Tandha Wisata

Agustus 18 2020

Ing tanggal 18 Agustus udakara 0804H, Gempa Gempa M6.6 Nggempur provinsi Masbate ing Filipina, mateni tilas pejabat polisi lawas lan nglarani 36 wong liyane.

Agustus 8 2020

Boeing 737 sing bali menyang India kidul saka Dubai, mudhun ing landasan pacu Kozhikode sing udan udan, mudhun ing sisih gunung lan dibagi dadi loro. Pejabat India ujar manawa 18 wong, kalebu kaloro pilot, tiwas lan luwih saka 150 wong cilaka.

Agustus 4 2020

Presiden Libanon, Michel Aoun ujar manawa darurat darurat rong minggu kudu diumumake sawise jeblugan gedhe ing Beirut sing paling ora mateni 100 wong lan 4,000 wong liyane cilaka. Nganti 300,000 sing ora duwe omah.

2 Juni 2020

Pertempuran ganas antarane polisi lan publik mundhak ing AS. Bantahan siang kanthi tentrem banget mudhun menyang kekerasan lan kekacauan, sanajan ana kurungan sing akeh banget lan penyebaran prajurit Nasional ing saindenging negara, sawise tiwas George Floyd. Ati-ati kudu ditindakake nalika lelungan ing wilayah sing kena pengaruh.

May 22 2020

Pakistan International Airlines mabur cedhak bandara Pakistan. Pesawat sing teka saka kutha wétan Lahore nggawa 99 penumpang lan wolung kru, lan nyemprotake cedhak kutha kidul Karachi.

April 12 2020

Tumpukan mati ing Mississippi lan Louisiana. Dheweke nyebabake karusakan "bencana" lan paling ora ana pitung wong tiwas sawise ndemek dina Minggu, pejabat darurat. Nganti saiki, pejabat ujar atusan struktur wis dirusak dening badai.

April 11 2020

Gunung Krakatau (Anak Krakatau) ing Lampung njeblug dina Jumuah. Tumpukan asap awu lan kumelun ing dhuwur 200-meter, nalika kunci sebagean bisa diluncurake ing Indonesia kanggo nyoba nyebarake COVID-19.

April 7 2020

Siklon tropis Harold tekan Vanuatu. Iki minangka salah sawijining badai sing paling gedhe sing direkam nate nempuh lahan ing negara Pasifik sing cilik, meksa pamrentah nundha langkah-langkah jarak sosial coronavirus kanggo evaku.

30 Maret 2020

Wonten ing kuretan saben dinten, wiwit jam 10 sonten dugi jam 5 enjing. Bandara Nadi wis ditutup menyang kabeh penerbangan sing wis dijadwal. Wiwit tanggal 29 Maret, langkah-langkah wis dikenalake kanggo mbatesi lelungan internal, kalebu penundaan kabeh lelungan menyang pulo njaba Fiji. Yen sampeyan tetep ing pulo njaba, ora ana jaminan manawa sampeyan bakal lunga sawetara wektu

27 Maret 2020

Wiwit tanggal 18 Maret, curfew negoro diwiwiti saka 6pm nganti 6am. Ndhuwur, kabeh sekolah, kafe, restoran lan papan olahraga wis ditutup. Konferensi, pandonga umum lan acara wis dibatalake. Wiwit tanggal 22 Maret, wektu confinement wajib ditrapake, tegese antarane jam 6 lan 6pm, wong-wong mung diijinake ninggalake akomodasi kanggo kegiatan penting, kayata blanja kanggo persediaan utawa metu kanggo perawatan medis. Lelungan antarane kutha lan wilayah dilarang. Penerbangan antara Tunisia lan kabeh negara liyane bakal dilereni tanggal 18 Maret Watesan Maritim wis ditutup.

27 Maret 2020

Ing tanggal 19 Maret Haiti ngumumake penutupan kabeh tanah, segara lan udhara kanggo para wisatawan. Watesan Quarantine sajrone 14 dina wis dikenalake kanggo para turis saka negara sing kena pengaruh. Wiwit tanggal 20 Maret, kuris ing antarane jam 8 lan jam 5 esuk wis ana. Ana larangan kabeh acara / rapat luwih saka 10 wong.

27 Maret 2020

Warganegara manca sing duwe paspor China sing diterbitake Hubei / Zhejiang Provinsi utawa sing ngunjungi negara / wilayah kasebut utawa wilayah ing 14 dina ora teka, ora bakal bisa mlebu ing Jepang. Wiwit tanggal 21 Maret, wisatawan saka 26 anggota negara-negara Schengen Eropa, Irlandia, Andorra, Iran, Britain, Mesir, Siprus, Croatia, San Marino, Vatikan, Bulgaria, Monaco lan Romania kudu mandhiri mandheg suwene 14 dina fasilitas sing disetujoni panguwasa Jepang. Cara lokal ditindakake kanggo nyuda panyebaran virus, kayata larangan acara budaya lan olahraga skala gedhe, kayata Olimpiade

27 Maret 2020

Prancis wis nutup watese kabeh nanging warga Prancis bakal diidini mulih. Presiden Emmanuel Macron wis ngetrapake kunci paling cedhak, supaya wong-wong ing negara kasebut tetep ing omah nganti 15 dina - dheweke mung bisa omah. Ngisi slip slip saiki dibutuhake. Penerbangan antara Prancis lan wilayah luar negeri wis mandheg nganti 15 April.

27 Maret 2020

Tanggal 27 Maret, Perdana Menteri Scott Morrison ngumumake manawa Australia bakal nganakake kabeh ketrampilan anyar ing hotel sajrone rong minggu. Wiwit tengah wengi ing 25 Maret, upaya maneh bakal ditindakake kanggo mungkasi panyebaran COVID-19 ing Australia, kalebu penutupan luwih akeh bisnis. Iki kalebu pusat komunitas, lelang, omah terbuka, taman hiburan, arcade, pusat dolanan ruangan lan ruangan ruangan kolam renang, kolam renang, lan kegiyatan olahraga njero ruangan, perpustakaan, toko penyemak, taman tato, pengadilan panganan (kajaba layanan takeaway), spa, fasilitas muter , lan galeri ing antarane langkah liyane. Pendandan rambut lan tukang cukur bisa tetep mbukak. Latihan pribadi lan kemah njaba bisa terus klompok kanthi kurang saka 10 wong. Kanggo njaga jumlah wong sing kumpul kanthi minimal, pesta ulang taun, barbecue lan pesta omah dilarang, lan pahargyan diwatesi limang wong lan panguburan diwatesi kanggo 10 Jarak sosial kudu diamati kabeh pamiarsa. Warga Australia wis dikandhani tetep ing omah kajaba ana prelu penting, kalebu karya, belanja bahan bakar, utawa janjian medis. Sekolah isih mbukak nanging bakal nawakake campuran jarak lan sinau pribadi. Usaha bakal ditindakake supaya guru sing rentan ora kudu kerja. Iki dudu tahap pungkasan, lan samesthine langkah-langkah sing ketat bakal terus diluncurake.

26 Maret 2020

Wiwit dina Jumat 20 Maret, wong-wong sing wis ngunjungi Inggris, Iran, Italia, Vatikan, Spanyol, Prancis, Jerman, Korea Selatan, lan Swiss ing 14 dina pungkasan ora diidini mlebu utawa ngirim liwat Indonesia. Kabeh pengunjung diwajibake nampilake sertifikat kesehatan nalika mlebu. Gagal nampilake sertifikat kesehatan bisa nyebabake sampeyan ditolak mlebu utawa transit ing Indonesia. Ana langkah-langkah winates ing tahap iki, nanging samesthine akeh kasus sing ora dilacak, sing nerangake angka kematian sing ora pati dhuwur.

26 Maret 2020

Amarga pandemi COVID-19, pamrentah Turki wis ngenalake larangan kanggo mbatesi panyebaran virus. Penumpang (kajaba warga negari utawa penduduk Turki) sing wis nate pindhah utawa wis ana ing Inggris, utawa negara liya sing menehi panguwasa Turki nglarang larangan penerbangan langsung, sajrone 14 dina kepungkur ora diijini pindhah utawa mlebu Turki. Priksa karo maskapai sampeyan babagan informasi sing paling anyar, amarga dhaptar negara kanthi cepet. Ing Turki ana curfew kanggo wong sing umure umur 65 taun utawa duwe penyakit medis sing kronis. Wong sing kudu lelungan utawa ninggalake omah bisa uga sawise njaluk ijin resmi liwat garis telpon sing ditunjuk: 112, 155, lan 156.

26 Maret 2020

Minangka upaya kanggo nyegah panyebaran koronavirus, Mesir wis nate nolak kabeh lalu lintas udhara ing bandara negara wiwit Kamis, 19 Maret ing awan lan tahan nganti tanggal 31 Maret wiwit tanggal 26 Maret, kurva rong minggu, 11 jam bakal ditindakake. Panggonan ing antarane jam 7 nganti jam 6 es. Watesan liyane wis ana kalebu aturan ing babagan rapat umum, sekolah, universitas, kafe, bar lan mall. Tindakake saran saka panguwasa lokal amarga langkah kasebut luwih ketat.

26 Maret 2020

Nglumpukake luwih saka 10 wong dilarang ing Jamaika nganti ana kabar liyane. Sapa wae sing mlebu ing Jamaika saka negara-negara sing kuwatir utawa sawise 18 Maret, kudu mandhiri dhewe kanggo 21 dina wiwit tanggal.

26 Maret 2020

Penerbangan menyang Sri Lanka wis dilereni soko tugas wiwit 19 Maret. Sapa wae sing teka ing Sri Lanka saka Inggris lan sawetara negara liya bakal ditolak mlebu utawa dilebokake ing karantina sing diawasi militer sajrone 14 dina, wiwit tanggal 16 Maret. Iki bakal terus nganti kabar liyane ing Colombo, Gampha lan Kalutara. Pamrentah wis ngonfirmasi manawa para wisatawan sing duwe tiket maskapai sing bener bakal diidini menyang lelungan ing bandara sajrone wektu curfew. Ing Puttalam lan Provinsi Lor bakal lenggah diangkat sakcepete antarane jam 6 esuk lan awan ing dina Jumuah 27 Maret
Kelengkungan ing wilayah liya bakal diangkat sakcepete antara jam 6 esuk lan awan ing 26 Maret.

