njelajah Selandia Baru

Jelajahi Selandia Anyar

Jelajahi New Zealand minangka negara sing apik banget lan macem-macem kaendahan alam: gunung sing nggegirisi, tanah jembar guling, gunung sing jembar, tlaga sing diisi proutine, kali sing rame, pantai sing apik banget, lan zona gunung berapi. Pulo-pulo kasebut minangka salah sawijine bioregion bumi sing paling umum, sing dienggoni manuk-manuk mabur sing ora ana ing papan liya kayata manuk nocturnal, burrowing sing diarani kakapo lan kiwi. Kiwi ora mung salah sawijining simbol nasional - sing liya dadi godhong fernak lan koru - nanging uga jeneng New Zealand biasane ngarani awake dhewe.

Pulo-pulo iki akeh pedunung, utamane adoh saka Pulo Lor, nanging gampang diakses. Ana macem-macem fasilitas pengunjung modern, lan jaringan transportasi dikembangake kanthi bandara ing saindenging negara lan dijaga kanthi apik. Selandia Baru asring nambah petualangan alam: iku asal saka jet boating liwat gorges cethek, lan bungee mlumpat apa wae sing cukup dhuwur kanggo menehi kesenangan.

Budaya Māori terus dadi peran penting ing saben dinane lan perlambang pamaréntahan lan perusahaan kanthi kesempatan sing akeh supaya para pengunjung ngerti lan ngrasakake sejarah lan saiki wujud gesang Māori.

Selandia Baru disebut "Negara Allah dhewe" karo "Swarga ing Pasifik"Wiwit 1800 awal.

Saka loro pulo utama - sing diarani kanthi jeneng Pulo Lor lan Pulo Kidul lan akeh sing luwih cilik ing Samodra Pasifik Kidul, Nusantara iki ana 1,600km (1,000 mi) sisih kidul wétan Australia.

Selandia Anyar minangka kalima pulau gedhe sing kalima ing bumi, tlatah daratane mung ngluwihi Australia, Indonesia, Jepang lan Philippines; Zona Eksploitasi Ekstra Maritim NZ (EEZ) limalas kaping luwih gedhe, mung ditrapake dening Australia ing dhaptar sadurunge.

Kanthi penduduk meh 4.5 yuta ing negara sing luwih gedhe tinimbang Inggris, akeh wilayah sing dienggoni.

Mesthi ngidini wektu sing cukup kanggo lelungan ing New Zealand. Kelainan luwih gedhe tinimbang sing dipikirake lan akeh dalan ing angin ing pesisir lan ngliwati gunung (utamane ing Pulo Kidul). Sampeyan bisa menehi wisata kanggo telung utawa patang minggu ing saben pulo utama, sanajan sampeyan bakal bisa ndeleng sawetara sorotan ing wektu sing kurang.

Langkawi, kanthi pedunung sekitar 1.5 yuta wong, minangka kutha paling gedhe ing Polinesia.

Selandia Anyar minangka massa tanah sing signifikan ing bumi sing bisa diatasi dening manungsa. Polinesia Wétan tekan New Zealand kira-kira 700 taun kepungkur ing pirang-pirang kali plancongan lautan sing gedhe banget kanggo miwiti ngrampungake apa sing bakal dadi New Zealand - sawetara taun 46,000 sawise Australia.

Selandia Baru nduwe iklim sedheng - musim panas ora adhem ing sisih kidul Pulo Kidul nanging entheng ing sisih lor Pulo Lor. Sifat terrain, angin sing ana lan dawane negara nyebabake kontras regional sing cetha.

Iki minangka pemukiman sing paling misuwur:

