trivia

September 2020

  • Istana Mysore nampilake lawang rosewood kanthi ukiran rumit lan langit-langit sawetara kanthi karya gadhing hias, patung marmer, koleksi karpet lan lukisan saka anggota kulawarga kerajaan kasebut.
  • Wiwit taun 1960-an, Kourou wis misuwur amarga Guiana Space Center.
  • Paling apik diterangake minangka "pos", siji-sijine pemandangan ing Stung Treng yaiku nyawang srengenge surup lan munggah ing lanskap.
  • Greja Boyana ing abad kaping 14 ing Sofia ngemot sawetara mural sing apik banget lan ana ing kebon kasebut ing Daftar Warisan Dunia UNESCO.
  • Ing Cologne sampeyan bisa ngunjungi museum coklat.
  • Saliyane watesan antarane negara sing cocog, bisa uga ana wates utawa titik kontrol ing negara sing bisa dianggep minangka sawijining negara.
  • Sawetara ahli geologi percaya yen Kata Tjuta bisa uga monolith ngluwihi ukuran Uluru, nanging bisa ngrusak sawetara watu sing kapisah.
  • Kuta wis suwe mandheg ing rute backpacking Banana Pancake Trail klasik ing Asia Tenggara.
  • Pusat Nasional Steinbeck ing Salinas duwe pameran babagan penulis John Steinbeck, karyane, lan urip ing California Coast.
  • Tanduk Moi Avenue ing Mombasa, dibangun ing taun 1956 kanggo nyambut Putri Margaret, sing lagi ngunjungi.
  • Woodstock (Ontario) dikenal minangka Ibu Kota susu Kanada lan promosi dadi "Kutha sing Ramah".
  • Pamicara nganggo basa Inggris cenderung nemokake kabeh babagan kesusu sing ana ing Hongaria, kalebu sawetara swara lan tata bahasa aglutinatif.

Agustus 2020

  • Istana Mysore nampilake lawang rosewood kanthi ukiran rumit lan langit-langit sawetara kanthi karya gadhing hias, patung marmer, koleksi karpet lan lukisan saka anggota kulawarga kerajaan kasebut.
  • Wiwit taun 1960-an, Kourou wis misuwur amarga Guiana Space Center.
  • Paling apik diterangake minangka "pos", siji-sijine pemandangan ing Stung Treng yaiku nyawang srengenge surup lan munggah ing lanskap.
  • Kalsium karbonat (uga dikenal minangka travertine) lan watu gamping menehi Pamukkale keputihan lan nggawe kolam.
  • Ing Pusat Pembelajaran lan Pelawat Amoskeag ing Manchester, New Hampshire sampeyan bisa njelajah Kali Merrimack kanthi cara akeh.
  • Naypyidaw minangka proyek konstruksi sing rada rahasia dening junta militer sing mrentah ing wiwitan taun 2000an.
  • Menara Lawas Sears ing Far West Side ing Chicago minangka bangunan komersial paling gedhe ing donya.
  • Annan nganakake warisan produksi munisipal WWI, umpamane Porridge Iblis digawe ing kene.
  • Concepción nduwe telung museum sing masing-masing minangka sejarah sejarah Paraguay.
  • Sampeyan ora diidini mlebu ing Istana Seif ing Kutha Kuwait, nanging isih narik kawigaten lan ndeleng kebon kraton sing akeh banget.
  • Bonaire duwe nyilem pesisir kelas donya, akeh banget, lan saéngga cocog kanggo pamula, utawa para penyelam sing berpengalaman sing pengin nyilem independen.
  • Machines de l'Ile ing Nantes minangka pameran kewan mékanis kalebu Gajah Agung sing bisa ditunggangi.
  • Climbing Dunn's Falls Falls ing Ocho Rios ing ranté manungsa minangka salah sawijining obyek wisata sing paling misuwur ing Jamaika.
  • Sanajan dadi panganan khas Yurihonjo, kuah kiritanko lan iwak hatahata mung ditawani ing sawetara restoran ing saindenging kutha, sanajan bisa tuku ing akeh toko hadiah.
  • Daugavpils luwih diwenehi awak banyu tinimbang kutha-kutha liyane ing Latvia; ana 15 tlaga, 8 kali lan akeh laladan kali.
  • Sadurunge nyandhet nyebarake lelungan udara, nyebrang trans-lautan kanthi kabutuhan gumantung ing kapal sing ngrampungake segara sing dhuwur.
  • Diwenehi dening mesas rock abang, Grand Junction minangka bagean penting ing Negara Anggur Colorado.
  • Museum birery ing Saint-Denis darmabakti kanggo Reunion sing misuwur ing Bière Dodo.
  • Minangka kutha sing cukup anyar, Murmansk duwe sawetara pandelengan nyata saka patung "Alyosha" raksasa.
  • Bandara Internasional Soekarno-Hatta duwe lapangan golf 18-bolongan dhewe.
  • Gijón urip ngadhepi segara, sing ora ana ing geografi lan kegiatane.
  • Bamberg dikandhakake wis dibangun ing pitung bukit lan kanthi mangkono uga diarani minangka "Roma Prancis".
  • Kaya ecotourisme, agritourisme fokus ing lelungan sing kurang pengaruh lan nguatake komunitas lokal, sosial lan ekonomi.
  • Balai kutha Santiago de Cuba yaiku Castro ngumumake kamenangan ing 1959.
  • Nunggang bus Transperth gratis ing Perth tengah.
  • Bentenane sing ditandai ana ing antarane Sinhala.
  • Nasoteket ing Lund minangka koleksi irung sing nate saka sawetara warga Swedia sing misuwur.
  • Asylum Trans-Allegheny Lunatic Asylum ing Weston, West Virginia, minangka bangunan batu karang pasir paling gedhe nomer loro ing donya.
  • Jeneng Inggris Pulo Paskah ngelingake panemuan Eropa dening kapal eksplorasi Walanda nalika dina Minggu Minggu 1722.
  • Sawise disebut "Taman Kota India" lan "Pensioner Paradise", para nabi kasebut ora ditrapake ing Bangalore modern.
  • Dún Aonghasa ing Inis Mór minangka bètèng prasejarah wiwit taun 1000 SM, ing pinggir tebing 100 m langsung mlebu ing Samodra Atlantik.

Juli 2020

  • Luwih saka patang puluh lima Rute sejarah 66 ing AS tetep driji (sanajan ora mesthi ditandhani kanthi apik) minangka koleksi dalan raya lan dalan lokal.
  • Palazzo Regio ing Cagliari minangka papan pameran wakil kerajaan nalika abad kaping 14.
  • Segara kasar ing pinggir pesisir kidul Semenanjung Yorke nyebabake akeh kapal baline, mulane wilayah iki nduwe nomer mercusuar.
  • Bir minangka kutha gunung cilik ing sisih lor Himachal Pradesh kanthi komunitas Tibetan sing gedhe lan mapan.
  • Moyobamba dikenal minangka Kutha Anggrek.
  • Taman Nasional Kayu Munding minangka papan empon sing paling gedhe ing donya.
  • Ibukutha lan pusat administratif Greenland, Nuuk nduwe udakara udakara 15000 jiwa, yaiku seprapat saka populasi pulo kasebut.
  • Sajrone udakara rong puluh dina ing Mei 1945, apa sing ngaku minangka pamrentah pungkasan Jerman Nazi lungguh ing Flensburg.
  • Lemnos udakara udakara satus pesisir sing sumebar ing saindenging pulo.
  • Gateway Mall ing Salt Lake City dibangun minangka bagean saka pembangunan kutha sing akeh ing tim ing Olimpiade ing mangsa 2002.
  • Museum Nasional Antigua lan Barbuda mapan ing Gedung Pengadilan Lama Saint John.
  • Les Almadies ing Dakar minangka ujung paling kulon saka bawana Afrika.
  • Alivaria Brewery, sing mbarep ing Minsk lan paling gedhe ing Belarus, bisa dibukak kanthi wisata sing uga kalebu ngicipi bir.
  • Dibangun minangka menara penjaga, Tour des Sorciers (menara Witches ') ing Sion mengko digunakake kanggo pitakonan babagan para tukang sihir sing dituduh nyiksa, mula entuk jeneng.
  • Galeri Seni Winnipeg minangka galeri paling tuwa ing Kanada, lan nampilake seniman Manitoban, Kanada, lan internasional lan koleksi Inuit Art sing akeh.
  • Plaza Independencia, alun-alun utama kutha minangka titik wiwitan sing paling apik kanggo njelajah ing kutha Mendoza.
  • Carolina Beach ora mung kutha pantai sing biasa - uga salah siji saka sawetara papan sing bisa ndeleng flytraps Venus sing langka ing alam bébas.
  • Perjalanan ruangan duwe sejarah sing dawa kaya sing umume negara-negara utama ing bumi, saiki ditampilake ing museum lokal.
  • Kuil Pao Jiue Taichung duwe "Buddha gedhe".
  • Museum Æbelholt Kloster ing Hillerød duwe pameran babagan riwayat medis saka tatanan Augustinian, kalebu taman kanthi obat-obatan medis, lan sawetara 300 kerangka ditampilake.
  • Dalan Brasil bisa beda-beda kanthi dramatik saka kutha lan kutha, sanajan ing njero kualitas, babagan kualitas.
  • Lurz Philharmonic Artur Rubinstein minangka philharmonic paling tuwa nomer loro ing Polandia.
  • The Shaker Village of Pleasant Hill ing sanjabane Harrodsburg minangka komunitas Shaker sing wis dipulihake paling gedhe ing Amerika, kanthi 34 bangunan sing wis dibalekake maneh lan 3,000 hektar.
  • Zimbabwe duwe 16 basa resmi.
  • Kebon Botani Bogor didegaké ing taun 1811 minangka kebon pribadi Sir Stamford Raffles, sing dadi pendiri Singapura.
  • Saiki kutha sing luwih saka 700,000 pedunung lan tujuan turis Karibia sing misuwur, Cancún ora ana sadurunge taun 1970-an.

Juni 2020

  • Pulo Själö caket Nagu Kyrkbacken, nuli manggon ing koloni kusta, banjur dadi rumah sakit jiwa, saiki dadi lembaga riset lan nampani pengunjung.
  • Dalan Samudra Spanning lan madhep pantai kutha, Narragansett Towers sing isih ana ing Casino Narragansett Pier.
  • Yen Tokyo minangka ibukutha Jepang, bisa uga sing ngarani Osaka minangka ibukutha anti-ibukutha.
  • Jajanan lokal ing Halifax kalebu donair Halifax, podge, polong blueberry lan pepperoni goreng jero.
  • Ing Sighișoara, sampeyan bisa ngunjungi omah ing ngendi Vlad Țepeș "The Impaler" (aka "Dracula") lair.
  • Sajrone khareef (musim panas) lan Festival Salalah taunan, para pengunjung padha menyang wilayah Salalah kanggo uwal saka suhu panas ing papan liya ing jazirah Arab.
  • Ing Invercargill kutha ngarep motorcyclist setting rekaman Burt Munro, ana akeh museum bermotor.
  • Lac Municipal minangka banyu mung banyu nyata ing Yaoundé lan papan liya supaya bisa loloh saka gangguan kutha.
  • Bad Nauheim minangka kutha spa ing Hesse sing ngaku utamane yaiku Elvis Presley manggon ing kana sajrone militer.
  • Ana akeh bangunan Art Nouveau ing Nancy.
  • Kakaisaran Portugis minangka, utawa salah sawijining kerajaan kolonial sing paling dawa.
  • Sawise dadi papan pamburu kanggo royalti Nepali, Rizab Hidupan Liar Parsa ing njaba Birgunj saiki dadi papan perlindungan lan taman nasional.
  • Parque de las Iguanas ing Guayaquil minangka papan kanggo ratusan iguanas sing apik.
  • Saka dek pangamatan menara Puijo ing Kuopio sampeyan duwe tampilan sing nggumunake liwat lakelands tanggane.
  • Wilayah ski ski Creek ing Pagosa Springs paling salju ing Colorado kanthi rata-rata 465 inci saben taun.
  • Museum Sejarah Alam Nasional ing Luanda nindakake tugas sing ora bisa ditampilake kanggo nampilake akeh organisme sing ana ing omah lan saiki dienggoni Angola saiki.
  • Layanan ril kecepatan kanthi kapisan yaiku Shinkansen Jepang (Shinkansen 0 seri), wiwit layanan ing taun 1964.
  • Bathi ing Kaunas City Hall nduwe museum keramik ing kutha kasebut.
  • Gelombang ngengingi gisik Strahan, Tasmania bisa uga ngliwati kabeh saka Patagonia ing Amerika Kidul.
  • Spesialisasi kuliner ing Heligoland kalebu lobster, cakar, kangkang, udang, herring lan jinis panganan laut lokal.
  • Dening warga lokal, ing basa Portugis, kutha Recife asring diarani karo artikel, minangka "Karang".
  • Wisatawan jangka panjang bisa kejut budaya mbalikke nalika pungkasane mulih.
  • Sanajan asring isin ora duwe sejarah, hub teknologi cepet saka Shenzhen duwe sawetara desa tradisional sing dijaga.
  • Separo Rusia saka Terusan Saimaa disewakake dening Finland sing padha karo bekas pajakan AS ing Zona Terusan Panama.
  • Slogan Boring, Oregon minangka "papan sing paling apik kanggo urip."
  • Malecon ing San Carlos bisa ditemokake sajrone udakara 10 menit, nanging sampeyan mesthi bisa seneng sore sing puguh nalika cuaca sing cerah ing srengenge lan srengenge minangka pemandangan sing bisa dideleng.
  • Perjalanan liwat dharatan saka Buenos Aires menyang Machu Picchu nyabari gunung sing gundhul-gundul lan gurun sing pas.
  • Landskap ing tebing, gunung abang, lan guwa sing apik banget, Danxiashan isih durung dikenal karo turis internasional.
  • Barang sing bakal dituku ing Mae Salong yaiku tèh oolong lokal sing apik sing ditandur ing kebon kabeh.
  • Diadeg ing taun 1635 minangka garison ing jaman Spanyol, Benteng Pilar ing Zamboanga dadi ruangan terbuka udara saiki.