26 Maret 2020

Yen sampeyan ana ing Myanmar lan bisa lunga, sampeyan kudu cepet amarga bisa amarga tekanan potensial ing fasilitas medis lan risiko penerbangan sing dibatalake saka Myanmar. Kabeh wates tanah karo negara-negara tangganane ditutup ing tanggal 19 Maret wiwit tanggal 24 Maret, ana langkah-langkah watesan mbatesi anyar. Kabeh warga negara asing sing dibutuhake kudu menehi sertifikat bukti yen dheweke ora duwe COVID-19, sing kudu diterbitake ora luwih saka 72 jam luwih dhisik lelungan. Kabeh pengunjung manca sing teka ing Myanmar bakal dilebokake ing fasilitas kuarjam pemerintah 14 dina. Wisatawan sing wis ngunjungi China utawa Republik Korea ora diidini mlebu.

26 Maret 2020

Saka 26 Maret, Bandara Nadi bakal cedhak kabeh penerbangan sing wis dijadwal. Sawetara langkah ngenalake kanggo mbatesi lelungan internal, kalebu penundaan kabeh lelungan menyang pulo njaba Fiji wiwit 29 Maret. Yen sampeyan tetep ing pulo njaba, ora ana jaminan manawa sampeyan bakal lunga sawetara wektu.

26 Maret 2020

Penerbangan internasional bakal dilereni lan metu saka Pakistan wiwit tanggal 21 Maret nganti 4 April 2020. Penerbangan domestik bakal dilereni wiwit tanggal 26 Maret nganti 2 April, 2020. Sawetara langkah sing ditindakake kanggo mbatesi panyebaran virus kalebu penutupan sekolah. , lan nglarang rapat umum. Langkah kasebut dadi luwih ketat, lan penting kanggo tetep ora aktif karo media lokal amarga kahanan kasebut bakal saya lakokake.

26 Maret 2020

Argentina ngenalake quarantine nasional ing pungkasan wiwit tengah wengi ing 19 Maret nganti tengah wengi 31 Maret. Sajrone wektu kasebut, masarakat mung bakal bisa ninggalake omah sing tuku kabutuhan, kayata obat-obatan utawa panganan, ing wilayah kasebut. Sapa wae ing njaba akomodasi sing ora bisa menehi sabdhon, bisa uga bakal nindakake pidana kesehatan masarakat. Tanggal 15 Maret, Argentina ngumumake nutup wates kanggo kabeh wong asing sing paling ora rong minggu. Umume penerbangan internasional uga dilereni.

26 Maret 2020

Watesan gerakan sajrone siji minggu diwiwiti saka 24 Maret. Wong kudu tetep ing njero ruangan kajaba darurat, utawa tuku kabutuhan. Yen sampeyan nemokake nglanggar aturan, sampeyan bisa ngadhepi ukara kunjara lan / utawa denda. Rawuhing visa kanggo kabeh wong manca mlebu negara liwat jalur imigrasi Bandara Internasional Tribhuvan (TIA) wis dilereni wiwit tanggal 14 Maret nganti 30 April. Kabeh wong asing sing duwe visa sah sadurunge Nepal kudu ngirim sertifikat kesehatan kesehatan PCR sing diterbitake maksimal pitung dina sadurunge tekan tanggal menyang Nepal lan kudu diajokake ing kantor imigrasi ing TIA. Kabeh warga negari manca mlebu ing Nepal wiwit tanggal 14 Maret 2020, bakal tetep mandhiri kuarine mandheg suwene 14 dina wiwit tanggal.

26 Maret 2020

Chili ngumumake dina Minggu 22 Maret kanthi curfew ing saindenging negoro, supaya wong ora lurung-lurung ing dalan amarga jumlah kasus COVID-19 terus meningkat. Kurva ing wayah wengi bakal diresiki wiwit jam 10 nganti 5. Langkah-langkah kanggo ngisolasi sawetara wilayah ing negara kasebut yaiku pulo Chiloe, 'sanitary cordon' ing sekitar kutha Chillan, lan Puerto Williams ing Patagonia. Quarantine diumumake ing sekitar Pulo Paskah tanggal 23 Maret. Distrik kotamadya ing Santiago Providencia, Las Condes lan Vitacura uga dikendhaleni. Ing Rebo 18 Maret, 2020 tapel wates Chili ditutup kanggo wong manca, lan Presiden ngumumake 'Bencana Nasional Bencana Nasional' 90 dina.

26 Maret 2020

Kabeh penerbangan internasional menyang lan saka Bolivia wis dilereni, lan kabeh lintasan tapel wates tanah ditutup. Bolivia ana ing kahanan darurat, lan ana sawetara langkah sing ketat sing ditindakake. Ing tanggal 25 Maret, darurat darurat dibukak nganti 15 April. Wiwit tanggal 26 Maret, salah sawijining wong saben kluwarga mung diidini menyang njaba kanggo tuku panganan, ing antarane jam 7 lan 12 awan (awan). Wong kasebut kudu umur antara 18 lan 65 taun, lan aturan ing dina-dina kasebut wong bisa metu saka omah kasebut adhedhasar nomer akhir kertu ID utawa paspor sampeyan.

26 Maret 2020

Sawijining kunci kunci nasional diselehake kanggo 21 dina wiwit Kamis, 26 Maret. Nanggepi COVID-19, pamrentah Afrika Kidul bakal ngetrapake larangan lelungan sing ketat ing antarane Afrika Kidul lan sawetara negara sing dianggep berisiko tinggi. Visa saka sawetara negara berisiko tinggi, kalebu AS, bakal dibatalake dina Minggu, 15 Maret.

25 Maret 2020

Perdana Menteri Mateusz Morawiecki wis ngumumake langkah-langkah anyar, nglarang rapat-rapat luwih saka rong wong wiwit tanggal 25 Maret. Kanggo njamin jarak, langkah liya kalebu watesan jumlah penumpang ing angkutan umum 50% saka kapasitas kursi. Wiwit 15 Maret, kabeh warga negara asing ora dilarang mlebu ing Polandia sajrone sepuluh dina kanggo mbatesi panyebaran koronavirus (COVID-19). Kabeh warga lan warga Polandia diidini bali menyang negara kasebut, nanging dibutuhake kanggo nglakoni kuarantin 14 dina.

25 Maret 2020

Wiwit tanggal 25 Maret, Perdana Menteri Narendra Modi nimbali "total kunci" ing India suwene 21 dina kanggo mungkasi panyebaran infeksi COVID-19. Ing tanggal 13 Maret 2020, pamrentah India nggantungake kabeh visa sing ana, kajaba diplomatik, pejabat, PBB utawa Organisasi Internasional, tenaga kerja, lan visa proyek, nganti 15 April 2020.

24 Maret 2020

Sawijining Negara Darurat diumumake tanggal 20 Maret supaya Pamrentah Portugis bisa ngetrapake langkah-langkah kanggo mbatesi panyebaran COVID-19 ing saindenging Portugal. Iki kalebu larangan babagan gerakan ing saindenging negara, mengaruhi papan lan transportasi umum. Watesan iki bakal ditindakake sajrone rong minggu, lan bisa ditambahi. Umume toko, kajaba sing adol panganan utawa barang penting liyane kayata apotek, wis ditutup. Wong wis diwenehi pitunjuk kanggo tetep ing omah kajaba kudu tuku panganan utawa barang-barang penting liyane, lunga kerja (yen ora bisa nyambut gawe saka omah), mlebu rumah sakit utawa pusat kesehatan, nindakake tugas sing ngrawat utawa padha utawa yen butuh kabutuhan nyata , bali menyang omah utama, olahraga ing njaba lan mlaku-mlaku pet, kanggo wektu sing cendhak lan ora ana kelompok. Kontrol wates ing wates tanah karo Spanyol ana ing papan. Otoritas Kesehatan Daerah Algarve ngumumake wiwit saka 22 Maret, kabeh warga sing teka ing Distrik Faro saka luar negeri bakal kena mandhiri mandhiri mandhiri suwene 14 dina. Wisatawan sing teka ing wilayah pulo Madeira lan Azores bakal diteliti karo screening kesehatan lan mandar mandiri mandhiri suwene 14 dina. Kapal lan kapal kapal pelayaran ora diluncurake kanggo nempatake port ing Madeira, Porto Santo utawa Azores. Kapal pelayaran bisa uga ana ing port ing daratan Portugal, nanging penumpang mung bisa nyembur yen warga nasional utawa warga Portugis. Saka tengah wengi ing 18 Maret, penerbangan saka Portugal menyang negara-negara ing njaba EU / EEA, kajaba negara-negara Inggris, AS, Kanada, Venezuela, Afrika Kidul, lan Portugis, bakal digantung. Penerbangan menyang Brazil bakal diwatesi ing Rio de Janeiro lan São Paulo. Penerbangan menyang lan saka Italia tetep dilereni.

23 Maret 2020

Kantor Luar Negeri & Komanwel (FCO) menehi penasihat warga negoro Inggris tumrap lelungan internasional sing penting. Sembarang negara utawa wilayah bisa mbatesi lelungan tanpa kabar, lan saran kanggo warga Inggris yaiku yen sampeyan lagi lelungan ing luar negeri, bali maneh saiki, ing ngendi lan isih ana penerbangan. Kanggo wong sing seneng lelungan utawa warga saiki sing ana ing UK, kunci wis diselehake, njaluk supaya wong tetep tetep ing omah sing utama lan ngindhari kabeh nanging lelungan penting mung ing omah. Perdana menteri, Boris Johnson, bakal mrentahake polisi supaya ngetrapake kunci COVID-19 sing ketat, nglarang rapat-rapat luwih saka wong loro lan ngetrapake watesan ketat kanggo latihan.