  • Langkawi - "Kutha Sails", konurbasi paling gedhe, kanthi yuta yuta ing wilayah metropolitan
  • Hamilton - 128 km (80 mi) sisih kidul Auckland lan ibukutha godhong sing sugih lan subur ing Waikato ing pinggiran Kali Waikato sing kuwat.
  • Rotorua - misuwur ing budaya, geysers lan kolam renang sing ayu.
  • Napier - "Art Deco ibukutha NZ", dirusak dening gempa ing 1931 lan dibangun kanthi gaya iki. Misuwur minangka wilayah anggur, utamane warna abang ing Bordeaux lan Cape Kidnappers. Kursus golf sing misuwur, peternakan gannet lan papan satwa liar.
  • Wellington - ibukutha nasional, dikenal minangka "Kota Windy" - Parlemen, Beehive lan apik, gratis lan nyenengake Te Papa
  • Nelson - aman lan grapyak, kanthi jam srengenge paling dhuwur ing New Zealand, diubengi pemandangan pesisir lan gunung, telung taman nasional, kebon anggur lan kebon anggur. Kenal kanggo budaya seni sing berkembang lan macem-macem masakan sing negesake pametumu lokal.
  • Christchurch - isih dadi "Taman Kota" lan "Air Gateway" menyang Antartika sanajan sawise gempa anyar lan terus. Konsultasi nomer telu paling gedhe kanthi Bandara Internasional
  • Queenstown - ibune adrenalin lan petualangan ing jagad iki, sampeyan bisa ski, skydive, bungee jump, jet-boat, lan ngupayakake konten ing atimu
  • Dunedin - the “Edinburgh Kidul ”, bangga Skotlandiawarisan, koloni Kidul Albatross, lan trek tramping sing apik banget; kabeh ing drive cendhak saka CBD
  • Taman Nasional Abel Tasman - pesisir pasir emas, kayaking lan Trek Pantai Bas Tasman
  • Taman Nasional Aoraki Gunung Cook - kesempatan hiking lan gunung paling dhuwur ing New Zealand
  • Kepulauan Kepulauan - papan sing apik ing Pulo Lor kanthi makna sejarah
  • Semenanjung Coromandel - pinggir pesisir sing akeh pesisir lan kesempatan hiking mung siji setengah jam saka Auckland
  • Milford Sound - fiord apik ing Taman Nasional Fiordland
  • Taupo - kegiatan nelayan lan petualangan trout ing Pulo Lor
  • Tongariro National Park - telung gunung geni, loro skifield lan salah sawijining hiking sing paling populer ing negara kasebut
  • Taman Nasional Westland - omah saka Franz Josef lan Fox Glaciers
  • Wanaka - rong tlaga sing apik lan gapura menyang Taman Nasional Mt Aspiring, hiking, sepedaan gunung, kayaking, canyoning, climbing rock

Kedatangan nganggo udara utawa sok-sok ana ing segara (kapal pesiar menyang Auckland, Wellington, Nelson utawa Christchurch lan kapal layar pribadi. Nanging isih bisa kanggo Book utawa malah nunggang ing sirkuit angkutan biasa).

Selandia Anyar minangka cara sing adoh saka negara liya, saéngga kanggo para pengunjung, cara praktis kanggo mlebu ing New Zealand yaiku udara. Malah penerbangan paling cendhak antarane Australia lan Selandia Baru njupuk jam 3.

Kanggo lalu lintas, gapura internasional ana ing Auckland, Christchurch, Wellington, Queenstown lan Dunedin. Layanan Auckland luwih saka tujuan 20.

Sampeyan bisa nggawa mancal dhewe, uga nyewa mancal ing sawetara kutha sing luwih gedhe.

Auckland, Wellington lan Christchurch duwe fasilitas khusus kanggo nglumpukake sepedha sing wis ditakokake.

Sampeyan kudu nganggo helm nalika nunggang; Yen ora, sampeyan bakal didenda ing papan. Nalika nyewa mancal sampeyan kudu diwenehake nganggo helm.

Bus minangka cara sing murah lan ramah lingkungan kanggo ngubengi New Zealand; nanging, layanan sanajan ing antarane kutha-kutha utama biasane mung sapisan saben dinane. Umume dalan ing New Zealand cukup sempit lan nduwurke tumpukan lan lelungan kanthi dawa ing bis bisa dadi cara sing aman lan santai kanggo lelungan.

Sampeyan bisa nggayuh wisata utama New Zealand ing mobil normal roda loro utawa motor camper. Tombol lalu lintas biasane kurang lan driver biasane sopan.

Lalu lintas nyopir ing sisih kiwa ing New Zealand.

Pegunungan, tlaga lan gletser

Bisa diarani manawa ing Selandia Baru iku wilayah deso sing apik banget, lan bisa uga ora ana liyane saka Alpen Kidul Pulo Kidul. Ing Mackenzie Country Canterbury, pucuk sing bergerigi salju sing pucuk ing ndhuwur tlaga pirus wis menehi inspirasi kanggo kertu pos akeh. Ing mburi ana puncak paling dhuwur ing negara kasebut, Aoraki Mount Cook. Tlaga lan gunung terus ngalor ngidul, dadi latar sing nggumunake kanggo kutha Wanaka, Queenstown lan

Glenorchy.