Bisa 2020

  • Prague minangka kutha kreteg, katedral, menara sing diisi emas lan omah gereja, sing wis diilon ing permukaan Kali Vltava sing diisi udakara luwih saka sepuluh abad
  • Pulo cilik Xiaoputuo mung cukup gedhe kanggo nahan candhi Buddha sing ana.
  • Bossier City, bebarengan karo Shreveport, minangka salah sawijining dolanan daerah ing wilayah Ark-La-Tex.
  • Whakatane minangka salah sawijining kutha paling srengenge ing Selandia Baru.
  • Air mancur ing Piazza di Spagna ing Roma mengeti kapal sing biyen rampung ing alun-alun nalika banjir kali Tiber.
  • Bhaktapur Durbar Square minangka jabatan kraton ing Nepal sadurunge taun 1769.
  • Museum Angkatan Bersenjata Sultan ing Muscat dipasang ing bangunan sing dibangun ing 1845 minangka omah musim panas kerajaan.
  • Eksterior kanthi wadi saka Bodiam Castle ing njaba Robertsbridge wis digunakake ing pirang-pirang film sing misuwur, kalebu telusuran Monty Python kanggo Holy Grail.
  • Kuil Senhime ing Himeji minangka siji-sijine kuil ing Jepang sing ana gandhengane karo istana.
  • Tupelo minangka kutha ing Northeast Mississippi sing paling dikenal amarga dadi papan kelairan ing Elvis Presley.
  • Potosí udakara 4,000 meter ing sadhuwure segara, minangka salah sawijining kutha paling gedhe ing donya
  • Llotja de la Seda (ijol sutra) ing Valencia dianggep minangka salah sawijining bangunan Gothic sekuler sing paling penting ing Eropa.
  • Museum Perikanan lan Maritim ing Esbjerg nampilake pesisir Laut Lor loro saka sudut pandang alam lan ekonomi.
  • Kastil Cape Coast minangka salah sawijining sawetara pekarangan Warisan Donya UNESCO ing pesisir kidul Ghana.
  • Pasifik Railway lan Kanada Nasional intersect ing Portage la Prairie, dadi papan sing apik kanggo africionados rute kanggo ndeleng sepur.
  • Nalika Kakaisaran Romawi asale ing Italia lan terus tekan wilayah iki ing wektu sing paling suwe, umume sisa-sisa sisa ditemokake ing saindenging kali.
  • Kuil Bodaiji ing Gunung Osore dibangun sekitar pirang-pirang bolong gunung berapi ing kabeh jinis sing ora biasa saka kuning kenari nganti abang getih.
  • Mung turis 400 sing diidini menyang Pulau Lord Howe sawayah-wayah.
  • Bandara Internasional McCarran ing Las Vegas minangka salah sawijining bandara ing saindenging jagad sing duwe mesin slot ing njeron.
  • Bangunan Pemerintah Lawas ing Wellington minangka bangunan kayu paling gedhe ing Hemisphere Kidul lan nomer loro paling gedhe ing donya.
  • India duwe sapi luwih akeh tinimbang negara liya ing saindenging jagad, lan susu lan produk turunan digunakake ing macem-macem panganan, minuman lan panganan cuci mulut India.
  • El Centro minangka kutha Amerika sing paling gedhe sing ditrapake ing ngisor segara.
  • Kreta Katedral Vilnius nuduhake bagean salib Vilnius ing salawase jaman, mula kudu dideleng.
  • Kutha sing direncanakake, Chandigarh dibangun minangka kutha "Sun, Spasi lan Verdure", kanggo ngrampungake fungsi dhasar kanggo nggarap, urip, lan ngurus awak lan semangat.
  • Ven paling dikenal minangka situs observatorium astronomi jaman Renaissance sing dibangun dening Tycho Brahe.
  • Gampang diganggu New York's Times Square; Malah ing kutha pencakar langit gedhe lan landmark terkenal, cemlorot wengi ing Teater Distrik ngluwihi kabeh sing ana ing sekitar.
  • Nalika Kuala Lumpur luwih akeh saka alas beton dibandhingake karo bagean liya ing negara iki, mula isih gampang dicedhakake.
  • Botol House ing Ganja dibangun 48,000 botol lan kanggo ngurmati prajurit Perang Dunia II sing ora mulih.
  • Museum Angkatan Bersenjata Ghana ing Kumasi biasane duwe informasi lan artefak sing ana gandhengane karo Perang Inggris-Asante.
  • Pameran sorotan Museum Sejarah Buryatia ing Ulan Ude minangka buku langka sing digambar saka abad kaping 17 babagan obat Tibet.
  • Ing St. Louis, sampeyan bisa ngunjungi Hall of Came Hall of Fame.

April 2020

  • Cuc Phuong National Park minangka taman nasional paling gedhe ing Vietnam lan salah sawijining situs biodiversitas sing paling penting ing negara kasebut.
  • Iki bisa uga diarani bal-balan "aturan Australia", nanging kutha sing ngatur game kasebut yaiku Melbourne.
  • Penyakit ing dhuwur iku bebaya banget kanggo gunung dhuwur, lan moderat bebaya kanggo olahraga gunung lan nalika mabur menyang kutha sing paling dhuwur.
  • Kekhususan Chorley yaiku Chorley cake, jajan manis tipis, digawe karo currants ing pastry shortcrust.
  • Museum Railway Asturian ing Gijón nampilake stok gulung biasane saka papan indhustri industri pertambangan batubara lan produksi baja.
  • Kekhususan kuliner ing Durban yaiku roti tawar, roti seprapat sing dienggo lan diisi kari sing dipilih.
  • Kuil Nan Tien ing Wollongong minangka candhi Buddha paling gedhe ing Hemisfer Kidul.
  • Ing Kurashiki, sampeyan bisa ngunjungi museum jins lan museum seragam sekolah.
  • Polson ing sisih kidul kidul Flathead Lake, tlaga banyu segara alami paling gedhe AS ing sisih kulon Mississippi.
  • Ing njaba Baku sampeyan bisa ndeleng lapangan pompa minyak sing misuwur saka pambukaan gambar James Bond Gambar Donya Ora Cukup.
  • Naarden minangka kutha cilik sing dikepung dening benteng abad kaping 17, sing paling apik sing dilindhungi ing Eropa.
  • Museum Regalia Royal ing Bandar Seri Begawan nampilake aksesoris kraton sing dienggo sajrone koronasi, lan sawetara reproduksi, uga hadiah sing ditampa dening Sultan.
  • Stasiun McMurdo minangka stasiun Antartika sing paling padhet ing musim panas lan ana ing papan transportasi kanggo anggota komunitas ilmiah ing bawana kidul.
  • Balai kutha Aarhus dianggep minangka salah sawijining sorotan arsitektur Denmark.
  • Ing Peringatan Revolusi ing Timisoara, sampeyan bisa sinau babagan pitung dina sing suwene nalika Romania nggulingake pamrentah komunis ing taun 1989.
  • Yangshuo misuwur amarga pemandangan sing apik, gunung sing apik, kali, guwa, lan kuil uga kafe lan bar mburi.
  • Iklim saka Salt Lake City banget musiman.
  • Nalika nggawe pesenan penerbangan luwih awal, iku ora njamin rega sing paling murah.
  • Toulouse Capitale minangka bangunan bata-bata sing apik banget ing gaya Neoklasik, sing ngluncurake ing alun-alun Dataran Capitole.
  • Terowong sepur Maliguda ing sisih lor Koraput minangka trowongan gauge amba sing paling dhuwur ing India.
  • Sawise digunakake dening kapal asing kanggo navigasi Kali Senegal lampu omah Gandiol terus dijaga kanggo para nelayan lokal lan penyayang mercusuar.
  • Ing Havana, Malecón yaiku warga lokal menyang pesta ing akhir minggu.
  • Württembergisches Landesmuseum ing Stuttgart minangka keturunan langsung saka koleksi anti-lokal lokal sing dibentuk ing taun 1862 dening King Wilhelm I saka Württemberg.
  • Masakan Makasar adhedhasar panganan laut lan regane ing saindenging wilayah
  • Forte dos Reis Magos ing Natal bisa uga paling penting alangan pertahanan Brasil sajrone jaman penjajahan.
  • Nomer 1 nganti 4 duwe telu jinis gender ing Islandia, gumantung saka nomer kasebut nempel ing tembung masculine, feminin, utawa neuter.
  • The didjeridu asale ing Arnhem Land, lan wilayah kasebut uga misuwur ing jagad amarga kesenian Aboriginal sing khas.
  • Trans-Siberian Railway minangka tulang belakang jaringan rél Rusia lan hubungan antara jaringan rél Asia lan Eropa.
  • Diadegake dening Thomas Jefferson, Universitas Virginia ing Charlottesville bebarengan karo omahé sing didaftar minangka situs warisan donya.
  • Chiesa dei Catalani abad kaping-12 minangka salah sawijining sawetara bangunan lawas ing Messina sing slamet saka lindhu ing taun 1908.