"Perjalanan penting ora kalebu kunjungan menyang omah nomer loro, kampanye, taman kafilah utawa mirip, apa waé kanggo liburan utawa preian. Wong-wong kudu tetep ing papan sing utama. Ora njupuk langkah-langkah kasebut, meksa tambahan kanggo komunitas lan layanan sing wis ana résiko. "

23 Maret 2020

Nalika tanggal 13 Maret, Pamrentahan Jamaika wis mbatesi lelungan lan saka Inggris, China, Italia, Korea Kidul, Singapura, Prancis, Spanyol, Jerman, lan Iran. Wiwit tanggal 18 Maret, kabeh wong lelungan sing teka saka negara-negara ing ngendi transmisi COVID-19 diwajibake mandhiri mandhiri nganti 14 dina.

23 Maret 2020

Wiwit tanggal 22 Maret 2020, kabeh wong lelungan lan warga Thailand (preduli saka negara-negara sing padha teka) kudu menehi sertifikat medis sing ditandatangani dening profesional medis nyatakake ora ana bukti infeksi koronavirus sajrone 72 jam sadurunge, lan bukti saka asuransi perjalanan ora kurang saka AS $ 100,000 sing kalebu COVID-19. Gagal memenuhi syarat kasebut ateges para penumpang ora dileksanakake mlebu pesawat kasebut. Ing tanggal 21 Maret, Bangkok Gubernur ngumumake 26 jinis papan bakal ditutup nganti 12 April. Iki kalebu mall, restoran, ruang makan lan papan panganan sing padha, pendandan rambut, kolam renang, kursus golf, lan arcade. Pasar, warung sing adol panganan lan seger, layanan takeaway restoran, apotek lan bisnis liyane sing adol barang penting dikecualekake saka pedoman kasebut. Provinsi sekitar Bangkok bakal ngetrapake langkah-langkah sing padha kanggo wektu sing padha. Gubernur Chaing Mai ngetrapake langkah-langkah sing padha mula diwiwiti saka 23 Maret nganti 13 April.

22 Maret 2020

Gempa skala 5.3 ing Zagreb paling gedhe kanggo mengaruhi kutha ing 140 taun, ngrusak gedhung lan ninggalake mobil sing diremehake dening ketulan masonry

22 Maret 2020

Chili ngumumake dina Minggu 22 Maret kanthi curfew ing saindenging negoro, supaya wong ora lurung-lurung ing dalan amarga jumlah kasus COVID-19 terus meningkat. Kurva ing wayah wengi bakal diresiki wiwit jam 10 nganti 5. Ukuran kanggo ngisolasi sawetara wilayah ing negara sing kasus COVID-19 durung dikonfirmasi, kalebu pulo Chiloe lan Puerto Williams ing Patagonia, bisa uga diselehake. Ing Rebo 18 Maret, 2020 tapel wates Chili ditutup kanggo wong manca.

22 Maret 2020

Wiwit jam 12 Senin 23 Maret, Australia nutup layanan sing ora penting amarga kasus koronavirus mundhak cepet ing negara kasebut. Iki kalebu bar, restoran, bioskop, klub, gim, lan papan ibadah. Sawetara restoran lan kafe bakal tetep mbukak, nanging mung dadi takeaway. Pamrentah Australia Kulon wis ngumumake bakal nutup tapel wates jam 1:30 (AWST) ing dina Selasa 24 Maret, sanajan pengecualian bakal ditrapake kanggo layanan penting lan tenaga kerja. Kedatangan interstate dibutuhake kanggo ngisolasi awake dhewe sajrone 14 dina, lan kontrol tapel wates bakal ditrapake kanggo kabeh jalur jalan, udara, rel lan segara. Pamrentah Australia Kidul nyatakake "darurat utama" lan ngumumake bakal netepake 12 lintasan wates ing ngendi para wisatawan dibutuhake kanggo menehi tandha deklarasi babagan kesehatan lan kemampuan kanggo nindakake pengasingan mandiri kanggo rong minggu. Langkah kasebut bakal ditrapake ing 4pm 24 Maret. Wiwit tanggal 20 Maret, kabeh wong lelungan bakal mandheg mlebu ing Australia kajaba warga Australia utawa warga permanen lan kulawarga langsung. Kabeh wong sing lelungan menyang Australia dituntut ngencengi awake dhewe sajrone 14 dina, ana ing omah utawa ing hotel. Sawetara operator maskapai wiwit ngumumake manawa penerbangan internasional menyang / saka Australia wis dilereni utawa bakal dilereni.

21 Maret 2020

Jerman wis nambah kontrol wates ing bandara lan wates tanah. Kajaba wong lelungan ing Jerman, bisa nuduhake alesan sing bisa ditindakake kanggo Jerman, utawa dadi buruh wates ing negara Jerman lan negara-negara tanggane, dheweke ora bakal mlebu. Menteri Kesehatan Jerman menehi saran supaya kabeh wong ing Jerman sing wis berisiko berisiko tinggi sajrone 14 dina kepungkur, utawa wis ana hubungane karo wong sing wis uji positif kanggo COVID-19, kudu ngasingake awake dhewe sajrone rong minggu.

21 Maret 2020

Watesan tanah antarane AS lan Meksiko bakal nutup ing tengah wengi ing dina Sabtu 21 Maret kanggo kabeh lalu lintas sing ora penting sajrone 30 dina. Uga elinga sawetara maskapai ngetrapake watesan tambahan dhewe kanggo wong sing seneng lelungan, beda karo pedoman pemerintah Mexico. Watesan iki bisa ditrapake kanggo penerbangan domestik lan internasional.

20 Maret 2020

Ing tanggal 19 Maret, Argentina ngenalake quarantine negoro nganti tengah wengi ing Kamis 19 Maret nganti tengah wengi ing dina Selasa 31. Maret, wektu iki, wong-wong mung bakal bisa ninggalake omah sing tuku kabutuhan, kayata obat-obatan utawa panganan, ing papan lokal wilayah. Tanggal 15 Maret, Argentina ngumumake nutup wates kanggo kabeh wong asing sing paling ora rong minggu. Wiwit 17 Maret, Argentina bakal nglarang kabeh penerbangan internasional saka Eropa, Amerika Serikat, China, Jepang, Korea Kidul, lan Iran suwene 30 dina sabanjure, kanthi penerbangan metu ing arah kasebut uga kena pengaruh. Sapa wae sing teka saka negara-negara kasebut ing ndhuwur kudu dijaluk kuarantin suwene 14 dina, kaya kabeh warga negara sing nuduhake gejala koronavirus utawa ana hubungane karo kasus sing dikonfirmasi utawa kemungkinan.

20 Maret 2020

Panguwasa New Zealand wis mandhegake kabeh pengunjung, kajaba bali menyang New Zealand, saka pesawat menyang New Zealand wiwit jam 11:59 ing wektu lokal tanggal 19 Maret. Para mitra, para pengawal hukum utawa bocah sing gumantung karo dheweke uga bisa bali. Pendhudhuk lan warga sing mulih wis dibutuhke kanggo ngisolasi mandheg suwene 14 dina sawise teka.

20 Maret 2020

Wiwit tanggal 20 Maret, kabeh wong lelungan bakal mandheg mlebu ing Australia kajaba warga Australia utawa warga permanen lan kulawarga langsung. Kabeh wong sing lelungan menyang Australia dituntut ngencengi awake dhewe sajrone 14 dina, ana ing omah utawa ing hotel. Entuk informasi lengkap ing kene. Sawetara operator maskapai wiwit ngumumake manawa penerbangan internasional menyang / saka Australia wis dilereni utawa bakal dilereni.

20 Maret 2020

Myanmar wis ngetrapake larangan anyar: para wisatawan sing bubar ngunjungi Prancis, Italia, Iran, Spanyol, lan Jerman bakal dilebokake ing fasilitas quarantine pemerintah sajrone 14 dina sawise teka; lelungan anyar menyang Amerika Serikat bakal dilestarekake 14 dina; lan wong-wong sing wis teka ing China utawa Republik Korea ora diidini mlebu.

19 Maret 2020

Filipina nyatakake darurat kesehatan ing tengah-tengah keprihatinan yen coronavirus novel nyebar ora dilacak ing ibukutha Manila lan ing sekitar sekitarnya. Tanggal 16 Maret, Presiden Rodrigo Duterte nempatake pulo Luzon ing saindenging Filipina minangka "quarantine komunitas sing ditingkat" nganti 12 April kanggo mungkasi panyebaran infeksi koronavirus. Gerakan umum bakal diwatesi mung tuku panganan, obat-obatan lan barang-barang liyane sing perlu kanggo urip. Ing tanggal 18 Maret, Pamrentah Filipina nyemak watesan perjalanan lan ngumumake manawa warga negari manca bakal bisa ninggalake Filipina sawayah-wayah sajrone jaman kuarantin sing ditingkatake.

19 Maret 2020

Presiden Chile, Sebastian Pinera ujar negarane bakal nutup watese karo wong asing wiwit dina Rebo 18 Maret.

19 Maret 2020

Diwiwiti 16 Maret ing 11:59, ora ana sing kalebu warga, lan warga bisa diidini mlebu ing Ekuador sajrone 21 dina sabanjure.

18 Maret 2020

Panguwasa Tionghoa terus ngetrapake macem-macem langkah kontrol lan kuarantin ing saindenging negara, kalebu larangan kanggo gerakan, transportasi suda, kontrol lan exit exit kanggo kutha-kutha lan desa, lan syarat-syarat pengasingan kanggo lelungan antarane macem-macem bagean ing negara kasebut.

Mulai 16 Maret, kabeh penumpang sing teka ing Beijing saka tujuan ing luar negeri bakal ngalami kuarantin 14 dina.

18 Maret 2020

Mulai tanggal 16 Maret, kabeh penerbangan bakal dilereni antara Republik Dominika lan Inggris, uga kabeh Eropa, China, Korea Kidul, lan Iran. Penundaan iki bakal ditrapake kanggo penerbangan loro lan Republik Dominika. Keperluan kuarantin dileksanakake kanggo pengunjung sing wis ana ing negara liya sing wis kadhaptar sajrone rong minggu kepungkur.

17 Maret 2020

Pamrentah Sri Lanka wis ngumumake penundaan penerbangan menyang Sri Lanka wiwit tanggal 17 Maret. Wong-wong sing teka saka UK, utawa wis nglewati Inggris, ora bakal dilebokake mlebu ing Sri Lanka sing aktif 16 Maret.

