing paling utama, New York duwe "trap traps" babagan panganan lan ngombe, sing bisa dadi trap.

smoking

Udud ing papan umum diwatesi banget. Dilarang ing ruangan ruangan ruangan ruangan, restoran, stasiun sepur lan sepur, taman umum, pantai umum, mall alas, ruangan ruangan ruangan ruangan lan olahraga, uga akeh papan umum. Ana sawetara sithik rokok sing sah ora diwatesi, uga wilayah njaba kafe trotoar lan liya-liyane, nanging iki kalebu banget. Yen sampeyan kudu ngrokok nalika mangan utawa ngombe, siyap ngaso lan gabung karo sisa ngrokok ing njaba, apa wae cuaca; akeh pendhapat duwe pemanas ruangan gedhe. Kaya ing paling kutha AS, ngombe omben-omben ing dalan ora ilegal, dadi bar ora bakal ngombe sampeyan ing njaba.

Papan sing cedhak karo New York kanggo dibukak

Situs web pariwisata resmi New York

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan New York

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]