Maret 2020

  • Edison-Soo Hydro-electric Power House ing Sault Sainte Marie (Michigan) minangka tanduran listrik terusan paling dawa ing donya.
  • Sajrone 58 taun, Mannheim dadi omah kraton, lan menehi Schiller, kurang, Goethe lan Mozart sawetara wektu.
  • Dundee biyen dadi kutha industri sing surem, misuwur amarga telung j, jute, jurnalisme lan jurnalisme.
  • Diterangake minangka "ngimpi paling nyata lan kasunyatan", saben inci lumahing candhi Lingaraja ing Bhubaneswar ditutupi ukiran sing njlimet.
  • Karamel emas lan ireng dening tukang seni Toledo dikenal ing saindenging Spanyol.
  • Badagry ing njaba Lagos didegake minangka port budak lan uga dikenal kanthi jeneng "Point of Return
  • Bendhulan Ashgabat rampung nalika flagpole paling gedhe ing donya, lan kanthi dhuwur 133 meter (436 kaki) isih dadi salah sawijining sing paling dhuwur.
  • Saiki taman, Howard Watson Trail ing Sarnia minangka tilas jalur sepur sing ngliwati kombinasi kutha lan deso
  • Taman Guo Zhuang ing Hangzhou minangka salah sawijine karya kebon Taman Jiangnan (wilayah ngisor Kali Yangtze) amarga lingkungan sing ora cocog lan ruang kebon sing diurus kanthi cerdas.
  • Museum Tasmania lan Galeri Seni ing Hobart nampilake pameran permanen sejarah alami Antartika.
  • Sint-Truiden ana ing tlatah prodhuksi woh Belgia, Haspengouw (Basa Prancis: Hesbaye), lan misuwur amarga pet, apel (Jonagold), lan ceri manis.
  • Banyu teluk ing Glacier Bay lan mlayu nganggo ombak sing gedhe banget ing wilayah, sing bisa owah nganti 25 kaki sajrone sajrone nem jam.
  • Mesjid Agung Chennai minangka struktur granit abu-abu sing apik banget, sing ora digawe baja lan kayu.
  • Saben wulan April Koryo Mountain Azalea Festival dirayakake ing Incheon, lan akeh wong sing munggah gunung kanggo ndeleng mekar azaleas.
  • Tórshavn didegaké ing abad kaping-10 lan jenengé Thor, déwa guruh lan petir ing mitologi Norse.
  • Gereja paling gedhe lan siji paling tuwa ing Bratislava, Katedral St. Martin minangka gereja koronasi saka sawetara raja Hong Kong.
  • Jerash ora nate dikubur dening gunung berapi, nanging kadang-kadang diarani kliru "Pompeii Timur Tengah".
  • Idaho Falls nampilake Museum Idaho, khusus kanggo sejarah negara lan nampi pameran wisata sing misuwur.
  • Casablanca minangka salah sawijining kutha ing Maroko kanthi jaringan trem.
  • Wong Yunani nganggep kutha Yunani minangka gourmet - iki nuduhake keahlian lokal sing apik banget lan ana ing warung-restoran ouzo sing murah lan luwih seneng tinimbang ngombe panganan utawa macem-macem restoran manca.
  • Perayaan Nauryz ing Shymkent ing pungkasan Maret minangka salah sawijining sing paling gedhe ing Kazakhstan.
  • Piring nasional Guyana yaiku kembang lada, daging babi sing wis umpan alon (utawa daging liyane), mrico abang (kapicum), kayu legi lan bijirin.
  • Ing Kapuloan Ogasawara, asring diarani "Galapagos of the Orient", kewan lan tanduran wis ngalami proses evolusi sing unik wiwit pulo-pulo iki ora tau ana hubungane karo bawana.
  • Fethiye bisa uga mung siji-sijine kutha ing saindenging jagad sing sampeyan bakal nemoni sarcophagus ing dalan-dalan.
  • Nalika mlaku-mlaku ing Katedral St George ing Addis Ababa, sampeyan bakal weruh wong sing ndedonga ing sandhinge tembok, nanging ora mungkin sampeyan bakal nemokake mlebu.
  • Ditemokake sadurunge taun 1378, Einbecker Brauhaus minangka salah sawijining pabrik kopi paling tuwa ing donya.
  • Isle Royale minangka ara-ara samun, dadi papan suci kanggo sing kepiye ngrasakake kaping loro, lan dadi tujuan lelungan katelu.
  • Montepulciano entuk kabisan saka digunakake minangka lokasi kanggo film Twilight.
  • Menara Cham Tháp Đôi ing njaba Quy Nhon minangka menara Cham sing paling diakses ing Vietnam.
  • Serbia nggunakake alphabets Latin lan Cyrillic, siji-sijine basa Slavic sing bisa ditindakake.
  • El Camino Real sing bersejarah nyambung 21 misi Spanyol California.

Februari 2020

  • Wit-witan es sing ana ing pinggir Kali Songhua ing Jilin dianggep minangka salah sawijining patang keajaiban alam utama China.
  • Dolores Hidalgo minangka titik wiwitan perang kanggo kamardikan Meksiko saka Kakaisaran Spanyol, lan kutha kasebut ana sawetara museum lan monumen sing gegandhengan.
  • Mlaku-mlaku ing Katedral Notre Dame ing Le Havre, sampeyan bakal weruh kontras sing apik ing antarane katedral abad kaping 15 lan bangunan sing dibangun ing taun 1950 lan 1960 ing saubengé.
  • Sanajan ora nate nemoni papan kanggo awake dhewe, ana sawetara papan sing ana gandhengane karo papan ing bumi.
  • Sawetara kutha ing saindenging jagad duwe sejarah kaya ngono Alexandria; sawetara kutha sing wis nyekseni akeh acara sejarah lan legenda.
  • Tilas omah e-mail lan adat Eckerö dadi gedhe banget kanggo desa kasebut, amarga dibangun minangka simbol Kakaisaran Rusia ing rute surat utama menyang Swedia.
  • Nyayuh motor lan lumayan New Zealand minangka cara sing populer lan santai kanggo ndeleng negara kasebut.
  • Pasar ing Kisumu minangka pasar udara terbuka paling gedhe nomer loro ing Kenya, lan salah siji sing paling tuwa.
  • Placentia minangka ibukutha Prancis Newfoundland ing wiwitan abad kaping-17.
  • California ora duwe masakan sing apik banget, nanging adegan panganan sing luar biasa warna-warna sing ditetepake dening jumlah imigran sing akeh maneka warna latar belakang.
  • Spa ing Belgia dikenal minangka spa "asli", yaiku papan kanggo turis kanggo golek keuntungan kesehatan lan kesejahteraan banyu lan sumber banyu panas.
  • Taman Rajabhakti ing Hua Hin dibangun kanggo ngurmati raja-raja Thailand kepungkur wiwit jaman Sukhothai nganti Royal Chakri saiki.
  • Pendhudhukan Pioneer ing Swan Hill menehi bali maneh saka werna Australias putih, lengkap karo pondokan 1850-an, gerbong ditarik kuda lan pelayaran kali.
  • Musium Mobil Horseless ing Fenelon Falls minangka musiyum khusus ing transportasi pra-1914 lan teknologi mekanik awal.
  • Pasugatan sing digawe karo kentang, sing diarani "roti nomer loro", umume ing Belarus.
  • Pokhara minangka tujuan yoga paling utama ing Nepal lan ana luwih saka tikel mundur yoga.
  • Wilayah Vine City ing Atlanta nduwe konsentrasi paling gedhe saka akademi Afrika-Amerika ing AS wiwit jaman Perang Sipil.
  • Wiwit wiwitan abad kaping 16, kincir angin minangka salah sawijining tandha land ing Mykonos sing diakoni.
  • Keszthely nduwe Museum Balaton nampilake pangembangan tlaga, flora lan fauna lan tinggalane sejarah ing sekitare.
  • Royal Oak minangka papan kanggo Zoo Detroit, sing dikenal minangka salah sawijining zona paling dhuwur ing AS
  • Diadeg ing taun 1730, San Antonio de Areco bangga karo tradhisi gaucho, lan para pengunjung bisa njelajah desa lan cabang sing ana ing sekitare.
  • Kanggo nyilem scuba, sampeyan ora perlu dadi perenang utawa super cocog, nanging sampeyan kudu kepenak ing banyu.
  • Kanggo tampilan Dodoma lan sacedhake apik, tumuju Lion Rock (uga diarani Simba Hill) sisih lor kutha.
  • Tugu Tangan Harmony ing Homigot ing njaba Pohang ana ing sisih wétan Korea Kidul, lan papan sing populer kanggo motret gambar srengenge munggah nganggo driji tangan.
  • Jeneng Helmsdale asale saka Norse Hjalmundal, tegese "Dale of the Helmet".
  • Yeoor Hills ing Thane duwe kapadhetan paling dhuwur ing India
  • Parque Grande José Antonio Labordeta sing akeh banget ing Zaragoza duwe fitur sing apik, ngatur lan tangga banyu mancur.
  • Komplek candhi Wilcahuaín ing njaba Huaraz meh ora rusak, menehi kesempatan unik kanggo ndeleng bangunan pra-Columbian lengkap ing Peru.
  • Ing Lembah Simi, sampeyan bisa ngunjungi Perpustakaan & Museum Presiden Ronald Reagan.

Januari 2020

  • Ing salad roti Yunani (horiatiki salata) lan sayuran duwe peran sing luwih gedhe tinimbang ing masakan Mediterania liyane.
  • Museum Padi ing Alor Setar minangka museum sing mulang kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan sawah lan pari.
  • Menara McCaig ing Oban mesthine minangka tiron saka Colosseum ing Roma, nanging mung cangkang bunder pungkasane rampung.
  • Kopi Turki, sing disuguhake ing cangkir cilik, kuwat lan enak, lan beda banget karo sing diarani kopi kopi ing luar negeri.
  • Kuil Guan-Yue ing Quanzhou nduwe tungku ritual sing akeh kanggo ngobong kertas joss, dadi rame banget ing preinan Yuanxiao, nalika wong-wong padha mbakar sesaji.
  • Kota Quezon ora ana papan sing dianggep minangka pusat kutha; iku kutha multipolar, kanthi kabupaten bisnis pusat lan pusat komersial sing sumebar ing beda titik.
  • Sibiu duwe Romania Komunitas Jerman paling gedhe, lan amarga inisiatif dening pamrentah lokal, rasa Jerman pancen wilayah iki wis diawasi.
  • Kejabi bedane sebutan, uga ana bedane leksikal sing signifikan ing antarane Portugis Eropa lan Portugis.
  • Meh kabeh babagan Mashhad ana hubungane karo peran kasebut minangka kutha paling suci ing Iran, malah jenenge - secara harfiah: "kuburan martir".
  • Ing Museum tilas Situs Film Film Changchun, sampeyan bisa ngerteni babagan sejarah industri film Cina.
  • Edmonton minangka papan kelairan loro ranté restoran Kanada utama: Boston Pizza lan Earl.
  • Le Jardin des Plantes ing Montpellier minangka kebon botani paling tuwa ing Prancis.
  • Paarl nduwe tugu lan musium kanggo basa Afrikaans.
  • Suquamish tegese "panggonan banyu asin sing jelas" ing basa Lushootseed Native, lan dadi omah utama masarakat Suquamish wiwit jaman biyen.
  • Manama duwe hiburan wengi sing sibuk miturut standar Teluk lan dadi plancongan kanggo wong Arab lan expats sing manggon ing negara Arab sing dilarang alkohol.
  • Asado, barbecue Argentina, mungkin panganan paling misuwur ing masakan Argentina.
  • Dumunung meh ing tengah Samudra Pasifik sisih lor, Hawaii nandhang pojok sisih lor-wetan ing Polinesia.
  • Istana fantasi Victorian neo-Norman wiwit abad kaping 19, Istana Penrhyn ing Bangor ngemot koleksi perabot gaya "Norman" lan lukisan master lawas.
  • Sajarah sawetara abad, Catedral de Santa Ana bisa dideleng saka meh kabeh titik ing pusat kutha Las Palmas.
  • Mizoram minangka "trove kesenengan" kaleidoskopi kanggo pengunjung sing ngerti, kanthi festival lan tarian sing akeh, kerajinan, flora lan fauna, kaendahan alam sing narik ati, lan iklim sing sabar.
  • Phra Kahn ing Lopburi minangka situs kuil cilik, sisa tinggalan prang Khmer (spire kaya menara dhuwur, biasane diukir), sawetara warung lan akeh monyet.
  • Palacio Estévez ing Montevideo minangka bangunan kantor presiden Uruguayan nganti taun 1985. Dina iki minangka museum presiden Uruguayan.
  • Böttcherstrasse ing Bremen minangka dalan Jugendstil (Art Nouveau) sing luar biasa sing mlaku saka alun-alun utama nuju kali.
  • Barbecue minangka andharan saka panganan Texan lan sawetara Texans bakal frown yen sampeyan ngarani BBQ.
  • Liechtenstein bebarengan karo Uzbekistan, tikel tikel; salah sawijine negara sing mung bisa diluncurake dening negara landlocked.
  • Sano misuwur ing Sano Premium Outlet, Sano ramen-mi lan Sano Yakuyoke Daishi sing mbuwang wong-wong ing jaman sing ora seneng lan kritis.
  • Oljeön ("Pulo Minyak") ing njaba Fagersta minangka kilang minyak sing paling tuwa ing donya.
  • Museum Sejarah Erebuni ing Yerevan ngadeg ing sikil gunung Arin Berd, ing sisih ndhuwur Benteng Urartian Erebouni ngadeg wiwit taun 782 SM.
  • Pit motor Grand Prix Australia taunan dianakake ing Circuit Balap motor sing dibangun taun 1950 ing Pulo Phillip, lan nggambar kontingen penggemar olahraga motor saben taun.
  • Salam ing Swahili iku penting banget lan dawa digambar.
  • Pante Maresias ing sanjabane São Sebastião minangka bagean sirkuit internasional lan dianggep "Ipanema ing São Paulo ”.