16 Maret 2020

Ing tanggal 14 Maret Pamrentahan Yordania ngumumake manawa penerbangan komersial menyang lan njaba Kali Yordania bakal mandheg lan kabeh dharat lan segara bakal ditutup. Ana bakal quarantine wajib kanggo kabeh sing tekan ing Jordan wiwit 16 Maret.

16 Maret 2020

Lockdown, Clorder Watesan, lan Watesan Lelungan Liyane.
Wigati dimangerteni: Iki dudu dhaptar lengkap babagan larangan - fokus ing kunci utama, penutupan tapel wates, lan penundaan lalu lintas udhara, sing tundhuk kanthi cepet. Kita bakal nyoba supaya nganyari iki sabisa, nanging priksa situs web negara resmi lan sumber berita lokal kanggo informasi paling anyar. Yen sampeyan ora ndeleng negara sing kadhaptar ing kene, coba priksa manawa ana watesan sing diwenehake.

Eropah

  • France: Watesan bakal ditutup diwiwiti dina Selasa, 17 Maret. Warga wis njaluk omah nalika 15 dina.
  • Italia: Tanggal 9 Maret, Perdana Menteri Italia, Giuseppe Conte, ngumumake kabeh Italia bakal dilebokake ing kahanan kunci kanggo ngemot virus.
  • Spanyol: 14 Maret, pamrentah Spanyol ngumumake kabeh Spanyol bakal dilebokake ing kahanan sing dikunci.
  • Czech Republic: ing tanggal 12 Maret, Republik Ceko nglarang mlebu menyang warga dudu saka negara sing kena koronavirus.
  • Latvia: wiwit 17 Maret, pamrentah bakal nutup watese kabeh nanging warga Latvia lan warga Latvia sing nyekel dokuméntasi sing bener. Ora ana watesan kanggo wong manca sing lunga ing Latvia.
  • Denmark: penutupan tapel wates nganti 13 April, warga Denmark isih bakal diakoni.
  • Jerman: ing 16 Maret, ditutup tapel wates karo Prancis, Austria, lan Swiss, kajaba lalu lintas komersial.
  • Hungary: efektif tengah wengi 16 Maret, Hongaria bakal nutup kabeh wates kanggo wong manca. Mung warga Hongaria lan warga asing sing duwe anggota kulawarga langsung Hungaria sing mlebu ing negara kasebut.
  • Ireland: ing 16 Maret, Pamrentah Irlandia ngumumake manawa kabeh wong, kalebu warga Irlandia, mlebu ing Irlandia saka luar negeri, bakal dijaluk supaya watesan sing signifikan kanggo gerakan dheweke sajrone 14 dina sawise teka.
  • Norway: ing tanggal 12 Maret, kabeh wong sing lelungan mlebu ing Norwegia saka njaba wilayah Nordic kudu ngasingake rong minggu.
    Poland: wiwit 16 Maret, kabeh warga negari bakal dilarang mlebu Polandia sajrone sepuluh dina.

Amerika Lor lan Amérika Tengah

  • Canada: ing 16 Maret, Perdana Menteri Trudeau ngumumake watesan bakal ditutup kanggo kabeh wong, nanging wong Kanada lan Amerika. Ing tanggal 18 Maret, Trudeau nglanjutake penutupan, nundha lelungan sing ora penting antarane AS lan Kanada.
  • Guatemala: Presiden ngumumake penutupan wates kanggo wektu 15 dina wiwit 17 Maret.
  • Amerika Serikat: ing tanggal 14 Maret, perjalanan saka Inggris lan Irlandia ditundha, saliyane ing 26 negara Schengen Area. Wisatawan sing wis tekan China utawa Iran suwene 14 dina ora diidini mlebu.

Amérika Kidul

  • Kolombia: diwiwiti dina Senin, 16 Maret, warga masarakat Kolombia lan warga non-Kolombia ora dilarang teka ing Kolombia. Kabeh penumpang sing dibutuhake bakal dibutuhake kanggo mandhiri mandheg suwene 14 dina.
  • Argentina: wiwit 17 Maret, Argentina bakal nglarang kabeh penerbangan internasional saka Eropa, Amerika Serikat, China, Jepang, Korea Kidul, lan Iran sajrone 30 dina sabanjure.

Afrika

  • Kenya: tanggal 15 Maret, Kementerian Kesehatan Kenyan ngumumake penundaan kabeh lelungan saka negara sing nglaporake kasus COVID-19. Mung warga Kenyan sing diidini mlebu negara kasebut.
  • Maroko: efektif tanggal 16 Maret, Pamrentahan Maroko wis ngumumake penutupan kabeh lelungan internasional mlebu lan Maroko.
  • Tunisia: Penerbangan antara Tunisia lan kabeh negara liyane bakal dilereni nalika tanggal 18 Maret Watesan Maritim wis ditutup.

Asia

  • China: wiwit 16 Maret, kabeh penumpang sing teka ing Beijing saka tujuan ing luar negeri bakal ngalami kuarantin suwene 14 dina.
  • India: ing tanggal 13 Maret 2020, pamrentah India nggantungake kabeh visa sing ana, kajaba diplomatik, pejabat, PBB utawa Organisasi Internasional, tenaga kerja, lan visa proyek, nganti 15 April 2020.
  • Nepal: visa-on-rawuh wis dilereni wiwit tanggal 14 Maret 2020 nganti 30 April 2020. Kabeh warga negara asing mlebu ing Nepal wiwit tanggal 14 Maret 2020 diukum mandhiri mandheg suwene suwene 14 dina wiwit tanggal teka.
  • Yordania: diwiwiti tanggal 17 Maret lan nganti bisa dingerteni maneh, kabeh penerbangan mlebu lan outbound menyang Jordan bakal dilereni.

Oceania

  • Australia: wiwit 15 Maret, bakal ana wektu quarantine 14 dina kanggo kabeh kedatangan internasional, lan larangan kedatangan kapal pelayaran asing sajrone 30 dina.
  • Malaysia: wiwit 18 Maret, pamrentah Malaysia nempatake larangan kanggo kabeh turis lan pengunjung manca. Pamrentah uga nindakake langkah-langkah kanggo mbatesi gerakan ing saindenging negoro, kalebu larangan nglumpukake lan nutup bisnis sing ora pati penting.
  • New Zealand: ing tanggal 14 Maret, para wisatawan manca sing saiki wis mlebu, utawa mlebu, Iran utawa daratan China ing 14 dina sadurunge ora bisa mlebu ing Selandia Anyar. Kabeh wong lelungan liyane kudu ngisolasi nalika tekane.

16 Maret 2020

Wiwit 17 Maret, Argentina bakal nglarang kabeh penerbangan internasional saka Eropa, Amerika Serikat, China, Jepang, Korea Kidul, lan Iran suwene 30 dina sabanjure, kanthi penerbangan metu ing arah kasebut uga kena pengaruh. Sapa wae sing teka saka negara-negara kasebut ing ndhuwur kudu dijaluk kuarantin sajrone 14 dina, uga kabeh warga negara sing nuduhake gejala koronavirus utawa ana hubungane karo kasus sing dikonfirmasi utawa kemungkinan.

16 Maret 2020

Ing upaya kanggo nyegah panyebaran koronavirus, Jerman nutup tapel wates karo Prancis, Austria, lan Swiss ing Senin, 16 Maret, kajaba lalu lintas komersial.

16 Maret 2020

Mulai 16 Maret, Pamrentahan Maroko wis ngumumake penutupan kabeh lelungan internasional mlebu lan Maroko. Layanan kapal penumpang uga dilereni. Kajaba iku, tanah sing ana wates karo Ceuta lan Melilla ditutup.

16 Maret 2020

Ing upaya kanggo nyegah penyebaran koronavirus, Mesir wis mandheg nggantungake kabeh lalu lintas udhara ing bandara negara wiwit Kamis, 19 Maret ing awan lan pungkasan nganti 31 Maret.

16 Maret 2020

Amarga wabah koronavirus, watesan Prancis bakal ditutup wiwit dina Selasa 16 Maret, sanajan warga Prancis bakal diidini mulih. Presiden Emmanuel Macron wis ngetrapake kunci kunci sing meh kabeh, supaya wong-wong ing negara kasebut tetep ing omah nganti 15 dina - wong-wong mau mung ninggalake omah-omah.

15 Maret 2020

Dina Minggu, 15 Maret, Pamrentah Kolombia ngumumake yen wiwit Senin, 16 Maret, warga masarakat Kolombia lan warga non-Kolombia ora dilarang teka ing Kolombia. Kabeh penumpang sing arep teka kudu mandhiri mandheg suwene 14 dina.

15 Maret 2020

Nanggepi COVID-19, pamrentah Afrika Kidul bakal ngetrapake larangan lelungan sing ketat antarane Afrika Kidul lan sawetara negara sing dianggep ana résiko dhuwur. Saiki, negara-negara kasebut yaiku Inggris, Austria, Swiss, Italia, Jerman, Spanyol, Walanda, lan Iran. Visa saka sawetara negara berisiko tinggi, kalebu AS, bakal dibatalake dina Minggu, 15 Maret.

15 Maret 2020

Pamrentah AS wis ngetrapake watesan watesan kanggo nanggepi wabah COVID-19.

  • "Tanggal 31 Januari" mbatesi warga negara manca negara sing lelungan menyang China sajrone 14 dina kepungkur.
  • 29 Watesan, watesan nggedhekake kabeh makhluk asing sing ana ing Republik Islam Iran sajrone 14 dina sadurunge mlebu utawa nyoba mlebu menyang Amerika Serikat.
  • 11 Maret "larangan kanggo lelungan menyang Amerika Serikat saka warga negara luar negeri sing saiki wis ana ing salah sawijining 26 negara ing wilayah Schengen (ora ditrapake kanggo warga AS utawa penduduk permanen)."
  • 13 Maret "Presiden Trump ngumumake negara darurat darurat."
  • "Tanggal 14 Maret" watesan babagan lelungan Eropa sing ditrapake kanggo warga manca sing saiki wis ana ing Inggris lan Irlandia.