Wilayah liyane yen gunung ketemu banyu kanthi efek sing nggumunake yaiku Taman Nasional Fiordland ing ngendi gunung-gunung ing alas sing kuat banget. Titik sing paling bisa diakses, lan bisa uga paling ayu, yaiku Milford Sound. Dalan ing njero spektakuler lan tampilan luwih becik yen sampeyan tekan.

Glacier bisa uga dudu sing pertama sing dipikirake nalika sampeyan mikir ing sawijining pulo ing Pasifik Kidul, nanging New Zealand duwe sawetara. Sing paling misuwur yaiku glasier Fox lan Franz Josef ing Taman Nasional Westland. Glacier iki unik kanggo nyedhaki tingkat segara lan tetep udan saka udan gedhe sing tiba ing pesisir kulon New Zealand.

Gunung geni lan geyser

Selandia Anyar minangka hotspot geologi lan duwe gunung geni, geyser lan sumber panas. Panggonan sing paling apik kanggo miwiti yaiku Rotorua, ing endi ambune belerang sampeyan ngerti sampeyan cedhak karo tumindak kasebut. Negarane sakiwa-tengenane akeh taman sing duwe geyser lan mata air panas, lan Gunung Tarawera, situs salah sawijining erupsi sing paling misuwur ing New Zealand, ora adoh.

Kidul Rotorua yaiku Taupo lan Danau Taupo, sing dibentuk ing jeblugan gunung berapi pirang-pirang taun kepungkur. Ngluwihi Tlaga Taupo yaiku Taman Nasional Tongariro, dikuasai telung gunung geni, Tongariro, Ngauruhoe lan Ruapheu. Katelu telung gunung isih aktif (Ruapehu pungkasan taun ing 2007) lan Ruapehu duwe tlaga kawah sing bisa dideleng kanthi hiking. Ngauruhoe misuwur kanggo ngisi minangka Gunung Mt. Doom ing Sang Yehuwah saka dering Trilogi.

Rotorua sisih lor yaiku Whakatane, kanthi wisata menyang Pulo Putih, pulo gunung sing pesisir ing pesisir. Pulo iki sejatine jagad beda karo plum asap, sendhang kawah ijo lan wit-witan pohutukawa sing ana rapuh ing gunung gunung.

Flora lan fauna

Amarga adoh banget, New Zealand duwe tanduran lan kewan sing unik banget. Salah sawijining sing paling apik yaiku wit kauri, salah sawijining spesies wit sing paling gedhe ing donya. Sawetara raksasa iki isih ditinggalake (akibat saka overlogging), nanging riko ing Hutan Waipoua ing Northland bakal mandheg.

Pante ing Pulo Kidul, khususe The Catlins lan Otago Peninsula, minangka papan sing apik kanggo ndeleng kewan-kewan laut kayata penguin, segel lan singa laut ing habitat alami. Semenanjung Otago uga kacathet kanggo koloni albatross.

Beya kutha

Nalika deso minangka atraksi utama New Zealand, sampeyan kudu ngunjungi sawetara kutha kanggo ndeleng kabeneran. Auckland minangka kutha sing kepenak kanthi distrik ing pesisir kaya Viaduct Harbour lan Mission Bay, gunung berapi lawas (Mt Eden lan One Tree Hill), sawetara museum lan Sky Tower, bangunan gratis paling dhuwur ing Hemisphere Kidul. Arsitektur sing luwih menarik lan museum Te Papa sing apik bisa ditemokake ing Wellington, ibukutha negara. Napier pantes mandheg kanggo Art Deco CBD, lan Christchurch menarik kanggo karakter Inggris ing pinggiran Kali Avon sadurunge karusakan ing lindhu. Nelson minangka seni, kerajinan, karajinan lan ibukutha kerajinan lan mung siji-sijine katedral gaya Eropa sing isih kiwa (diarani "Katedral Gereja Kristus"); ora babar pisan yen Nelson wis ana pesisir sing apik lan diubengi telung taman nasional.