Desember 2019

  • Salah sawijine atraksi ing El Cerrito yaiku House Metallica, sing band logam abot dilebokake nalika pertengahan 1980-an.
  • Mesjid Shah Jahan ing Thatta diwenehake marang kutha kasebut dening pangeran sing mbangun Taj Mahal kanggo matur nuwun kanggo kutha amarga omah sing diasingake Kaisar Shah Jahan.
  • Torre del Homenaje minangka bagian saka istana Moorish ing Requena, sing dibangun ing abad kaping-10 minangka wates tapel wates.
  • Suwabute Clams mung bisa ditemokake ing pasisir Okuragahama ing Hyuga; cangkrine digunakake kanggo nggawe watu dolanan.
  • Masakan kabeh negara Nordik padha, sanajan saben negara duwe sajian teken.
  • Ing Israel bus lan sepur bisa mbayar kertu Rav Kav lan menehi saran banget kanggo lelungan menyang Israel supaya nduwe Rav Kav kanthi temenan nalika mlebu negara.
  • Artte sing direncanakake ing Museum Nanjing kalebu jas panguburan jade lan lawang arched saka jaman Ming Porcelain Pagoda.
  • Flying to Ísafjörður, sampeyan dianggep karo tampilan fjord ing keturunan ing bandara.
  • Ana candhi sejarah liyane ing Bishnupur tinimbang ing papan liya ing West Bengal.
  • Nomer keajaiban alam paling gedhe, paling dawa utawa paling dhuwur ing donya ing Amérika Kidul.
  • Manteca duwe pirang-pirang mural sing dirancang kanggo menehi pengunjung, pendatang anyar lan warga suwe-suwe padha duwe pangerten babagan budaya, sejarah, lan ekonomi masarakat.
  • Coimbra minangka jabatan salah sawijining universitas paling tuwa ing donya kanthi kampus sing didaptar UNESCO.
  • Kaping pisanan dijelajahi dening Matthew Flinders ing taun 1802, dheweke ngarani Pulo Kangaroo minangka penghormatan pesta kangaroo kang lan para punggawa sante ing pulau kasebut.
  • Jembatan Glienicke sing nyabrang Kali Havel kanggo nyambung kutha-kutha Potsdam lan Berlin cedhak Klein Glienicke digunakake kanggo ijol-ijolan sajrone Perang Dingin.
  • Sanajan sebagian besar warga lokal ora nganggo basa Prancis, akeh jeneng, jeneng restoran lan kebon anggur ing Franschhoek duwe jeneng Prancis.
  • Bee Discovery Station Clovermead Apiaries ing Aylmer nduwe sarang kaca lebah kaca paling gedhe ing Ontario.
  • Kourion ing njaba Limassol minangka situs arkéologis sing kalebu téater Greco-Romawi sing dijaga kanthi apik, House of Achilles, Altar Apollo lan pemandangan sing apik ing Pantai Curium.
  • Alas ing Stewart Island minangka papan kanggo urip manuk, amarga ora luwih sithik tinimbang predator ing daratan New Zealand.
  • Ing langit-langit Teater Negara Košice dihiasi karo lukisan pemandangan saka tragedi Shakespeare Othello, Romeo lan Juliet, King Lear lan impen Midsummer Night.
  • Dumunung ing situs saiki Patna, kutha Patliputra kuno, kanthi sejarah kamulyan kanthi sejarah sewu taun (500BC-400AD), ndeleng kebangkitan lan kejujuran karajaan utama India.
  • Lurung-lurung lan bangunan abad kaping-17 ing Diamantina dadi seksi kanggo umur ngeduk berlian lan emas ing Brasil, lan pusat bersejarah kasebut wis didaftar minangka Situs Warisan Donya.
  • Salah sawijining acara sivik paling gedhe ing A.S, Kentucky Derby Festival ditindakake rong minggu sadurunge Sabtu pisanan ing Mei ing Louisville.
  • Ise misuwur kanthi jeneng Ise Shrine, kanthi jeneng Shinto sing paling suci lan paling penting lan omah sing dingerteni saka Mirror Suci Kaisar.
  • Masjid Et'hem Bey ing Tirana dianggep minangka salah sawijining mesjid sing paling apik ing Albania kanthi dekorasi lan karya seni sing apik banget.
  • Museum Patek Philippe ing Geneva dumadi saka papat lantai jam tangan lan jam sing apik banget wiwit abad kepungkur, loro Patek Philippe lan merek liyane.
  • Ngutuk pancen ilegal ing pulo Nevis.
  • Panganan sing paling populer ing Kathmandu bisa uga yaiku jinis, ladu sing duwe akar ing Tibet lan China.
  • Fokus mabur Tongatapu dianggep suci ing Tonga; mung raja sing diidini mburu dheweke.
  • Sawise pirang-pirang minggu nglawan kontrol Takamatsu Bèntèng ing Okayama, Toyotomi Hideyoshi bisa meksa nyerah kanthi cepet kanthi ngalih kali kanggo banjir kastil.
  • Kasedhiya panganan prasmanan Nordic / smörgåsbord ing Baltic Sea ferry tradisional kudu dipangan dadi pitung porsi; herring, panganan laut liyane, dipotong kadhemen, daging anget, sosis, keju lan panganan cuci mulut.
  • Jendhela mawar ing Gréja Episcopal St John ing Franklin minangka jendela Tiffany paling gedhe nomer loro ing donya lan ujar dadi salah sawijining favorit pribadi Tiffany.

November 2019

  • Patung sing katon aneh saka pimpinan Komunis pertama Bulgaria ngadeg ing persimpangan dalan ing Cotonou, Benin minangka sisa-sisa usaha Komunis sing nilar.
  • Kethek ing Uluwatu ing Bukit Semenanjung cekap nyolong kacamata saka pengunjung.
  • Ing masakan Cina, tahu teka ing macem-macem macem-macem bentuk, mula bisa uga ora dingerteni.
  • Bangunan sing penting saka markas KGB ing dalan utama Minsk nduweni kesan sing ora disenengi.
  • Sawijining tilas tentara tentara, diowahi dadi taman botani gedhe ing taun 1993, Jardín Etnobotánico ing Oaxaca nampilake biodiversity sing akeh urip tanduran Oaxacan.
  • Kanthi wolung saka sepuluh puncak paling dhuwur ing saindenging jagad lan sawetara landskap sing paling indah sing mung tekan sikil, trekking ing Nepal minangka salah sawijining pengalaman unik Asia.
  • Jeneng Arkansas minangka sebutan Prancis saka tembung Siouxan sing tegesé "tanah wong sing mudhun", diwènèhaké miturut ukum ing taun 1881 lan isih ora ilegal salah jeneng kasebut.
  • Fasad ing Hall Town 's-Hertogenbosch dibangun ing abad kaping 17 lan nuduhake klasik klasik Belanda.
  • Malah luwih gedhe tinimbang ing Jersey, Rumah Sakit Bawah Tanah Jerman ing Guernsey dibangun sajrone penjajahan amarga serangan Allied sing ora teka.
  • Nasaret wis suwene 2,000 taun wis dikenalake karo agama Kristen lan narik kawigaten atusan yuta jemaah saka saindenging jagad.
  • Kadhangkala diarani "Ibukutha Musik Negara ing Donya", Nashville nampilake Negara Musik Hall of Fame and Museum.
  • El Castillo dibangun sawise serangan lanun ing 1670-an kanggo nglindhungi Lake Nicaragua lan port, utamane Granada, saka pirate.
  • Ing mburi St Kilda pier yaiku banyu break St Kilda, minangka papan kanggo tikus banyu asli lan penguin cilik sing populer.
  • Fungsi Kamera Radcliffe minangka ruang maca kanggo para siswa Oxford lan ora bisa diakses sacara umum. Eksterior sing apik, kudu dideleng.
  • Mercusuar Port Said dibangun ing taun 1869 dening Francois Coignet nggunakake konkrit bertetulang sing sepisanan ing sejarah.
  • Minneapolis minangka salah sawijining kutha sing nggunakake tanda-tanda dalan warna kanthi warna. Werna nuduhake prioritas plowing sajrone badai mangsa.
  • Sistem Transisi Massa Rapit Taipei wis akeh dipuji minangka salah sawijining sistem sing paling dipercaya lan efisien ing saindenging jagad.
  • Dmitrov diubengi laladan segara, lan nduwe museum kodok sing mengeti kutha kanthi nampilake kabeh jinis barang sing ana katak.
  • Jeneng Lynchburg asale saka pendiri, John Lynch, sing, nalika umur 17 taun, miwiti layanan feri ing sebrang Kali James kanggo nggampangake perjalanan menyang lan saka New London.
  • Kebon baroque sing misuwur ing donya ing Herrenhausen ing Hanover digawe ing abad kaping 17 kanggo nyalin Taman Versailles ing France.
  • Salah sawijining pusat utama Salvador pesisir yaiku Porto de Barra. Asale minangka situs pamukiman pertama wong anyar Eropa ing Bahia.
  • Filipino minangka versi Tagalog sing diowahi, basa utama ing sisih lor Filipina.
  • Basilika San Zeno darmabakti kanggo santo penaung Verona, Zeno, sing nelayan pimpinan Afrika Lor sing kaping-4 sing diangkat dadi Uskup Verona ing taun 363.
  • Ing Républik Démokratik Kongo, fotografi sacara resmi tanpa idin resmi, rega pungkasan sing paling larang yaiku AS $ 60.
  • Ora akeh sing bisa ditemokake ing Setúbal, nanging akeh sing nggumunake ing wilayah sekitar.
  • Walt Disney World minangka tunjangan kekaisaran taman tema Disney ing saindenging jagad lan minangka papan parkir tema tema paling populer ing saindenging jagad.
  • Ranong ngrebut Kra Isthmus sing paling sempit ing jazirah Melayu.
  • Middletown, Connecticut nawakake sumber daya sing apik banget kanggo wong-wong sing duwe teken seni.
  • Makam Chaukundi ing Karachi apik banget kanggo ukiran watu sing apik lan endah, gaya sing unik kanggo wilayah Sindh.
  • Guwa Aranui nduwe lawang guwa alam lan sing paling cilik lan paling alus saka telung guwa Waitomo.