Informasi luwih kasedhiya ing situs web Departemen Negara AS.

15 Maret 2020

Tanggal 15 Maret, Kementerian Kesehatan Kenyan ngumumake penundaan kabeh lelungan saka negara sing nglaporake kasus COVID-19. Mung warga Kenyan sing diidini mlebu negara kasebut.

15 Maret 2020

Nanggepi COVID-19, Pamrentah New Zealand wis ngumumake manawa wisatawan manca sing anyar sing wis ana, utawa mlebu, Iran utawa daratan China ing 14 dina sadurunge ora bisa mlebu ing Selandia Anyar. Wisatawan menyang New Zealand saka saindenging jagad, kajaba sing paling akeh Kepulauan Pasifik, kudu ngasingake awake dhewe nalika wis tekan. Ukuran kasebut bakal diteliti maneh tanggal 31 Maret.

15 Maret 2020

Kanggo ngatasi wabah COVID-19, Perdana Menteri Australia, Scott Morrison, ngumumake watesan perjalanan sing luwih angel, kalebu wektu quarantine 14 dina kanggo kabeh kedatangan internasional wiwit tengah wengi, 15 Maret, lan larangan kapal kapal kapal asing kanggo 30 dina.

14 Maret 2020

Dina Sabtu, 14 Maret, pamrentah Spanyol ngumumake kabeh Spanyol bakal dilebokake ing kahanan kunci kanggo ngemot virus.

13 Maret 2020

Ing dina Jumuah 13 Maret, Perdana Menteri Polandia ngumumake yen kabeh warga negara asing bakal dilarang mlebu Polandia sajrone sepuluh dina wiwit dina Minggu, 15 Maret, kanggo mbatesi panyebaran koronavirus (COVID-19). Kabeh warga lan warga Polandia diidini bali menyang negara kasebut, nanging dibutuhake kanggo nglakoni kuarantin 14 dina.

13 Maret 2020

Ing tanggal 13 Maret 2020, pamrentah India nggantungake kabeh visa sing ana, kajaba diplomatik, pejabat, PBB utawa Organisasi Internasional, tenaga kerja, lan visa proyek, nganti 15 April 2020.

11 Maret 2020

COVID-19 nyatakake pandemi. Dina Rebo 11 Maret 2020, Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) nyatakake yen COVID-19 bisa ditondoi minangka pandemi. Ngandika ing ringkesan media COVID-19, Direktur Jenderal WHO ujar:

"Pandemi ora tembung nggunakake entheng utawa ora peduli. Yaiku tembung sing, yen nyalahake, bisa nyebabake rasa wedi sing ora masuk akal, utawa katrima sing ora cocog yen perang wis rampung, nyebabake penderita lan mati sing ora perlu. Nggambarake kahanan minangka pandemik ora ngganti evaluasi WHO babagan ancaman sing ditindakake dening virus iki. Ora ngganti apa sing ditindakake dening WHO, lan ora ngganti negara sing kudu ditindakake. Kita durung nate weruh pandhemen sing dicetuskan dening coronavirus. Iki minangka pandemi pertama sing disebabake dening coronavirus. Lan kita durung nate nemoni pandhemen sing bisa dikendhaleni, sekaligus. "

11 Maret 2020

Darurat Kesehatan Umum Umum nyatakake nanggepi coronavirus (COVID-19). Filipina nyatakake darurat kesehatan ing tengah-tengah keprihatinan yen coronavirus novel wis nyebar ora dilacak ing ibukutha Manila lan ing sekitar desa. Ana bakal layar tambahan kesehatan ing titik mlebu menyang negara kasebut. Yen ana sing curiga sampeyan kena infeksi, sampeyan bisa uga kudu tetep mlebu ing rumah sakit utawa bakal dikarantina.

9 Maret 2020

Peringatan 'Aja lelungan' kanggo Iran amarga wabah COVID-19. Iran ngalami transmisi komunitas sing nyebar saka coronavirus (COVID-19). Kanggo informasi paling lengkap babagan jumlah kasus ing Iran, priksa laporan kahanan Noon koronavirus WHO. Pelbagai penasihat perjalanan pemerintah wis nambah level saran kanggo 'Aja lelungan' utawa 'Coba maneh kabutuhan kanggo lelungan'. Priksa informasi paling anyar saka penasihat perjalanan pamrentah sampeyan, lan pikirake saran sadurunge menehi pesenan utawa lunga kanggo lelungan. Akeh penerbangan sing dibatalake saka Iran. Hubungi panyedhiya lelungan kanggo ngerti yen penerbangan utawa rencana sampeyan kena pengaruh. Utawa, priksa situs web Airport Arrivals or Departures Airport Tehran kanggo informasi paling anyar.

8 Maret 2020

Wabah COVID-19 ing Thailand. Panguwasa Thailand kerja keras kanggo ngemot panyebaran COVID-19 ing negara kasebut. Kanggo informasi paling anyar babagan kasus COVID-19, priksa laporan kahanan World Health Organization. Tanggal 8 Maret 2020, ana 50 kasus sing dikonfirmasi ing Thailand.

6 Maret 2020

Coronavirus (COVID-19) ing Italia. Italia nduwe jumlah kasus koronavirus (COVID-19) ing Eropa, kanthi 3,089 kasus (saiki Mar 5, 2020). Kanggo tokoh paling anyar, priksa karo Organisasi Kesehatan Dunia. Kantor Luar Negeri ngelingake marang kabeh nanging lelungan penting kanggo 11 kutha dikarut ing Italia.

6 Maret 2020

Coronavirus (COVID-19) ing Jepang. Sawetara penasihat perjalanan pemerintah, kayata Amerika Serikat lan Australia, nambah level saran kanggo "Ngleksanani tambah ati-ati" babagan perjalanan menyang Jepang amarga ana risiko paningkatan transmisi koronavirus lokal (COVID-19). Nalika tanggal 4 Maret, ana 317 kasus nasional saka virus ing Jepang (kalebu 6 tiwas), lan 705 wong ing kapal kapal pelayaran Diamond Putri sing dikempalken ing Yokohama wis nyoba positif virus kasebut.

5 Maret 2020

Aja waspada 'tandha tandha kanggo Haiti. Ing tanggal 5 Maret 2020, Departemen Negara AS nambah level saran kanggo Level 4 "Aja lelungan" amarga tumindak kriminal, kerusuhan sipil lan penculikan ing Haiti. Penting sampeyan tindakake saran saka pamrentah nalika nggawe pesenan utawa ngrencanakake trip. Kanggo wong sing ora lelungan saka Amerika Serikat, priksa saran babagan perjalanan para pamrentah kanggo informasi sing cocog karo sampeyan. Ing ngisor iki sawetara tips safety lelungan kanggo sapa waé sing ana ing Haiti:

Aja protes utawa demonstrasi, sing bisa dadi kasar
Gawe awis winates ing wayah awan, jaga barang-barang regane dikunci kanthi aman ing akomodasi sampeyan
Lelungan nganggo pandhuan lokal, klompok wisata utawa paling ora loro wong sekaligus
Yen sampeyan dirampok, aja nganti ngindhari cedera utawa urip kanthi resiko
Aja mlaku ing wayah wengi - lelungan kanthi kendharaan
Waca wilayah sing mbebayani ing saindenging kutha, lan ngrungokake saran saka warga, pandhuan utawa staf akomodasi.

5 Maret 2020

Maskapai penerbangan Flyby ambruk. Dampak koronavirus ing pesenan penerbangan mbuktekake jerami pungkasan kanggo maskapai regional wilayah Eropa. Kabeh penerbangan dibatalake.

3 Maret 2020

Kegiatan gunung berapi ing Gunung Merapi, Java. Ing dina Selasa 3 Maret, Gunung Merapi, gunung berapi paling aktif ing Indonesia ngeblak ing pulo Jawa, ngirim awu 3mi (6km) sing dhuwur ing langit. Bandara ing kutha Solo ditutup kanthi sementara, mengaruhi papat penerbangan. Wisatawan, lan warga desa sing manggon ing cedhak Gunung Merapi, disaranake supaya paling ora 1.8mi (3km) adoh saka cangkeme kawah amarga ana kemungkinan bahaya saka aliran lava lan pyroclastic flow. Badan Penelitian Geologi lan Volcanologi Indonesia durung ngunggahake level tandha, amarga Merapi wis ana ing tingkat paling dhuwur amarga ana kegiatan volkanik.

2 Maret 2020

Peringatan 'Aja lelungan' kanggo Iran amarga wabah COVID-19. Iran ngalami panyebaran komunitas koronavirus (COVID-19), lan tanggal 29 Februari 2020, ana 593 kasus koronavirus ing Iran. Pelbagai penasihat perjalanan pemerintah wis nambah level saran kanggo 'Aja lelungan' utawa 'Coba maneh perjalanan sampeyan ". Priksa informasi paling anyar saka penasihat perjalanan pamrentah sampeyan, lan pikirake saran sadurunge menehi pesenan utawa lunga kanggo lelungan. Akeh penerbangan sing dibatalake saka Iran. Hubungi panyedhiya lelungan kanggo ngerti yen penerbangan utawa rencana sampeyan kena pengaruh.

1 Maret 2020

Coronavirus dinyatakake minangka darurat kesehatan masarakat global. Coronavirus pisanan muncul ing kutha Wuhan ing Desember 2019, lan nyebar ing China lan saiki puluhan kasus wis dikonfirmasi ing sawetara negara ing wilayah Asia-Pasifik uga negara-negara ing Eropa, Amerika Lor lan Timur Tengah. Tanggal 30 Januari 2020, Komite Darurat rapat dening Direktur Umum WHO sarujuk yen wabah koronavirus "saiki wis mathuk kritéria kanggo Kecemasan Kesehatan Internasional (PHEIC)". A PHEIC mung wis diumumake kaping enem wiwit dikenalake ing taun 2005 sawise wabah SARS.

Apa PHEIC?
Tembung PHEIC ditetepake minangka "acara luar biasa" sing ditemtokake dening rong peraturan kasebut: Kanggo nggawe risiko kesehatan umum menyang negara liya liwat panyebaran penyakit internasional; lan Kanggo berpotensi mbutuhake tanggapan internasional sing koordinasi.