Apa sing kudu ditindakake ing New Zealand

English Sign Language, Inggris lan New Zealand minangka basa resmi New Zealand. Inggris iku universal lan resmi ditulis karo ejaan Komanwel (Inggris).

Mata uang sing digunakake ing New Zealand yaiku Dolar Selandia Baru (NZD). Mata uang liyane ora gampang ditampa liyane saka sawetara hotel sing luwih gedhe lan ing bank-bank ing saindenging New Zealand. Nyoba nggawe transaksi ing mata uang manca bisa nyebabake bemusement ati sing entheng.

Ing Dina Natal, Selasa Jumuah, Dina Minggu, lan sadurunge 1PM ing Dina Anzac (25 April), kabeh mung sawetara bisnis penting kudu ditutup. Nalika akeh pedagang ngetrapake peraturan kasebut, prakara kasebut wis pirang-pirang taun diteliti dening pemerintah. Yen sampeyan ana ing New Zealand ing salah sawijining dina iki, mesthekake yen kabeh kabutuhan wis ditemtokake sadurunge tanggal.

Pendhudhuk New Zealand minangka pangguna sing paling akeh layanan perbankan elektronik ing saindenging jagad. Mesin tutur otomatis (ATM), sing dikenal sacara lokal 'bolongan ing tembok', kasedhiya ing saben kutha, sanajan sing ora duwe bank.

Apa sing kudu mangan ing New Zealand

Selandia Anyar nduwe budaya kafe sing khas, kanthi sawetara espresso sing paling apik ing planet iki. Kafe asring duwe panganan sing enak, sing disedhiyakake apa wae saka muffin menyang sajian lengkap

Apa sing kudu ngombe ing New Zealand

Nomer telpon darurat ing New Zealand yaiku 111.

Ambulans, Geni, Polisi, Coastguard lan Penyelamat Kelautan lan Gunung kabeh bisa hubungi cepet liwat nomer siji, FREE, kecemasan iki.

Nomer iki (utawa 112 utawa 911) uga bisa digunakake saka mobiles - sanajan ora ana kredit lan uga ora ana kertu SIM!

Bahaya alami

Cuaca abot yaiku bahaya alami paling umum sing ditemoni ing New Zealand. Sanajan New Zealand ora kena pengaruh langsung siklon tropis, sistem cuaca sing ribut, saka wilayah tropis lan wilayah kutub, bisa nyapu ing Selandia Anyar ing pirang-pirang wektu ing taun.

Ana bebaya alami liyane sing bisa ditemoni, sanajan luwih jarang:

  • Gempa bumi sing kuat - Selandia Anyar, minangka bagean saka Pacific Ring of Fire, njagong ing wates plate tektonik lan ngalami pirang-pirang taun (kira-kira 14,000 / taun) gempa cilik saben taun, sawetara (kira-kira 200 / taun) katon apik lan arang-arang siji nyebabake kerusakan lan kadhangkala kelangan nyawa.
  • Letusan gunung berapi - New Zealand nduwe sawetara gunung geni sing diklasifikasikake aktif utawa ora aktif. Kegiatan gunung vulkan dipantau dening GeoNet.
  • Ana kewan sing ora duwe racun utawa substansial mbebayani. The katipo lan abang maneh, mung loro gigitan laba-laba saka loro spesies sing arang banget. Reaksi serius ora umum lan ora bisa berkembang sajrone kurang saka telung jam, sanajan sampeyan kudu njaluk bantuan ing rumah sakit, pusat medis, utawa dokter sing paling cedhak. Spider laba putih kasebut uga bisa ngirim gigitan sing lara nanging ora dianggep mbebayani kanggo manungsa. Ana predator mamalia gedhe lan ora ana reptilia predatory gedhe. Weta spesial Weta (serangga sing katon kaya semak utawa jangkrik gedhe) bisa ngetokake cokotan sing nglarani nanging ora mbebayani.

Jangkoan ponsel mung efektif nasional mung ing wilayah kutha. Tlatah pagunungan kasebut tegese, ing njaba wilayah kutha iki, lan utamane ora adoh saka sistem dalan utama, jangkoan kasebut duwe tunjangan sing wis mati.

Aja gumantung ing ponsel ing tanah berbukit utawa pegunungan - utamane ing Pulo Kidul.

Situs web pariwisata resmi New Zealand

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Selandia Anyar

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]