Oktober 2019

  • Katedral St Magnus ing Kirkwall minangka bangunan Romanesque sing nggumunake kanthi kursus sandstone kanthi sulih: abang saka Kirkwall lan kuning saka Eday.
  • Akureyri minangka kutha sing apik banget kanthi lokasi kasebut kanthi fjord sing apik, gaya bangunan eclectic lan lurung-lurung sing ngglundhung nganggo gorges.
  • Baotou biyen dadi wilayah sing gersang sing dienggoni para tukang wedhus lan domba. Dina iki, wilayah metropolitan duwe pedunung luwih saka rong yuta.
  • Ing Pasar Adjarra ing sanjabane Porto-Novo, bisa nemokake macem-macem jinis kain dasi sing dicelup, pottery apik tenan, alat musik sing ora biasa, macem-macem perhiasan voodoo, lan barang-barang pasar ide utama.
  • Saiki, Kreuzbergkirche ing Bonn dadi loro gréja lan sekolah basa lan budaya Jerman, nanging bisa uga dikenal kanthi jeneng Heiliger Steige (tangga suci).
  • Tur saka omah-omah Parlemen ing Cape Town bakal ngerti sampeyan karo South AfrikaSajarah modern lan sistem politik.
  • Kuburan wedhi ing Coral Pink Sand Dunes State Park asale saka watu pasir Navajo, mula menehi jenenge.
  • Panganan sing paling misuwur ing Nagasaki yaiku champon, sajian sing enak banget ing duduh kaldu daging babi, diisi sayuran, daging babi, udang, cumi, lan ulam.
  • Rugged and dry, pre-tur development Bukit Peninsula is a backwater real Bali.
  • Kolombia kondhang amarga kopi lan Medellín mung sawetara jam saka pusat kopi sing tuwuh ing negara kasebut.
  • Sochi asring diarani Resmi Musim Panas sing ora resmi ing Rusia, utawa Mutiara Segara Ireng.
  • HMS Birkenhead minangka pambungkus sejarah sing penting kanggo alesan teknik lan budaya.
  • Taman Nasional Indiana Dunes misuwur ing pasir wedhi sing gedhe lan pesisir sing ana ing Lake Michigan.
  • Ing kutha tapel wates Thailand Mae Sai ana patung kalajengking gedhe sing madhep menyang Myanmar.
  • JadeWeserPort Infocenter ing Wilhelmshaven minangka pameran ing port uga perdagangan konten modern sacara umum.
  • Museum Pajcha ing Salta duwe koleksi seni, tekstil, ikon lan perhiasan tradisional saka Amérika Kidul lan Amérika Tengah.
  • Kuil ing Luxor umumé pakaryan Amenhotep III lan Ramsses II the Great sing colossi lan obelisk ngadeg ing lawang.
  • Prophelaxis malaria kudu ditindakake sadurunge, sajrone, lan (utamane) sawise lelungan menyang zona risiko berbahaya.
  • Aksen Scouse sing khas banget Liverpool nduwe pengaruh Irlandia lan Welsh sing kuwat, lan beda banget saka wilayah sekitar.
  • Hamamatsu minangka kutha internasional sing unik ing Japan, ing omah meh 16,000 wong Brasil antara liya.
  • Sanajan sawetara arsitektur Georgia paling apik ing Dublin dibongkar ing pertengahan abad kaping-20, isih ana jumlah sing nggumunake.
  • Akuarium Georgia ing Atlanta minangka akuarium paling gedhe ing donya kanthi luwih saka satus ewu kewan ing 8 yuta galon.
  • Gereja babagan Darah ing Yekaterinburg dibangun ing taun 2003 ing situs pelaksanaan Tsar Nicholas II lan kulawargane.
  • Nagercoil minangka kutha paling kidul ing daratan India.
  • Gereja-gereja St Nicholas Bolnički lan St Mary Bolnička ing Ohrid dibangun ing abad kaping 14 kanthi asrama ing saubengé sing digunakake minangka stasiun karantina kanggo pengunjung kutha.
  • Ing Gettysburg, sampeyan bisa ngunjungi omah pertanian sing dilindhungi mantan Presiden AS Dwight D. Eisenhower.
  • Kothak kartun utama Museum of Tropical Queensland ing Townsville yaiku tampilan artefak saka HMS Pandora, kapal sing dikirim saka Inggris kanggo ngupayakake HMS.
  • Sadurunge kolonisasi Inggris, Kumasi minangka ibukutha Kakaisaran Ashanti, salah sawijining peradaban gedhe ing Afrika.
  • Pulo Georgia Kidul minangka papan kanggo manuk lan segara sing akeh, nanging lokasi sing adoh lan kurang akses bisa dadi tujuan turis.
  • Omah Skiathos penulis Alexandros Papadiamantis, sing nulis luwih saka 100 novel biasane adhedhasar urip ing pulau, wis dadi museum.
  • Onomichi diarani "kampung halaman Jepang", kutha pelabuhan candhi lan liter ing Laut Seto Inland.

September 2019

  • Saka prau pelayaran Whitianga lunga menyang lelungan ing sekitar Teluk Mercury sing apik lan Rizab Laut Te Whanganui-A-Hei kanthi uripe laut sing akeh banget.
  • Desa Schengen dikenal amarga Persetujuan Schengen, sing ngilangi kontrol paspor ing antarane sawetara anggota EU, ditandatangani ing kene ing taun 1985.
  • Nalika JFK isih duwe terminal luwih akeh tinimbang bandara utama, iku sejatine ana ing jumlah terminal sing paling cilik ing sejarah.
  • Pengaruh Eropa Kulon akeh ing Kraton Peterhof, sing diwenehake babagan dhawuhe Peter Agung.
  • Kanggo barang sing ora dicenthang, ana papan kanggo nawarake nalika blanja ing China.
  • Unalaska minangka titik paling kulon ing Lebuh Raya Laut Alaska, lan minangka titik paling kulon ing Amérika sing bisa dicapai dening transportasi darat lan segara.
  • Islam Cairo ora luwih utawa kurang Islam tinimbang kutha liyane, nanging wilayah kutha sing ngemu monumen Islam sing paling gedhe, paling gedhe lan paling misuwur.
  • Ireland, sejatine duwe rong budaya: budaya Gaelik sejarah lan budaya anyar sing nganggo basa Inggris sing luwih anyar diganti.
  • Taman Botanical Batumi minangka papan sing sepi, ing jejere Segara Ireng ing tebing sing dhuwur lan loro ijo lan keren.
  • Piramida Srengenge minangka piramida paling gedhe ing Teotihuacan struktur kanthi tampilan gunung sing apik banget.
  • Malah ing negara galak banget obah Osaka dikenal minangka papan sing apik banget, sing dianggep dening Osida maxim kuidaore, "mangan dhewe dadi rusak".
  • Ora kaya Vladivostok, Khabarovsk durung nate ditutup karo wong manca, lan nahan rasa internasional sing beda-beda, arang banget kanggo pusat propinsi Rusia.
  • Jylland perang sing dibaleni maneh, saiki ngusir keel sing gedhe banget kanthi konkrit, ing meter saka segara ing Ebeltoft minangka kapal kayu paling gedhe ing donya.
  • Ing Abu Simbel, ngrasa paling sethithik 10 ° C (20 ° F) luwih jero tinimbang ing Aswan amarga ana tlaga Nasser lan angin sing asale saka kono.
  • Pulo Brownsea ing sanjabane Poole misuwur kanthi jumlah padhet abang sing akeh gedhe, lan minangka papan kelairan Gerakan Pramuka.
  • Pandhangan sing paling apik kanggo George Town lan Selat Melaka bisa ditemokake ing Bukit Pulau cedhak Air Itam.
  • Dina iki Indianapolis dikenal minangka "Lintasan Amerika" amarga pusaté ing Sistem Lebuh Raya Interstate Amerika.
  • Nalika ing awal kasebut bisa uga kaya kerja impen, panulis lelungan minangka salah sawijining profesi sing paling kompetitif lan kurang dibayar.
  • Kanggo ibukutha negara Brasil kanthi 300,000 pedunung, Boa Vista tentrem banget.
  • Pesisir pasir ireng lan putih ngliwati miles sekitar Puerto Viejo de Talamanca, jembar lan asring sepi, nawakake reguler kanggo mlaku lan srengenge.
  • Ing Rivera, sampeyan bisa uga ora weruh manawa sampeyan nyabrang tapel wates saka Uruguay menyang Brasil, sing ditandhani tandha-tandha tapel wates putih sing ora jelas.
  • Katedral St Peter lan St Paul ing Osijek minangka gereja paling dhuwur ing Kroasia lan duwe spire 90 m.
  • Sanajan Campione d'Italia minangka Italia, akeh integrasi karo Swiss: Swiss Swiss digunakake, kutha nggunakake sistem telpon lan surat Swiss, lan petugas pemadam kebakaran lan ambulans uga Swiss.
  • Para bawana India lan liyane Asia ana ing piring kontinental beda-beda sing tabrakan; Himalaya lan kisaran sing ana gandhengane ing wates plato lan kekuatan tabrakan nggawe gunung paling dhuwur ing jagad iki.
  • La Grande Poste ing Algiers minangka karya seni arsitektur neo-Moorish sing dibangun ing taun 1910 dening Prancis.
  • Ing Pápa, sampeyan bisa ngunjungi musium pewarna biru ing tilas bengkel pewarna biru saka kulawarga Kluge sing tau dadi pinunjul ing Pusat Eropah.
  • Kutha lawas Hoi An paling bisa ditindakake ing wayah wengi, nalika kegiatan ing sadawane kali kasebut disunarake karo lampu lantern sutra alus.
  • Kahanan sing paling penting ing Sintra yaiku Pena Palace; kraton romantis ing ndhuwur gunung, didhekake saka biara Hieronymite.
  • Umume Pulo Selat Torres ditinggalake menyang plancongan sing luwih trep utawa sing duwe bisnis karo masyarakat pribumi.
  • Ashkelon misuwur banget amarga sejarah minangka salah sawijining kutha utama Filisti kuno lan ing crita Alkitab Simson.

Agustus 2019

  • Purwokerto nduwe museum khusus kanggo RA Wiriatmaja sing dadi pelopor sistem perbankan Indonesia.
  • Sajarah kasugihan industri Cleveland saya suwe ora akeh kekayaan budaya uga wiwitane gerakan "kutha sustainable".
  • Museum Belize ing Kutha Belize minangka mantan kunjara lan saiki museum nasional Belize.
  • Landmark saka Katowice sing misuwur yaiku Hall Konsert Spodek, uga diarani "saucer mabur".
  • Candhi Mahamrityunjaya ing njaba Mandi padha sakral kanggo umat Hindu, Sikh lan Buddha.
  • Ing wengi ing dina Jumuah Wisconsin, kalebu klub supper.
  • Stasiun Wakkanai sing bubar diisi nduwe marker sing menehi titik paling lor ing jaringan kereta api Jepang.
  • Ing bangunan omah Museum Post Lviv, kantor pos pertama ing Ukraina dibukak ing 1629.
  • Gaborone akeh banget karo mall, lan meh kabeh toko rantai Afrika Selatan paling ora siji cabang ing endi wae ing kutha kasebut.
  • Katedral Sanctuario de las Lajas ing Ipiales dibangun kanthi jembatan ing jembatan ing kali Guaitara.
  • Kira-kira 60 spesies telapak asli kalebu Australia; paling sing dituduhake ing Palmetum ing Townsville.
  • Dibangun sajrone pamaréntahan Antonius Pius, 138-161AD, téater Romawi sing apik banget ing Amman bisa njangkepi 6,000 wong.
  • Sawise wesi wigati sing paling penting ing donya, Völklingen Ironworks ing Saarbrücken saiki ditutup nanging dijaga kanthi apik lan didaftar minangka situs warisan donya.
  • Kampung Dobbs Ferry nawakake pemandangan Kali Hudson saka macem-macem sudut pandang pusat lan munggah ing bukit, kalebu pinggir New Jersey Palisades.
  • Sanajan minangka salah sawijining sewelas kutha Frisian, Harlingen bisa uga paling cilik Frisian kabeh.
  • Motong kasebut bisa uga ana ing nggambar pawon ing saindenging jagad, nanging Sheffield durung nate nyipta maneh kanthi cara kutha-kutha ing Inggris sisih lor liyane.
  • Cheyenne paling ala amarga ketoke macem-macem jinis cuaca sajrone sawetara mil.
  • Pekanbaru duwe reputasi minangka salah sawijining kutha gedhe sing paling resik ing Indonesia.
  • Daya tarik sing paling gedhe ing dhaerah sekitar Datong City yaiku Yotua Grottoes umur 1,500 taun - guwa-gunung lan recesses sisih gunung iki kapenuhan 51,000 patung Buddha.
  • 176 Kapuloan San Juan cukup gedhe kanggo dijenengi.
  • Cenderamata Eritrean sing paling apik yaiku kerajinan tradisional digawe saka kulit, zaitun, lempung lan jerami.
  • Ing Baterei Saluting ing Valletta, bedhil dipecat kaping pindho dina.
  • Seafood minangka urutan dina ing Kepulauan Andaman lan Nicobar; saka restoran upscale ing Port Blair nganti dhabas lokal ing Havelock, iwak saya akeh.
  • Wit Hippocrates ing Kos dudu wit asli ing endi Hippocrates Kos ngajar murid-muridé babagan seni obat, nanging bisa uga dadi keturunan.
  • Blok omah sing paling tuwa ing Canada, Benteng Edward ing Windsor (Nova Scotia) dibangun dening Inggris ing taun 1750.
  • Donegal duwe akeh lapangan golf sing apik, sawetara ing pinggir pesisir iki, lan Letterkenny minangka dhasar sing cocog kanggo ngunjungi golf.
  • Theatre Theatre ing Burrillville dumunung ing jejere curug Harrisville sing apik.
  • Daya tarik sing paling gedhe ing Córdoba yaiku Mezquita, mantan mesjid sing diganti dadi katedral sing misuwur amarga kolom "hutan" sing dideleng nganggo lengkungan garis abang lan putih kanthi gaya Islam.
  • Kanggo musim dhuwur, karcis kanggo Inca Trail kudu dipesen langsung nalika kasedhiya, asring nem wulan luwih utawa luwih.
  • Candi Bahulara ing sanjabane Bankura dianggep minangka conto paling apik saka candhi rekha deul bata sing digawe kanthi gaya arsitektur Kalinga sing diwatesi karo jaman Pala (abad pertengahan).
  • Uga dikenal minangka "Burung Burung" (鸟巢 Niǎocháo), Stadion Nasional Cina ing Beijing minangka struktur baja paling gedhe ing donya.