Februari 29 2020

Kesehatan lan keamanan ing Thailand. Ing tanggal 30 Januari 2020, WHO ngilangi Kecemasan Kesehatan Umum Kesalahan Internasional (PHEIC) amarga wabah koronavirus (COVID-19) sing asale metu ing Wuhan, China. Ana 42 kasus koronavirus sing dikonfirmasi ing Thailand (tanggal 29 Feburary saiki), lan jumlah kasus sing nyebar ing saindenging jagad bakal dikira mundhak. Yen sampeyan lagi lelungan menyang Thailand, tindakake saran saka Organisasi Kesehatan Dunia: cuci tangan kanthi terus-terusan, njaga jarak jarak 3ft (1m) ing antarane sampeyan lan sapa wae sing batuk utawa wahing, lan yen sampeyan mriyang, watuk lan kangelan. ambegan, golek perawatan medis awal (nelpon sadurunge ngunjungi dokter).

Februari 28 2020

Perjalanan sing diwatesi Coronavirus. IATA nerbitake dhaptar sing dianyari kanthi watesan lelungan amarga Wabah Coronavirus. Yen sampeyan duwe rencana perjalanan, priksa dhaptar kaping pindho lan pandhuan pamrentah lokal

Februari 26 2020

Coronavirus (COVID-19) ing Jepang. Sawetara penasihat perjalanan pemerintah, kayata ing Amerika Serikat lan Australia, nambah level saran kanggo "Ngleksanani tambah ati-ati" babagan perjalanan menyang Jepang amarga ana risiko paningkatan transmisi koronavirus lokal (COVID-19). Ing tanggal 26 Fèbruari, ana 179 kasus nasional virus ing Jepang (kalebu telung tiwas), lan 705 wong ing kapal kapal pelayaran Putri Putri sing dikarantina mlayu ing Yokohama wis nyoba positif tumrap virus kasebut.

Februari 26 2020

Coronavirus (COVID-19) ing Italia. Italia nduwe jumlah kasus koronavirus (COVID-19) ing Eropa, kanthi luwih saka 320. Kantor Luar Negeri saiki ngelingake marang kabeh perjalanan nanging penting menyang 11 kutha sing dikarantina ing Italia: iki kalebu 10 kutha cilik ing Lombardy (Codogno, Castiglione d 'Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo lan San Fiorano) lan siji ing Veneto (Vo' Euganeo).

Februari 25 2020

Kesehatan lan keamanan ing Thailand. Ing tanggal 30 Januari 2020, WHO ngilangi Kecemasan Kesehatan Umum Kesalahan Internasional (PHEIC) amarga wabah koronavirus (COVID-19) sing asale metu ing Wuhan, China. Ana 35 kasus koronavirus sing dikonfirmasi ing Thailand, lan jumlah kasus sing nyebar ing saindenging jagad bakal ditambahake.

Februari 24 2020

Coronavirus (COVID-19) ing Jepang. Sawetara penasihat perjalanan pemerintah, kayata Amerika Serikat lan Australia, nambah level saran kanggo "Ngleksanani tambah ati-ati" babagan perjalanan menyang Jepang amarga ana risiko paningkatan transmisi koronavirus lokal (COVID-19). Ing tanggal 24 Fèbruari, ana 132 kasus virus sing wis dikonfirmasi ing Jepang, lan 691 wong ing kapal kapal Pelayaran Putri Putri sing dikarantina dikompol ing Yokohama wis nyoba positif virus kasebut.

Februari 23 2020

Gempa gedhene 5.7 ing wates Turkey-Iran. Dina Minggu 23 Pebruari 2020, ana gempa 5.7 gedhene cedhak wates Turki-Iran ing sisih wetan Turki. Sembilan wong sing wis tiwas ing propinsi Van, akeh sing padha tatu lan ewonan bangunan wis rusak. Sawetara penasihat perjalanan pemerintah, kalebu AS lan Australia, wis ndhaptar wilayah tenggara ing Turki minangka 'Nggoleki maneh kabutuhan kanggo lelungan' lan sawetara bagean minangka 'Aja lelungan' amarga ancaman terorisme lan angkara.

Februari 19 2020

Wabah cholera terus maju ing Ethiopia. Wabah kolera ing Etiopia nyebabake kedadeyan 76 wong lan kena infeksi ewu liyane wiwit April 2019. Institut Kesehatan Umum Ethiopian nglaporake manawa wabah kasebut parah banget ing negara-negara daerah Somali, Kidul lan Oromia. Wilayah liyane sing kena pengaruh wabah kalebu Tigray, Amhara, Harar, lan ibukutha, Addis Ababa. Miturut Pusat Kontrol lan Perlindhungan Penyakit, bakteri kolera biasane ditemokake ing sumber banyu utawa panganan sing wis kontaminasi saka feces saka wong sing kena infeksi kolera lan ora mungkin nyebar langsung saka siji wong liya. Wabah kasebut umume nyebar ing papan sing sithik resik, perawatan banyu, lan kebersihan sing ora cocog. Kasus cholera sing ditrapake ditondoi kanthi diare lan muntah, sing, yen ora diobati, nyebabake cairan awak lan dehidrasi kanthi cepet. Yen sampeyan lagi lelungan menyang Ethiopia, olahraga kebersihan pribadi sing dhuwur. Ngomong karo dhokter lelungan sampeyan sadurunge mangkat kanggo ndeleng manawa disaranake vaksin kolera. Yen sampeyan lagi diare, priksa kesehatan sampeyan kanthi tliti lan aja nganti ditambani nganti suwe - kasus nemen bisa uga mateni. Aja ati-ati ing ngendi sampeyan mangan, lan mung ngombe banyu sing nggodhok utawa diresiki. Ngomong ora kanggo es persagi omben-omben. Gunakake sanitizer tangan, lan cuci tangan sampeyan kapan wae. Mung mangan panganan sing wis dikemas utawa sing wis diobong seger lan diombe panas. Ngindhari woh utawa sayuran sing ora bisa dikupas, lan aja nganti mangan roti mentah.

Februari 18 2020

Kesehatan lan keamanan ing Thailand. Ing tanggal 30 Januari 2020, WHO ngilangi Kecemasan Kesehatan Umum Kesalahan Internasional (PHEIC) amarga wabah koronavirus (COVID-19) sing asale metu ing Wuhan, China. Ana 33 kasus koronavirus sing dikonfirmasi ing Thailand, lan jumlah kasus sing nyebar ing saindenging jagad bakal dikira mundhak. Yen sampeyan lagi lelungan menyang Thailand, praktekake kebersihan sing apik, lan yen sampeyan miwiti ngrasakake gejala koronavirus, jauhake saka wong liya, nutupi kabeh batuk lan wahing, lan langsung golek perawatan medis.

Februari 17 2020

Storm Dennis nyebabake gangguan ing Inggris. Kantor Met wis ngetokake peringatan cuaca kuning kanggo bagean gedhe ing UK amarga Storm Dennis ngliwati wilayah kasebut. Sawise Storm Ciara minggu kepungkur, sing nyebabake meh 1 yuta pemotongan daya lan gangguan lelungan sing nyebar, Storm Dennis wis nyebabake tandha tandha banjir lan peringatan sing diwenehake kanggo Inggris lan Wales. Ngatasi cuaca sing abot bisa nyebabake gangguan ing penerbangan sampeyan utawa jadwal perjalanan. Gawe gandhengane karo laporan cuaca lan hubungi maskapai sampeyan kanggo ngerti yen penerbangan sampeyan wis dibatalake utawa telat.

Februari 10 2020

Kahanan cuaca sing angel ing pesisir wétan Australia. Australia waspada kanggo kebakaran ing awal taun iki, lan saiki perhatian wis dadi sistem cuaca abot sing pindah ing negara-negara wétan Queensland, New South Wales lan Victoria, ditambah tandha siklon (sing wiwit diturunake) kanggo wilayah Pilbara. Australia Kulon. Ing New South Wales, wilayah ing Sydney, Pantai Tengah lan Pagunungan Biru diombe udakara 200 nganti 400mm udan wiwit jam 9 Jumuah 7 Februari nganti 5 sore Minggu 9 Februari. Layanan darurat nanggepi nomer akeh banget babagan banjir kilat lan longsor, lan cuaca liar nyebabake penundaan transportasi ing bagean negara kasebut. Priksa karo Biro Meteorologi kanggo peringatan cuaca lan ramalan udan, amarga udan deres dikira tiba ing saindenging minggu.

Februari 9 2020

Udan deres lan angin sing umume luwih saka 90mph nggawa banjir lan gangguan lelungan nalika Storm Ciara tekan Inggris. Wit-witan ditabuh, bangunan rusak lan sawetara omah kudu diungsi nalika banjir dikubur. Ewonan wong sing ditinggal tanpa listrik lan acara olahraga dibatalake amarga cuaca. Maskapai uga mbatalake atusan penerbangan, dene sawetara perusahaan rel njaluk supaya penumpang ora lelungan. Penumpang Ferry uga ngadhepi penundaan lan pembatalan, lan para driver dielingake kanggo ngurus. Sebagian gedhe ing UK ditutupi peringatan ambar kanggo angin sing kuwat, lan Kantor Met menehi saran manawa ombak gedhe ing pesisir lan lebu mabur bisa nyebabake ciloko.

Februari 5 2020

Banjir ing wilayah Southland New Zealand
Banjir kilat lan udan banjir ing Pulo Kidul New Zealand ninggal sawetara atus turis sing luntur, lan meksa warga ing wilayah kasebut ngungsi omah-omah. Panguwasa ngelingake luwih akeh banjir ing wilayah kasebut amarga kenaikan banyu ing Kali Mataura. Akeh dalan sing diblokir, lan persediaan tenaga diganggu ing wilayah sing kena pengaruh, kalebu tujuan wisata populer Milford Sound lan Te Anau. Priksa laporan lapuran lan monitor warta lokal yen sampeyan ana ing wilayah kasebut.

