Arep lunga menyang Hanukkah

Arep lunga menyang Hanukkah

Hanukkah yaiku wong Yahudi Festival Lampu lan ngelingake orane maneh saka Bait Yahudi sing kapindho ing Yerusalem, ing Israel. Iki kedadeyan ing 160s SM / SM (sadurunge Gusti Yesus miyos). (Hanukkah minangka tembung Ibrani lan Aram kanggo 'pengabdian'.) Hanukkah suwene wolung dina lan diwiwiti ing 25th Kislev, wulan ing tanggalan Yahudi sing dumadi ing wektu sing padha karo Desember. Amarga tanggalan Yahudi dadi lunar (nggunakake rembulan kanggo tanggal), Kislev bisa kedadeyan wiwit pungkasan Nopémber nganti akhir Desember.

Sajrone Hanukkah, saben jam wolung bengi, lilin diunekake khusus menorah (candelabra) diarani a 'hanukkiyah'. Ana lilin sangang khusus sing diarani 'lilin' utawa lilin abdi sing digunakake kanggo menehi lilin liyane. Kayane asring ana ing tengah-tengah lilin liyane lan duwe posisi sing luwih dhuwur. Ing wengi pisanan siji lilin dicaosake, ing wengi kaloro, loro didunake nganti kabeh surem ing wengi wolung lan pungkasan. Cara tradisional dheweke ditarik saka kiwa menyang tengen. Kunjungan khusus, matur nuwun marang Gusti, sadurunge sadurunge sawise nylametake lilin lan pujian Yahudi khusus asring dinyanyoni. Menorah dilebokake ing jendela ngarep omah supaya wong-wong sing liwat bisa ndeleng lampu lan elinga crita Hanukkah. Umume kulawargane Yahudi lan rumah tangga duwe menorah khusus lan ngrameke Hanukkah.

Hanukkah uga yaiku wektu kanggo menehi lan nampa hadiah lan hadiah asring diwenehake saben wengi. Akeh game dimainake sajrone jaman Hanukkah. Sing paling populer yaiku 'dreidel' (Yiddish) utawa 'sivivon' (basa Ibrani). Sisih papat sisih ndhuwur kanthi huruf Ibrani ing saben sisih. Papat huruf kasebut minangka huruf pisanan saka frasa 'Nes Gadol Hayah Sham' sing tegese 'Kaelokan gedhe sing kedadeyan ing kana' (ing Israel, 'ing kono' diganti dadi 'ing kene' dadi 'Nes Gadol Hayah Po'). Saben pemain sijine duwit receh, nut utawa coklat duwit ing pot lan sisih ndhuwur wis spun. Yen huruf kasebut 'nun' (נ) ora ana kedadeyan, yen 'gimel' (ג) pamuter menang pot, yen 'hay' (ה) sampeyan menang setengah pot lan yen 'shin' (kanggo 'ana' ש) utawa 'pe' (kanggo 'kene' פ) sampeyan kudu nyelehake barang liyane ing pot lan wong sabanjure duwe muter!

Panganan goreng ing lenga dipangan kanthi tradisional nalika Hanukkah. Favorite yaiku 'latkes' - pancake kentang lan 'sufganiyot' - donat kanca jero sing banjur diisi jem / jeli lan disiram karo gula.

Crita konco Hanukkah

Udakara 200 SM / SM Israel minangka negara ing Kekaisaran Seleucid (kekaisaran sing dipimpin miturut undang-undang Yunani) lan miturut pimpinan umum Siria. Nanging, dheweke bisa ngetutake agama lan prakteke. Ing 171 SM / SM, ana Raja anyar sing diarani Antiokhia IV, sing uga nyebut awake dadi Antious Epiphanes sing artine 'Antious sing dewa sing katon'. Antiokhia kepengin kabeh kekaisaran ngetutake cara urip Yunani lan agama Yunani karo kabeh para allah. Sawetara wong-wong Yahudi pengin dadi luwih Yunani, nanging sing paling kepengin tetep Yahudi.