Juli 2019

  • Chieti manggoni situs Teate Marrucinorum Romawi, kutha utama ing Marrucini, sing tetep dadi reruntuhan.
  • Ora akeh taksi ing Brunei, amarga kepemilikan mobil lan panggunaan dhuwur.
  • Jonathan Dickinson State Park ing Treasure Coast minangka papan sing apik kanggo ndeleng suket, alas, alas, alas bakau, Florida.
  • Sapisan taun Skanderborg urip amarga dadi festival musik paling gedhe nomer loro Denmark, "Festival Danmarks Smukkeste" utawa mung "SmukFest".
  • Wilayah Ekonomi Rason khusus nganggo negara sing kapisah saka Korea Lor.
  • Jamestown minangka bagean paling tuwa ing Accra lan dadi pusat fishing aktif.
  • Brisbane minangka "taman metropolis" sing misuwur kanthi godhong, papan terbuka lan jangkah sing nyenengake sing urip ing antarane zig-zags saka kali apik.
  • Taman Air Cotswold ing Swindon minangka taman banyu paling gedhe ing Inggris lan nduwe luwih saka 150 tlaga sing dibentuk kanthi ngisi kuari kerikil lawas.
  • Fotografi makam Ho Chi Minh ing Hanoi mung diidini saka njaba.
  • Umume piring Bulgaria yaiku oven sing dibakar, kukus, utawa bentuk rebus.
  • Salah sawijining sorotan Museum of Arkeologi ing Kütahya yaiku sarikopi marmer sing digambar ing Aizanoi, kanthi ukiran sing rinci banget.
  • Pasar Reno dhewe minangka "Kutha Paling Gedhe ing Donya".
  • Jeneng Camélot Afrika, Fasil Ghebbi (Royal Enclosure) ing Gondar ngemot pirang-pirang istana lan kraton lan bangunan liyane kalebu kandhang singa (saiki kosong).
  • Sanajan Emmen ora dadi tujuan sing menarik kanggo para wisatawan, mula dikenal ing Walanda kanggo atraksi paling gedhe: kebon binatang.
  • Haitian pasugatan minangka campuran tradhisional kuliner Perancis lan Afrika.
  • Ketoke pantai pedalaman paling gedhe ing Australia (utawa paling ora ing Victoria), Apex ing Mildura minangka papan sing apik kanggo nglangi.
  • Nganti 200 taun, sumber banyu panas sing ana ing sekitar Taman Nasional Hot Springs saiki wis digunakake kanggo nambani penyakit lan santai.
  • Tlaga ing Taman Nasional Plitvice Lakes misuwur amarga warna sing khas, saka azure nganti ijo, abu-abu utawa biru.
  • Sanajan jenenge, "Artichoke Yerusalem" ora ana hubungane karo Yerusalem, lan sampeyan ora bakal nemokake digunakake ing kene tinimbang ing panggenan liya.
  • Sejarah Taman Nasional Glacier, British Columbia rapet banget karo rong rute transportasi Kanada utama, Railway Pacific Kanada (CPR) lan dalan Trans-Canada.
  • Daya tarik utama Museum Sejarah Militer Nasional Luxembourg ing Diekirch yaiku dioramas skala 1: 1.
  • Badhak bencana minangka ancaman tumrap para wisatawan sing cedhak ing pesisir kidul Amerika Serikat, ing Caribbean, Jepang, lan Filipina.
  • Tønsberg minangka kutha paling tuwa ing Norwegia.
  • Kaya istana ing Jepang, istana Wakayama minangka rekonstruksi separa, amarga ngalami bom nalika ngalami perang.
  • Distrik Whangaroa duwe sawetara pesisir pasir putih sing paling apik ing New Zealand, sing cocog kanggo nglangi, snorkeling lan surfing, uga mung kliwat.
  • Situs kuna Song Kiln nampilake skala produksi lan kerajinan keramik endah ing Chaozhou kuno.
  • Jundiaí minangka salah sawijining papan ing negara São Paulo ing sanjabane daerah metro São Paulo ing ngendi bisa teka kanthi sepur.
  • Gedung Muslibegovića ing Mostar dianggep minangka omah sing paling apik saka jaman Ottoman ing Balkan.
  • Aberdeen duwe tata letak media kaya kutha ing Inggris, mula kanggo pengunjung pertama, peta pancen mbiyantu.
  • Ing Ohiopyle, sampeyan bisa ngunjungi Fallingwater, sawijining omah ing ndhuwur air terjun yaiku struktur sing paling misuwur ing Frank Lloyd Wright lan dianggep minangka salah sawijining karya seni arsitektur sing paling apik ing AS.
  • Wilayah ing sekitar Coron misuwur amarga nyilem wreck ing Perang Donya, lan situs kasebut dijenengi ing pirang-pirang dhaptar papan selam ndhuwur ing saindenging jagad.

Juni 2019

  • Dumunung ing situs switchboard manual Northwest Bell, Museum Telpon Cle Elum ngemot pameran teknologi telepon wiwit taun 1901 nganti 1975.
  • Zorats Karer caket Sisian minangka Armenia luwih tuwa lan cruder jawaban kanggo Stonehenge in Inggris.
  • Siji daya tarik ing Biratnagar yaiku Jute Mills, yaiku upaya industri paling tuwa ing Nepal.
  • Sanajan kabeh Greenland dikenal amarga kadhemen, macem-macem bagean ing Greenland nduweni suhu sing beda.
  • Musée National Boubou-Hama ing Niamey nduwe paviliun gaya Hausa sing nampilake Niger lan modern lan minangka salah sawijining museum nasional paling apik ing Afrika Kulon.
  • Waterford minangka kutha paling tuwa ing Irlandia lan misuwur saka sejarah abad pertengahan lan nyenengake ing abad pertengahan.
  • Wilayah sing ora didunungi ing Amérika Sarékat, Pulo Baker minangka salah sawijining Kapuloan Pinggir Minor AS sing paling cilik.
  • Pameran sejarah utama Museum Maritim ing Malacca diselenggarakake ing tiron saka Flora de la Mar, kapal Portugis ing abad kaping-16.
  • Hippie Fair mingguan ing Belo Horizonte minangka salah sawijining pameran seni paling gedhe ing Brasil lan nawakake kabeh saka kriya kanggo perhiasan, perabot kanggo souvenir, sandhangan menyang panganan.
  • Lokasi Managua ing antarane kutha-kutha saingan ing León lan Granada dadi situs kompromi sing cocog nalika ibukutha dipindhah ing 1850-an.
  • Diadeg ing taun 1926 kanthi nggunakake teknologi Carl Zeiss, ing Zeiss-Planetarium ing Jena minangka salah sawijining planet ramalan paling tuwa ing donya.
  • Tartamtu lingkungan Quy Nhon wis berkembang dadi wilayah bánh xèo (jinis pancake), ing endi restoran utawa vendor ing sisih liya padha nglumpukake kompetisi kanthi grapyak.
  • Ibiza lan Formentera uga ditepungi minangka Islas Pitiusas (saka tembung Yunani "sayang" tegese wit pinus) amarga kepencut pinus sing nutupi lemah.
  • Livingston, Montana nduwèni sejarah sejarah West West sing ana 436 bangunan ing Daftar Sejarah Nasional.
  • Dhaka Lama ora ana sithik transportasi transportasi umum dadi becak siklus minangka pilihan sampeyan sing paling apik.
  • Tapak landheh Monterrey sing paling misuwur yaiku gunung deau Silla sing arupa bentuk saddle.
  • Sajarah bagean saka Kakaisaran Austrian lan dipérang ing kali Rhine, kutha Laufenburg saiki ana ing saiki Jerman, sebagian ing Swiss.
  • Sing misuwur amarga reruntuhan candhi, Batujaya nerjemahake "watu gemilang".
  • Dahlonega minangka situs gaweyan emas utama, nuntut sing pertama ing AS dening warga lokal.
  • Ing Watford, sampeyan bisa ngunjungi Warner Bros Studios.
  • Taman Lingkungan Munda Wanga ing Lusaka diwiwiti taun 1956 dadi kebon pribadi lan wis dadi fasilitas pendhidhikan lingkungan utama ing Zambia.
  • Gedung Pitu Apik ing Pelabuhan ing Spanyol dibangun sajrone jaman kolonial lan duwe sejarah sing apik banget.
  • Sulayman Mountain ngluncurake ing Osh kebak situs ibadah kuno, sawetara sing isih digunakake, wiwit sawetara taun, lan dianggep conto sing paling lengkap ing gunung suci Asia Tengah.
  • Cronulla minangka siji-sijine pantai Sydney sing ana ing garis sepur lan kanthi mangkono salah sawijining pesisir ing Sydney sing paling bisa diakses.
  • Gereja Saint-Christophe unik ing Charleroi wis katon tambahan saka saben gaya arsitektur wiwit dibangun ing 1667.
  • Ora riko ing Zambia lengkap tanpa mandeg ing Victoria Falls, salah sawijining curug sing paling nggumunake ing jagad iki.
  • Dene sing kurang ditekani tinimbang reruntuhan turis sing luwih dikenal Chichen Itza, akeh wong sing nemokake Copán Ruinas luwih menarik.
  • Sabun zaitun Nablus wis misuwur nganti pirang-pirang abad, lan digawe gawenan tangan ing pabrik-pabrik sing ana ing Old City.
  • Ing Taganrog, sampeyan bisa ngunjungi omah lair saka penulis Rusia, Che Chehhov.
  • Plateau Tibetan minangka sing paling gedhe ing donya lan, kanthi rata-rata dhuwur luwih saka 4,000m, uga dataran tinggi.