Januari 30 2020

Wabah Coronavirus ing kutha Wuhan, Provinsi Hubei
Ing tanggal 31 Desember 2019, kasus pertama jinis Coronavirus sing pertama muncul ing Wuhan, China. Iki dikira dikontrak saka dipadhakake kewan ing pasar panganan laut lan daging. Organisasi Kaséhatan Donya nyatakake darurat kesehatan masarakat global tanggal 30 Januari 2020. Jumlah wong sing kena infeksi virus terus saya mundhak, lan jumlah pati uga samesthine bakal saya tambah. Kasus uga dilaporake ing luar negeri. Akeh kutha ing China sing dikunci supaya ora nyebar saka koronavirus. Ora dingerteni suwene kunci sing bakal ditindakake, saengga gandheng karo berita lan media lokal supaya bisa siyap kanggo owah-owahan jadwal transportasi.

Januari 28 2020

Gedhene 7.7 lindhu ing Kapuloan Karibia
Dina Selasa, 28 Januari 2020, gempa gedhene 7.7 nyerang kidul-kulon Niquero ing Kuba lan sisih lor-kulon Montego Bay ing Jamaika udakara jam 2.10pm (wektu lokal). Gempa kasebut duwe ambane 6mi (10km). Tremors dirasakake ing kutha wetan ing Cuba, ing Kepulauan Cayman, Jamaica sisih kulon, lan ing Miami ing Florida. Nanging, ora ana laporan awal babagan karusakan utawa ciloko utama. Ora suwe sawise lindhu nyerang Karibia, Pusat Peringatan Tsunami Pasifik ngelingake potensi gelombang tsunami mbebayani minangka 3ft (1m) ing sadawane pesisir Belize, Cuba, Honduras, Mexico, Jamaica, lan Kepulauan Cayman. Gelombang tsunami 0.4 kaki (0.11 meter) resmi diamati ing George Town ing Kepulauan Cayman. Gelombang tsunami ora diamati ing Jamaika utawa Republik Dominika, lan bebaya tsunami sing dilewati ing wayah sore ing wayah sore nalika sore.

Januari 19 2020

Coronavirus ing China

Ing tanggal 31 Desember 2019, kasus pertama saka Coronavirus jinis anyar muncul ing Wuhan, China. Sampeyan dikira dikontrak saka dipaparake kewan ing pasar panganan laut lan daging. Wiwit udakara 300 wong wis kena infeksi virus, lan kasus uga dilaporake ing AS, Thailand lan Jepang. Yen sampeyan nembe lelungan menyang Wuhan utawa wilayah sing dianggep ancaman, njaga jarak sampeyan saka wong liya, tutup kabeh batuk lan wahing nganggo jaringan utawa busana, lan cuci tangan kanthi terus. Hubungi dokter langsung. WHO wis rapat tanggal 22 Januari 2020 kanggo ngrembug apa wabah kasebut dadi darurat kesehatan umum saka keprihatinan internasional lan, yen ana, saran kanggo manajemen kasebut.

Januari 13 2020

Gunung Volap Taal nyebar awu cedhak Manila
Panguwasa Filipina nggeserake "total evakuasi" udakara setengah juta wong ing cedhak ibukutha Manila, sawise gunung berapi ngintun abu nganti sembilan mil (14 kilometer) menyang udhara dina Minggu, menehi peringatan babagan "jeblugan letupan"

Januari 12 2020

Biro Seismologi nambah level tandha kanggo Volap Taal
Wisatawan sing duwe rencana ngunjungi Filipina utawa saiki ana ing negara kasebut kudu ngerteni prilaku gunung berapi saka gunung berapi Taal, sing ana 37mi (60km) sisih kidul Manila ing pulau Luzon. Dina Minggu, 12 Januari 2020, birokrasi seismologi negara nambah level tandha kanggo gunung geni Taal nganti level 4 sawise mbuwang uap lan awu.

Januari 8 2020

Pesawat Boeing Ukrainia kacilakan ing Iran
176 wong mati. Korban kalebu 82 wong Iran, 63 Kanada, 11 Ukrainia, 10 Swedia, papat wong Afghan, telung wong Jerman lan telung warga negara Inggris, miturut Menteri Luar Negeri Ukraina

Januari 7 2020

Gempa gedhene 6.4 tekan Puerto Rico

Gempa kasebut, sing udakara jam 4: 24 am, nyebabake gangguan listrik, omah lan bangunan sing rusak banget, lan akeh wilayah ing pulo kasebut tanpa banyu. Saperangan gempa, dumadi ing antarane 4.5 nganti 5.8, wis kedadeyan. Ing ngisor iki ana gempa 5.8, Senin, 6 Januari, sing nyebabake keruntuhan Punta Ventana, aren batu alami sing dadi wisata utama. Gubernur Vasquez nyatakake kahanan darurat. Karibia minangka zona kagempaan aktif, lan kemungkinan luwih kuat, uga potensial tsunami. Cukup disiapake gangguan kanggo rencana plancongan, lan hubungi operator lelungan kanggo ndeleng apa jadwal wis diganti.

Januari 6 2020

Puerto Rico rocked dening lindhu 5.8 gedhene
Gempa sing ngrusak nyebabake Puerto Rico awal Senin, kanthi akeh gempa sing dikarepake. Gempa gedhene 5.8 kedadeyan ing 5:32 am ET, ujare geologi AS. Pusat iki udakara pusat 8 km kidul-kidul ing Indios, Puerto Rico, ing jerone udakara 3.7 mil ing ngisor lemah

Januari 4 2020

Kantor Luar Negeri ngetokake peringatan lelungan Iran lan Irak
Negara-negara sing beda-beda njaluk warga negarane supaya ora kabeh lelungan menyang Irak, ing njaba wilayah Kurdistan, lan ngindhari kabeh nanging perjalanan penting menyang Iran sawise mati Qassem Soleimani.

Januari 3 2020

Wiji liar sing 'bengis' ing Australia saiki bakal luwih elek ing akhir minggu iki.
Ewisawan turis lan penduduk ngungsi ing wilayah Australia ing dina Jumuah amarga suhu panas lan angin sing kuat diarepake bakal ngrusak kahanan liar nalika akhir minggu.

20 2019

Depresi Elsa nesu ing Portugal
Luwih saka 5,400 kedadeyan, biasane tiba ing wit, wis dilaporake ing daratan Portugal wiwit Rebo, sawise cuaca sing ala, miturut National Emergency and Civil Protection Authority (ANEPC) .2 wong wis dilaporake tiwas, tandha tandha isih ana, nganti sabtu tanggal 21 Des.

19 2019

Gelombang panas Australia
Kabeh wektu suhu rekaman tugel maneh. Kahanan darurat wis diisytiharkan ing New South Wales, Australia, amarga wedi karo gelombang panas sing mecah rekaman bakal ningkatake krisis grumbulan negara.

11 2019

Australia wis ditrapake kanggo musim geni semak panas ing musim panas iki
Musim panas iki, Australia wis disetel kanggo musim geni grumbulan sing kuat. Wiwit wiwitan musim rimba grumbulan 2019 Australia, 2.9 yuta hektar wis ngobong ing negara-negara pesisir wétan New South Wales lan Queensland - hektar 200,000 wis ngobong ing Queensland, lan 2.7 yuta hektar ing NSW. Ora angel ngerteni sepira kerusakan sing dialami dening kebakaran, nanging ing taun 10 Desember 2019, nem wong tiwas lan luwih saka omah 680 wis rusak ing New South Wales. Dene kaya kabeh negara kobong, dudu. Sydney, lan wilayah kutha liyane sing ora gandhengane karo wilayah pesisir, aman. Nanging kudu dingerteni nalika lelungan antara kutha, kebakaran bisa nyebabake ditutup dalan. Yen sampeyan lagi lelungan menyang Australia ing musim panas, priksa manawa rencana sampeyan fleksibel. Api nyebar kanthi cepet, lan kadhangkala bisa uga kobongan kasebut nyebabake tutup dalan gedhe tanpa menehi peringatan. Download aplikasi Fires Near Me, lan elinga tingkat bebaya geni. Yen dalan ditutup, bus wis direncanakake utawa sepur dibatalake, sampeyan kudu ngenteni nganti dalan bakal dibukak maneh

9 2019

Letusan gunung berapi ing Pulo Putih
Whakaari / Pulo Putih yaiku New Zealandgunung geni paling aktif, lan ora ana bebaya nalika Senin, 9 Desember 2019. Pulo iki ana 29mi (48km) ing pesisir wétan Pulo Lor, ing Teluk Pinggir. Paling pungkasan njeblug ing 2001. Nalika ana jeblugan, wong 47 lagi ana utawa cedhak pulau kasebut. Enem wong wis dikonfirmasi mati, wolung wong sing ilang, lan 31 ana ing rumah sakit. Yen sampeyan ana ing Pulo Lor cedhak Teluk Teluk, polisi menehi saran manawa awu gunung bisa mbebayani kesehatan utama.

6 2019

Ngukur wabah ing Samoa

Pamrentah Samoa nyatakake negara darurat sawise kematian 62 ana hubungane karo campak. Wates kanggo rapat umum, lan sekolah wis ditutup. Ana kematian 54 kalebu bocah sing umur papat utawa luwih enom, lan luwih saka kasus 4,000 wis dilaporake wiwit wabah kasebut diwiwiti ing Oktober 2019. Yen sampeyan lagi lelungan menyang Samoa, mula sampeyan kudu vaksinasi. Babagan utami ing Samoa pulo, ing ngriku sapratelonipun populasi 200,000 mboten divaksinasi. Gejala sing kalebu kalebu demam, ruam abang, kesel, irung runny lan batuk garing.

5 2019

Bantahan ing France

Atusan penerbangan wis dibatalake lan transportasi liyane bakal diganggu ing Prancis sajrone serangan telung dina, sing diwiwiti ing 5 Desember, 2019. Serangan kasebut bakal mengaruhi lelungan udhara, sepur, Paris Metro lan layanan feri. Staff wis mlaku-mlaku protes ing Menara Eiffel, sing uga wis ditutup. Yen sampeyan mlaku-mlaku ing Prancis ing wektu iki, tetep adoh saka demonstrasi utawa demonstrasi politik, ngindhari akeh wong sing bisa dianggep kanthi kasar, lan disiapake gangguan ing jadwal sampeyan.