Saduluré Imam Agung Yahudi pengin dadi luwih Yunani, dadi dheweke nyogok Antiokhia supaya dheweke dadi Imam Agung sing anyar tinimbang sadulure! Telung taun sabanjure, ana wong liya sing nyogok Antiokhia, luwih becik nglilani dadi Imam Agung! Kanggo mbayar sogokan dheweke nyolong sawetara barang sing digawe emas sing digunakake ing Padaleman Yahudi.

Nalika bali saka omah amarga mundur saka pertempuran, Antiokhia mandheg ing Yerusalem lan nate nesu kabeh kutha lan wong-wong Yahudi. Dheweke mrentah supaya omah dibakar lan puluhan ewu wong Yahudi tiwas utawa diukum. Antiokhia banjur nyerang Padaleman Yahudi, bangunan sing paling penting ing Israel dadi wong Yahudi. Prajurit Siria njupuk kabeh khazanah metu saka candhi lan ing 15 Kislev 168 SM / SM / Antiokius nggawe status dewa Yunani Zeus ing tengah Kuil Yahudi (nanging duwe pasuryan Antious!). Banjur ing 25 Kislev dheweke ngrusak papan sing paling suci ing Padaleman Suci lan ngrusak gulungan suci Yahudi.

Antiokhia banjur nglarang nindakake agama & agama Yahudi (yen sampeyan nemokake sampeyan lan kulawarga sampeyan wis dipateni) lan nggawe Padaleman Suci kasebut dadi suci ing Zeus. Ana akeh wong-wong Yahudi sing dipateni amarga dheweke percaya. Ora suwe sawise ana kraman Yahudi diwiwiti.

Miwiti nalika ana 'mantan' Imam Yahudi, diarani Mattathias, dipeksa nggawe sesaji marang Zeus ing desane. Dheweke ora gelem nglakoni lan mateni Prajurit Siria! Putrane Mattathias gabung lan mateni prajurite liyane ing desa kasebut. Mattathias minangka wong tuwa lan tiwas ora suwe sawise iku, nanging putrane Yehuda banjur ngurus para pejuang kabebasan. Julukan Yéhuda minangka 'Maccabee' sing asale saka tembung Ibrani kanggo palu. Dheweke lan tentara manggon ing guwa lan nempuh perang nyamar telung taun. Banjur dheweke nemoni wong Siria ing perang terbuka lan ngalahake dheweke.

Nalika bali menyang Yerusalem, Padaleman Suci ambruk lan reca Zeus / Antiokus isih ngadeg. Dheweke ngresiki Padaleman Suci. Padha ngedegake misbyah Yahudi lan ing 25 Kislev 165 SMK / SM, persis telung taun sawise patung kasebut dipasang, misbyah lan Padaleman kasebut didandani maneh marang Gusti Allah.

Ana sawetara teori babagan kenapa Hanukkah dirayakake sajrone wolung bengi. Sawijining legenda ujar manawa nalika Yehuda lan para pengikute mlebu ing Padaleman Suci mung ana minyak sing kudu dibakar sedina sewengi, nanging ngobong nganti wolung bengi. Crita liyane ujar manawa dheweke nemokake wolung tumbak wesi lan sijine lilin lan digunakake kanggo dipasangi ing Padaleman Suci.

Hanukkah yaiku nalika kulawarga kumpul. Kesempatan sing dadi bandhangan gedhe, nalika sampeyan mangan, seneng-seneng lan main bebarengan.

Yen kabeh anggota kulawarga urip ing kutha sing padha, ora ana masalah lan yen ora duwe masalah maneh; amarga sampeyan bisa nemokake tiket kanggo tujuan sing dituju supaya cedhak karo kulawarga / sing dikasihi. Yen kudu nyewa kendharaan utawa golek hotel, kita uga bisa nulungi.

Yen sampeyan mutusake kanggo lelungan buku hotel sampeyan lan pesawat / sepur / bis sampeyan ing rega paling apik.

Apa sampeyan tetep ing omah utawa apa sampeyan milih lelungan, pungkasane mung kanggo bareng-bareng!

Ayo kita ngerti apa sing sampeyan pilih lan ing ngendi sampeyan ngrayakake Hanukkah 'taun iki ing komentar ing ngisor iki!


Apa sing sampeyan lakoni lan ing endi wae sampeyan bakal urip menyang w
muga-muga sampeyan Hanukkah sing seneng!

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]