Bisa 2019

  • Red Hook mung panggonan ing New York ing ngendi sampeyan bisa ndeleng tampilan patung Liberty saka tanah.
  • The marsupial karnivorous paling gedhe ing donya, Sétan Tasmanian ditondoi karo stok lan otot sing nggawe otot, bulu ireng, arang banget lan ngganggu, lan kekerasan nalika dipakani.
  • Eureka Springs udakara meh sewengi ngubengi sumber banyu adhem ing wilayah kasebut, dikira duwe obat-obatan.
  • Omni dagang dagang ing Haparanda dibangun ing taun 1832 lan minangka salah sawijining bangunan paling apik sing dilindhungi ing Swedia Lor.
  • Lelungan saka gapura menyang pucuk Gunung Kilimanjaro kayadene lelungan saka khatulistiwa menyang Antartika sajrone prekara sedina.
  • Galeri Seni McMichael Kanada ing Vaughan misuwur amarga pengabdian kanggo nglumpukake lan nganakake seni Kanada mung seni.
  • Qufu misuwur minangka papan kelairan Confucius.
  • Mainau dijaga minangka pulo kebon lan model praktik lingkungan sing apik.
  • Monumen aos Açorianos ing Porto Alegre minangka tugu ing dhuwur 17 m ing memori wong saka Azores, sing dadi wong sing pertama manggon ing kono.
  • Ing Pusat Ilmu Miraikan ing Odaiba, teknologi anyar Tokyo kaya robot lan modul ruang ditampilake lan demonstrasi lan eksperimen fisik kanggo pikiran prekara sing diwenehake.
  • Yen sampeyan nggoleki "nyata Alaska" Anchorage ora, nanging sampeyan bisa ndeleng saka ing kono.
  • Salah sawijining tarikan sing populer ing Arica yaiku Katedral San Marcos, sing dirancang dening Gustave Eiffel kaya menara ing Paris.
  • Taman apik lan tempat wisata sing apik banget ndadekake kutha alpine Bad Reichenhall minangka salah sawijining permata paling apik ing Bavaria.
  • Akeh restoran Piran sing ana ing pinggir pinggir banyu, kanthi lengganan udara terbuka lan pemandangan sing apik banget.
  • Program Warisan Donya UNESCO nduwe katalog lan nglestarekake situs sing penting banget, budaya utawa alam, dadi warisan manungsa.
  • Bandhing utama snorkeling yaiku kesempatan kanggo mirsani urip ing jero banyu ing papan sing alami tanpa peralatan lan latihan rumit sing dibutuhake kanggo nyilem scuba.
  • Taman Nasional Acadia kalebu pesisir sing adoh banget lan rocky "Downeast" Maine.
  • Dumunung ing bukit-bukit sing ditutupi kawasan rimba pinus, lan papan kanggo sawetara terjun, Shillong uga dikenal minangka Skotlandia Timur.
  • Museum Sonora ing Hermosillo diselehake ing kraton sing kaya jaman watu kaya jaman kuna sing dibangun ing 1897.
  • Ing Pécs sampeyan bisa ndeleng sisa monumen Kristen awal, wiwit jaman Romawi nalika kutha kasebut dikenal minangka Sopianae.
  • Zulu minangka basa tonal, saengga makna sawetara tembung gumantung apa sampeyan nggunakake lapangan dhuwur utawa rendah.
  • Taman Alam Bulgarka kira-kira ing pusat geografis Bulgaria lan ngemot salah sawijining jalur utama liwat Pagunungan Balkan, perangan Shipka.
  • Kutha ing Yerikho modern kalebu gurun kuna sing dikenal minangka Tell es-Sultan, sisa kutha-kutha sing wis ana ing situs kasebut udakara 9,000 taun, wiwit jaman Neolitikum.
  • Negara Rocky Mountain ngemot akeh taman nasional paling gedhe ing AS, komunitas Amerika pribumi, lan warisan Kulon Kulon sing urip.
  • Ing Jalan Sutra Gansu nandhani pungkasan utawa wiwitan China tepat gumantung apa sampeyan lagi mlaku menyang wetan menyang Xi'an utawa sisih kulon menyang Asia Tengah lan Eropa.
  • Mark Twain muji patung singa sing tiwas ing Monumen Singa Lucerne minangka "watu sing paling prihatin lan obah ing jagad iki."
  • Sanko Harvest wreck ing Cape Le Grand National Park minangka bungkus nyilem paling gedhe kaloro ing donya lan paling gedhe ing pesisir Australia.
  • Kekhususan Trinidad lan Tobago yaiku Mauby, minuman sing digawe karo kulit kayu lan rempah-rempah, kayata anise lan kayu manis.
  • Yen sampeyan pengin motret obyek-obyek sing adoh banget - utamane satwa, kayata umume safari utawa birdwatch - sampeyan kudu lensa telephoto.
  • Ing saindenging Düsseldorf, sampeyan bisa uga nemoni tokoh ukuran wong sing ngadeg ing kolom pariwara, sing dadi wong suci suci.
  • Kanthi gunung katon meh kabeh arah, Abbotsford ana ing salah sawijining wilayah sing paling nggumunake geografis ing British Columbia.

April 2019

  • Menara dhuwur 368 meter sing dibangun saka konkrit lan ngadeg ing telung sikil, Riga TV Tower minangka menara paling dhuwur ing Uni Eropa.
  • Melbourne dikenal minangka ibukutha fashion Australia kanthi pirang-pirang mall lan lurung-lurung butik.
  • Keju sing dikubur minangka spesial Yeghegnadzor.
  • Akeh reruntuhan sing apik banget ing Ayutthaya nuduhake yen kutha iki minangka salah sawijining kutha ing Asia Tenggara (lan mungkin jagad) sing makmur ing abad kaping-17.
  • Conakry Botanical Garden kacathet kanggo wit kapok kasebut.
  • Atap kayu ing katedral Ancona abad ka-11 ing bentuk prau terbalik lan fitur sing paling jelas yaiku cupola 12-sisi.
  • Ing Pasar Witches ing vendor La Paz, adol barang kaya enda llama lan kodok pepe kanggo ritual Aymara, uga figurine sabun lan formula aphrodisiac.
  • Tlaga Laut Alaska menehi sambungan kanggo akeh komunitas lan pulo kaya, kalebu ibukutha negara Alaskan, Juneau, sing diakses mung kapal utawa pesawat sanajan wis ana ing daratan.
  • Diadeg ing taun 1416 dening murid Tsong Khapa, Biara Drepung ing Lhasa minangka biara paling gedhe lan paling sugih ing Tibet lan lamanya mbantu nglatih saben Dalai Lama sing enom.
  • Sanajan nduwe centenary, Museu da Companionhia Paulista ing Jundiaí bener-bener dibangun ing taun 1979 kanggo muji sejarah sepur ing negara São Paulo.
  • Kristiansand ing Southern Norway kadhangkala bingung karo Kristiansund ing West Norway utawa Kristianstad ing Swedia lan mulane kadang-kadang diarani Kristiansand S, ing endi S minangka sisih Kidul.
  • Daya tarik sing paling populer ing Taman Nasional Chae Son yaiku musim semi panas Chae Son ing ngendi sampeyan bisa masak endhog sajrone 15 menit.
  • Lawrence, Kansas wis dadi panggenan film lan minangka budaya budaya sing akeh ing Kansas.
  • Samodra Atlantik nyerep panas nalika musim panas lan ngeculake nalika ing mangsa, diwenehake Langkawi suhu sing terus-terusan sajrone taun.
  • Ing Rzeszów, sampeyan bisa ngunjungi museum sing khusus kanggo film animasi sing populer kanggo bocah-bocah sadurunge turu.
  • Babagan utama ing Kisangani yaiku Boyoma Falls karo para nelayan nggunakake trap-trik kanggo nyekel iwak.
  • Waterloo minangka bagean saka Triangle Teknologi Kanada, lan akeh perusahaan IT adhedhasar utawa duwe kantor cabang ing kene.
  • Pulo kapisah sing kapisah, Yeongjong lan Yongyu wis gabung karo bandara internasional Incheon, sing dibangun ing antarane wilayah sing dituntut.
  • The Cromford Mill minangka pabrik jipratan katun sing nganggo banyu kapisan ing bumi sing dikembangake dening Richard Arkwright ing taun 1771.
  • Ing dawane 5,224 km, lan ngepet ing saindenging wilayah daratan, Ruta Nacional 40 minangka dalan paling dawa nasional Argentina lan jadwal perjalanan sing populer.
  • Karlovy Vary, sing tegesé "Charles 'Bath", dijenengake Charles IV, Raja Bohemia lan Kaisar Romawi Suci, sing ngadeg kutha ing 1370.
  • Tumpukan Todoroki ing Setagaya, Tokyo minangka guwa alam sing ana ing sekitar kutha.
  • Wagga Wagga Art Gallery nduwe Koleksi Cetak Australia lan Arsip Cetak Australia lan dadi koleksi Koleksi Kaca Art Nasional, tampilan seni kaca utama Australia.
  • Turki nduwe sawetara swara vokal sing ora dingerteni ing pirang-pirang basa liyane, lan mula bisa angel sinau.
  • Masyarakat Guinea-Bissau seneng ngombe warga, tèh ijo manis.
  • El Jaguar Zoo & Disco ing Puerto Maldonado yaiku zoo ing wayah awan lan klub wengi ing wayah wengi.
  • Ing Kamar Emas Museum Sejarah Swedia ing Östermalm, Stockholm, sampeyan bakal nemokake khazanah emas saka Zaman Perunggu nganti abad kaping-16.
  • Railway Qinghai-Tibet minangka kereta api paling dhuwur ing saindenging jagad, nganti luwih saka 5,000 meter (16,000 ft) ing ndhuwur segara.
  • Jeneng South Bend ditarik saka kasunyatan sing ana ing sisih kidul kidul ing Kali St. Joseph.
  • Elk Island National Park duwe papan sing luwih dhuwur saka mamalia sing duwe saben kilometer persegi tinimbang wilayah liar liyane ing donya, kajaba Serengeti Plains Afrika.

Maret 2019

  • Rentang Blue Mountain ditutup kanthi meh dening mists sing menehi Jamaikagunung paling dhuwur warna sing surem.
  • Chloister of Paradise in Amalfi dibangun ing abad ka-13 lan dadi omah mosa lan lukisan lawas, lan 120 kolom dibangun kanthi gaya Arab.
  • Ukuran ukuran India, lan udakara 18% saka Rusia, Yakutia minangka badan pemerintah subnasional paling gedhe ing saindenging wilayah.
  • Taman Tasik Taiping minangka taman umum sing digawe saka tambang timah permukaan sing ditinggalake.
  • Sandhangan sikil minangka salah sawijining aspek sing paling penting ing tas ransel ara-ara samun.
  • Lembah Bulan ing Chapada dos Veadeiros National Park duwe lanskap sing kaya rembulan lan bathi sing gemerlapan, kanthi kolam renang alami gedhe, sing cocog kanggo nglangi.
  • Siji sajian tradisional sing bakal ditawani sajrone nginep ing Vanuatu yaiku puteran, kue sayur-sayuran.
  • Teplice dikenal kanggo spa termal, sing luwih populer karo para pengunjung saka Timur Tengah.
  • Los Angeles'Chinatown ora beda karo pirang-pirang kutha liyane sing duwe penampilan sing luwih modern.
  • Kaisergang 200-panjang (Koridor Imperial lan Museum Abbey) saka Melk Benedektine Abbey dihiasi nganggo potret para pamrentah Austrian.
  • Plaza de los Mariachis ing Guadalajara ing endi tarian topi Meksiko sing misuwur (jarabe suwi).
  • Alappuzha asring diarani Venice Wétan amarga terusan sing nyambungake menyang daya tarikan snaking terkenal Kerala.
  • Fjord nambah pesisir ing Norwegia saka 3,000 km nganti 30,000 km. Kepulauan nambah 70,000 km liyane - kanthi total nggawe pesisir sing paling kompleks ing jagad iki.
  • Museum Dapur ing Museum Nasional Nigeria ing Lagos minangka papan sing apik kanggo nyoba masakan Nigeria lokal.
  • Tlatah ing sekitar lan Taman Nasional Bromo-Tengger-Semeru dienggoni Tenggerese, salah sawijining sawetara komunitas Hindu sing penting sing ditinggal ing pulo Jawa.
  • Benteng Meigs ing Perrysburg, Ohio minangka tembok tembok tembok tembok paling gedhe ing Amerika Utara lan main peran penting ing perang 1812.
  • Mei Kedem ing Bumi Carmel yaiku saluran air bawah tanah sing bisa diluncurake wiwit jaman Byzantine, sing digunakake kanggo nyedhiyakake kota Kaisaréa lan banyu sing isih mili.
  • Chiclayo lan sakcedhake nduwe pemandangan sing ana gandhengane karo Lord Sipan, "King Tutankamon ing Amerika", kalebu salah sawijining makam sing paling apik sing ditemokake ing Hemisfer Kulon.
  • Tilas Kantor Pos Utrecht utama minangka conto arsitektur Landa Art Deco.
  • Gujarat minangka negara sing nggumunake kanthi macem-macem Indophile, lan ngungkapake bandha sing didhelikake karo gerombolan turis.
  • Ing Carolina Tiger Rescue ing Pittsboro sampeyan bisa ndeleng macan, singa, cougars lan kucing gedhe liyane, kabeh wis ngluwari saka perawatan sing ora apik lan digawa menyang kono.
  • Lightning Ridge duwe akeh obyek sing ana gandhengane karo opals lan pertambangan.
  • Squamish nimbali dhewe minangka Ibukutha Kolam Renang Luar Kanada amarga macem-macem kegiatan ruangan kanthi gampang kasedhiya ing wilayah kasebut.
  • Nalika alkohol ora kasedhiya utawa akeh katon ing Algeria, pilihan anggur (ora ana ing jumlah gedhe) lan bir uga diprodhuksi ing kana.
  • Schifffahrtsmuseum Spitz khusus kanggo nggambarake sejarah lan pangembangan lalu lintas maritim ing Kali Danube.
  • Yamaguchi Daijingu dibangun ing Periode Muromachi minangka cabang kuil saka Ise Shrine, lan kaya sing terakhir dibangun maneh saben 20 taun.
  • Milwaukee tau dadi salah sawijining omah bir paling gedhe ing donya, dadi kutha sing dadi bir nomer siji ing saindenging jagad pirang-pirang taun suwene.
  • Guwa Chom Ong ing njaba Muang Xay menehi pangunjung sing nggumunake mlebu Mina of Moria Tolkien.
  • Perayaan St Patrick ing Savannah dianggep akeh sing dadi partai paling gedhe nomer loro ing AS
  • Wilayah anggur sing paling gedhe ing Jerman, Rhineland-Palatinate minangka omah saka 6 saka 9 distrik sing ngasilake anggur ing negara kasebut.
  • Punta del Este kadhangkala diarani Monaco Amérika Kidul.