3 2019

Typhoon Kammuri

Typhoon Kammuri (lokal dikenal minangka Typhoon Tisoy) wis nggawe landfall ing Philippines lan samesthine bakal nglacak ing Filipina Tengah lan Luzon kidul ing jam 24 sabanjure. Sadurunge tengah wengi dina Senin 2 November 2019, luwih saka wong 200,000 wis diungsi. Penerbangan wis dibatalake, lan para turis kudu nyana penundaan lan gangguan kanggo rencana lelungan sajrone seminggu

November 30, 2019

Pamilihan umum ing Nepal

Ing November 30, 2019 ana pamilihan umum ing Nepal. Pemilu dianakaké kanthi tentrem, senadyan telung jeblugan skala cilik sing dilaporake cedhak stasiun pemilihan. Ora ana sing lara. Sajrone wektu pemilihan ing Nepal, kerusuhan sipil lan demonstrasi politik bisa uga muncul.

November 26 2019

Gempa skala 6.4 nggegirake Albania

Babagan kasebut mudhun lan njejeri wong-wong sing kepepet ing njerone rubuh. Paling ora nem wong mati

November 25 2019

Badai kanggo ngganggu lelungan Thanksgiving ing sisih kulon lan tengah USΑ.

Mayuta-yuta Amerika bakal udan, salju, angin, lan badai abot.

November 22 2019

Riviera Prancis ing tandha cuaca
Riviera sepisan maneh ngadhepi udan deres lan badai bengi (Jumuah) lan sesuk (Setu). Meteo Prancis nerbitake tandha Oranye, yaiku level paling dhuwur nomer telu saka papat level tandha, kanggo udan gedhe, banjir lan ribut.

Bantahan ing Kolombia
Para demonstran tindak menyang lurung-lurung ing ibukutha Kolombia, Bogotá, tanggal 21 November, 2019, frustasi amarga rundingan perdamaian 2016 sing alon karo pemberontak FARC, lan kanggo protes marang pamrentah saiki. Bantahan kasebut umume tentrem nganti pertembungan bubar cedhak bandara Bogotá antara demonstran lan polisi huru hara.

November 21 2019

Ngukur wabah ing Samoa
Pamrentah Samoa nyatakake negara darurat sawise kematian 15 ana hubungane karo campak. Wates kanggo rapat umum, lan sekolah wis ditutup. Siji bocah diwasa lan 14 wis tiwas, lan luwih saka kasus 1,000 wis dilaporake. Yen sampeyan lagi lelungan menyang Samoa, mula sampeyan kudu vaksinasi.

November 18 2019

Air Canada ngetokake tandha-tandha lelungan kanggo Montreal, Toronto, Ottawa

"Penerbangan bisa ditrapake salju salju lan watesan kontrol Lalu Lintas udara"

November 15 2019

Hong Kong Bantahan ganas mundhak mengaruhi bisnis lan transportasi umum
Peringatan saran perjalanan 2 level

November 14 2019

Banjir ing Venice
Venice wis ngrekam banyu 6.1ft (1.87m) sawise dina udan deres. Iki minangka level banyu paling dhuwur sing direkam wiwit 1966 nalika 6.3ft (1.94m sing ngalahake). Banjir nyebabake kerusakan jutaan Euros, khusus kanggo St Marks Basilica sing mung banjir kaping enem ing taun 900. Yen sampeyan lelungan menyang Venice enggal, tetep berita karo berita lokal lan ngerti cuaca sing ala bakal diramalake.

November 12 2019

Gangguan sipil ing Bolivia amarga ketegangan politik
Bolivia ngalami kerusuhan sipil sawise referendum sing gagal, sing nyebabake demonstrasi anti-pemerintah ing saindenging negara. Ketegangan politik lan sosial nyebabake risiko serius kanggo safety pribadi yen sampeyan lagi mlaku ing Bolivia. Éwadéné ana wong akeh sing padha nglumpuk ing kutha, amarga iki bisa uga ora kliwat. Adoh saka demonstrasi utawa demonstrasi.

November 11 2019

Kondisi geni bencana ing NSW, Australia
Kebon wis ngrusak omah 150 lan mateni telung wong ing NSW sajrone akhir minggu bencana saka bushfires ing pesisir wétan Australia. Angin lan suhu sing cedhak karo 104ºF (40ºC) diramalake nalika dina Selasa 12 November 2019 ing wilayah Greater Sydney lan Greater Hunter, kalebu wilayah Pagunungan Biru lan Pantai Tengah.

November 8 2019

Perjalanan 3 -Reconsider Perjalanan menyang Bolivia
Demonstrasi, serangan, blokir dalan lan martsa.

November 4 2019

Tingkat 4 - Aja Perjalanan menyang Siria
Terorisme, kerusuhan sipil, penculikan, konflik bersenjata.

Oktober 28 2019

Wildfires ing California: darurat statewide nyatakake

Angin kenceng wis nyebar wildfires ing Lor lan Kidul California, ngrusak omah lan tanah, lan meksa wong 185,000 ngungsi. Ana blackout ing Northern California amarga Pasifik Gas & Electric Co mati listrik nganti rong yuta wong kanggo ngindhari kebakaran luwih akeh amarga garis listrik listrik sing tiba. Angin kenceng dikira bisa nganti Rebo, dadi luwih penting sampeyan ngrungokake saran petugas pemadam kebakaran, lan tetep anyar karo laporan berita lokal.

Oktober 22 2019

Bantahan ing Barcelona

Wisatawan kudu waspada protes ing Barcelona sing wis dadi kasar. Para demonstran tindak menyang lurung-lurung sawise ngukum sangang pimpinan pemisah Catalan dituntut amarga penyalahgunaan referendum kamardikan ing Oktober 2017. Pimpinan kasebut wis ngukum ukara penjara 13 taun sing dawa, sing nyebabake panyengkuyunge.

Oktober 21 2019

Kerusuhan ing Chili amarga ketimpangan pendapatan

Pamrentah Chile wis ngumumake negara darurat ing negara kasebut. Kerusuhan sing ganas bubar ing akhir minggu ing Santiago lan kutha-kutha utama liyane, amarga protes marang ketidaksetaraan penghasilan lan kenaikan biaya transportasi ora dikendhaleni.

Oktober 10 2019

Negara darurat babagan subsidi bahan bakar ing Ekuador

Ekuador nyatakake negara darurat amarga protes rega bahan bakar sing bubar sawise keputusan presiden Ekuadori kanggo mungkasi subsidi kanggo bahan bakar sawise taun 40. Harga diesel lan bensin samesthine mundhak kanthi dramatis. Penting para turis ngerti babagan kahanan kasebut, lan tetep gaul supaya ora nemoni masalah. Ing tahap iki, ora ana peringatan resmi, nanging ana kiriman lan serangan transportasi sing signifikan.

Topan Hagibis ing Jepang

Taufan Hagibis Super dikira bakal udan lan udan saka 120mph udan deres Japan, kanthi sikep cedhak 149mph. Yen sampeyan ana ing Jepang kanggo Piala Dunia Rugbi, ngobrol karo staf akomodasi utawa operator wisata babagan rencana darurat lan lokasi papan perlindungan typhoon yen sampeyan kudu golek papan perlindungan.

September 28 2019

Bantahan ing Hong Kong

Bantahan direncanakake kanggo akhir minggu ing 28 September lan preian umum 1 Oktober Day. Aja adoh saka para demonstran. Aja ngerti gangguan nalika rencana plancongan utawa nyana lalu lintas sing signifikan yen sampeyan mlaku-mlaku Hong Kong ing tanggal kasebut.

September 23 2019

Raksasa lelungan Thomas Cook mandheg dagang

150,000 Inggris kira-kira ing luar negeri nunggu repatriasi. Priksa rencana perjalanan sampeyan yen dipesen liwat Thomas Cook.

September 21 2019

Gas luh murub ing Mesir

Gas luhung dipecat kanggo nyebarake para demonstran ing Mesir, ing sawetara demonstrasi pisanan wiwit Presiden Abdul Fattah al-Sisi njupuk daya ing 2014. Atusan wong Mesir ngisi Dataran Tahrir ing Kairo - situs utama Revolusi Mesir 2011 - nuntut mundur dheweke. Demonstrasi uga dilaporake ing panggonan liya ing saindenging negara. Ana sawetara penangkepan, nanging wong liya tetep ana ing dalan.

Bus bom mateni wong 12 ing kutha Kerbala Irak

Pengebom bus mateni paling ora ana wong 12 lan nandhang lara liyane ing dina Jumuah cedhak kutha suci Irak, Kerbala, kidul Baghdad, pratelan saka layanan keamanan Irak ujar. Serangan kasebut ing sisih kidul Irak Islam ing sisih kidul Irak wis jarang kedadeyan ing taun-taun kepungkur, utamane sawise kalah wilayah ing Negara Islam ing Irak ing 2017 lan dalan-dalan para pendeta al Qaeda ing pertengahan 2000.

September 9 2019

Bushfires ing Queensland Australia

Pesisir Pantai Peregian lan Pantai Marcus wis dikandhani supaya pindhah menyang arah sisih lor menyang Noosa.

Typhoon Faxai

Typhoon Faxai mandheg ing Jepang, nggawa angin gedhe lan udan deres, nyebabake banjir lan banjir sistem transportasi ing Tokyo. Yen sampeyan ana ing Jepang, tetep gandheng karo laporan berita lokal lan ngawasi kahanan kasebut.

September 1st 2019

Badai Dorian minangka badai Kategori 5

Hurricane Dorian neges dadi badai Kategori 5 sing kuat nalika ngoyak Bahamas Minggu esuk kanthi angin maksimum 185 mph. Luwih saka 20 yuta Amerika bisa ngrasakake dampak badai ing sawetara dina.

Agustus 24 2019

Wildfires ing Indonesia

Cedhak hot spot 700 wis dikenal ing wilayah sing rawan geni ing Sumatra Kalimantan lan Kepulauan Riau.

Agustus 23 2019

Wildfires terus nesu Brasil 's rainforest Amazon. Loro negara ing Amazon wis nyatakake negara darurat: Acre lan Amazonas.

Kabeh artikel saka