Februari 2019

  • Ajman Pasar Ikan sing apik kanggo ndeleng para nelayan nggawa tangkapan seger lan nonton lelang middlemen menyang toko lan sampeyan bisa tuku iwak lan masak kanthi langsung.
  • Ing wiwitan taun 1970-an, backpacker pertama sing mlaku ing mburi prau klapa wis teka ing Ko Samui, saiki minangka tujuan pulau paling populer ing Thailand.
  • Biara Geghard ing Garni minangka dhaptar warisan donya, sing diarani biara abad kaping-11, umume digambar metu saka watu padhet gunung, ing papan canyon dramatis.
  • Castello di Sasso Corbaro dibangun mung nem wulan ing 1479, 462 meter ing ndhuwur bukit, minangka kubu paling dhuwur ing Bellinzona.
  • Tandha jempol gedhe lan apik banget ing ngarep markas Facebook ing Taman Menlo gedhe banget kanggo para selfies, nanging ana uga turis geek kanggo njupuk gambar sampeyan.
  • Taman Shiono-Misaki Southernmost Point ing Kushimoto nuduhake titik kidul Honshu lan dadi festival festival kanggo Festival Fire taunan.
  • Saiki musium lan atraksi turis, Pulo Robben sing kondhang digunakake kanggo dipenjara wong wiwit 1658.
  • Ljubljana ora ana obyek wisata sing misuwur ing saindenging jagad, mula ora perlu mlumpat saka sak panggonan menyang papan liyane, njupuk foto lan nyebrang barang ing dhaptar sampeyan.
  • Cité de Carcassonne minangka beteng abad pertengahan kanthi luwih saka 3 km tembok kanthi 52 menara lan riwayat sing luwih saka rong setengah ewu taun.
  • Taman Jiageng ing Jimei uga diarani Taman Kah Kee kanggo ngeling-eling Tan Kah Kee (Chen Jiageng), baron karet sing nggawe rezeki gedhe ing Malaya.
  • Museum Boat Antik ing Clayton kalebu kesempatan kanggo nggabungake St Lawrence Skiff telung penumpang.
  • Ing Oxley Wild Rivers National Park, ana sawetara air terjun sing luar biasa.
  • Hall City Zamboanga rampung ing taun 1907 dening Pamaréntah Federal Amerika Serikat kanggo Gubernur Amérika saiki.
  • Taksi-brousse, utawa taksi antar mobil antar mobil, minangka cara umume warga ing sekitar Madagaskar, lan mode lelungan iki minangka cara sing apik kanggo ketemu lan sesambungan karo warga setempat lan ngrasakake Madagaskar kaya sing ditindakake dening bangsa Inggris.
  • Gereja Moon ing Oradea minangka gereja sing unik ing Eropa, kanthi jinis jam astronomi sing nggambarake fase rembulan.
  • Ing Bandstand ing MumbaiWestern Suburbs diantrekake bungalow lan flats sing larang, lan kalebu sawetara bintang film Bollywood.
  • Shetland pancen narik kawigatosan para naturalis lan sapa wae sing kepengin weruh kewan lan manuk liar ing papan asline.
  • Merzouga minangka desa ing pinggir Erg Chebbi, setunggal pasir pasir sing jembar 50 km lan 5 km sing tekan dhuwur nganti 350 m.
  • Orquídeas Moxviquil ing San Cristóbal de las Casas tuwuh orchid lan tanduran liya sing diluncurake saka wilayah sing ana ing hutan, lan darmabakti kanggo njaga lan nampilake kabeh jinis orkid asli ing negara Chiapas.
  • Teluk Depoe misuwur minangka pelabuhan cilik sing bisa diluncurake ing jagad iki, lan minangka "ibukutha sing nonton bandha ing jagad iki."
  • Akueduk lawas ing Évora wis omah sing dibangun menyang lengkungan.
  • Taman Wisata Alto Ribeira minangka tujuan utama kanggo njelajah guwa, ngemot guwa Gruta da Casa da Pedra, kanthi cangkeme guwa paling gedhe ing donya.
  • Ing Taman Nasional Kenting sampeyan bisa ndeleng arca sing nuduhake pucuk sisih kidul Taiwan - misuwur karo para lokal kanggo gambar lan papan sing apik ing srengenge.
  • Minuman minuman mrica Dr Pepper digawe ing Waco ing taun 1885 lan museum Dr Pepper omah karo tanduran pembotolan asli.
  • Sawise basis pirate (korsair) sing wedi, kanthi kuat nglawan serangan Norman (utawa Inggris), Saint-Malo saiki dadi salah sawijining tarikan turis ing Brittany.
  • Ing Batin Mongolia Museum ing Hohhot nampilake flora, fauna lan sejarah lokal wiwit jaman watu nganti jaman modern, uga mineral lan pertambangan, eksplorasi ruangan, lan dinosaurus.
  • Sawetara kreta roket jaman kolonial mangkat saka port kali Sadarghat Dhaka menyang Barisal lan Khulna kaping pirang-pirang saben minggu.
  • Cerro Catedral ing sanjabane San Carlos de Bariloche duwe pusat ski paling gedhe ing Amerika Selatan, kanthi area ski sing dhuwuré 2 km² (0.77 sq mi), luwih saka 100 km (62 mil) lan olahraga ski, lan kapasitas angkat 22,200 skier saben jam.

Januari 2019

  • Castlemaine duwe sejarah otomotif sing bangga, lan minangka 'Hot Rod Capital' ing Victoria.
  • Coca-Cola paling gedhe ing donya, bisa didhekake saka menara banyu lawas, bisa dideleng ing Portage la Prairie.
  • Sanajan kurang maju, Myanmar regane dibandhingake karo negara-negara Asia Tenggara liyane.
  • Katrangan nduwe manawa Harry Bar New York ing arrondissement kaping 2 ing Paris minangka papan kelairan Bloody Mary sing diciptakake dening Fernand "Pete" Petiot, lan pelayan bar Amerika
  • Paus Alexander IV disarèkaké ing Katedral Viterbo, nanging kuburané ora patih dirusak nalika ndandani abad kaping-16.
  • Éropah pisanan sing manggon ing Puerto Madryn yaiku Welsh sing teka ing taun 1865, lan dheweke jeneng kutha Baron Madryn saka Wales.
  • The City of Sadness Restaurant in Jiufen, ditampilake ing film kanthi jeneng sing padha, sing menang penghargaan Golden Lion ing Festival Film Venice 1989.
  • Uga Pole Utara ing New York duwe taman tema Santa lan Natal kanthi hiburan, nitih lan toko.
  • Saka puncak gunung Snaefell paling dhuwur ing Isle of Man, mula pengunjung bisa ndeleng 6 Kraton - Skotlandia, Inggris, Wales, Irlandia, Pulo Manungsa lan Swarga.
  • Dumunung ing bètèng lawas sing dibangun ing wiwitan abad kaping-20, Museum Al Wakrah nampilake artefak saka segara lan sejarah lokal.
  • Ora kaya umume ing Prancis, Hauts-de-France luwih dikenal amarga bir tinimbang anggur.
  • Avarua minangka desa utama ing sisih lor Rarotonga lan umume pendhudhuk lan layanan - wong cenderung nyebutake minangka kutha kasebut.
  • Pelabuhan Pidjiguiti ing Bissau minangka situs pembantaian Pidjiguiti tanggal 3 Agustus 1959, sing dadi wiwitan resistensi aktif nglawan kekuwatan kolonial Portugis.
  • Nalika ejaan Tibetan ing basa ditulis cukup standar ing saindenging umur lan wilayah, sebutan banget maneka warna lan ana pirang-pirang dialek, sing asring ora dingerteni, dialek.
  • Cyclades yaiku Yunani poster lelungan: pulau-pulau watu karang sing dihiasi karo desa-desa desa cubistic sing apik banget ing gunung-gunung ing ndhuwur segara sing peteng, lan pinggir pesisir sing apik banget.
  • Penguin dijenengi sawetara penguin cilik sing biyen ngumbara ing pesisir, lan pirang-pirang prekara ing kana, kalebu bumbung, kaya kembang penguin.
  • Nagpur bisa dianggep dadi pusat ing India minangka tonggak nol nol ing kutha iki.
  • Chaozhou nganggep minangka "Modhal Keramik China" lan sampeyan bakal sok dong mirsani manawa ana akeh keramik sing bisa didol, asring kanthi rega sing murah.
  • Boardwalk loro lan setengah batu minangka fokus utama ing atraksi Laut City - diantrekake karo toko lan restoran sing ana jinis, teater film, nitih hiburan, kursus golf miniatur, lan taman banyu kaya ora ana liyane.
  • Kelimutu cedhak Ende minangka gunung suci sing ana tlaga kawah telu, diisi banyu kanthi macem-macem warna.
  • Daya tarik sing populer ing Awasa yaiku hippos - bisa dideleng saka pesisir Lake Awasa, utawa saka prau.
  • Stratford-upon-Avon misuwur kanthi jeneng kutha utama para pujian lan pujangga Inggris sing apik, William Shakespeare.
  • Loveland, Colorado didegaké ing taun 1877 ing sadawaning Colorado Central Railroad lan dijenengake presiden perusahaan, William AH Loveland.
  • Gunung berapi dianggep aktif yen wis njeblug sajrone 10,000 taun kepungkur - kurang sacedhake wektu geologis.
  • Gereja St. Mark ing Zagreb misuwur amarga jubin bumbung sing warni sing nggambarake jas lengen Kroasia lan Zagreb.
  • Museum Beilin ing Xian duwe koleksi luar biasa saka 4000 papan watu prasasti, kalebu tulisan, puisi, teks Cina klasik, kemenangan raja-raja, riwayat kulawarga, lan urusan praktis kayata pandhuan kanggo mbangun sekolah.
  • Ponta do Seixas ing João Pessoa minangka titik daratan paling wétan ing Amérika - ana tugu kanggo nandhani papan kasebut, uga minangka mercusuar sing digawe saka Oscar Niemeyer, lan nduwe pemandangan Atlantik sing apik banget.
  • Misuwur minangka candhi paling tuwa ing donya, lan tanggal 9000 SM, Göbekli Tepe ing njaba pertanian Urfa lan pamukiman.
  • Museum Perikanan Atlantik ing Lunenburg mengeti tradisi fishing Atlantik Kanada, lan pameran kalebu kapal, akuarium sing nampilake spesies pribumi, lan toko bangunan kapal sing bisa digunakake.
  • Pusat geografis New York City ing Queens.